Tanik -> RE: Langaš (13.12.2007 12:35:15)
|
50 dag moke 1,5 dl mleka 1 jogurt 1 jajce 1 mala žlička soli 1 mala žlička sladkorja 1 pecilni prašek približno 2 dag kvasa olje za cvrenje Zamesimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Nato vzamemo za pest testa in ga oblikujemo kakor za majhno pizzo. Nekaj časa naj počiva, nato ga prebodemo z vilicami. Ocvremo ga v vrelem olju, posodo pokrijemo. Ko langoš obrnemo, posode ne pokrijemo. Še tople langoše namažemo s kislo smetano in jih potresemo z naribanim sirom. 2.recept Lahko naredite tudi polivko iz 11/2 dl vode ,5 strokov česna in 1/2 žličke soli -zmešamo in polijemo po ocvrtem langašu.PRI NAS DOMA JE TO ZELO PRILJUBLJENA JED ,BODISI S SOLATO ,ALI KOT PRILOGA K MESNIM JEDEM Z OMAKO ,ALI PA TESTO NADENEM Z MLETIM MESOM JIH OBLIKUJEM KOT ŽLINKROFE IN JIH HRUSTLJAVO OCVREM .POIZKUSITE ,NEBO VAM ŽAL. kaj je langoš: Jogurt v langoših je "osrednjeslovenska" različica. V pravih langoših je kuhan in zmečkan krompir. Za na langoše paše prav vse; sir se lahko potrese s sladko (ali tudi manj sladko) zmleto papriko, ali na rezance narezana sveža paprika, parmezan, sladka ali kisla smetana... To je super stvar za zabave. Cvrenje je malo zoprno zaradi vonja in vročine, je pa pripravno, ker si gostje sami izbirajo priloge. 3.recept 1/2 kg ostre moke ,20 dak kuhanega pretlačenega krompirja ,2 dak kvasa ,3 dl mlačne vode ,1 mala žlička soli -krompirjevo testo za langaš.
|
|
|
|