|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kvinoja
22.10.2008 18:30:40   
Felicita
Pozna katera to žito? Jaz sem ga danes prvič jedla in sem navdušena user posted image
Reč je namreč neka južnoameriška sorta prosa, brez glutena, vsebuje ogromno vlaknin (7g/100g, medtem ko olupljen riž vsebuje 1,3g/100g), lahko prebavljiva in po proteinski vrednosti in raznolikosti pa skoraj enaka soji (zelo primerna za vegane in vegetarijance). menda je priporočljiva tudi za male otroke. uporablja se menda enako kot riž (tudi z mlekom...). Okus je... dober. malo na sladko potegne, ampak jaz sem jo jedla kot rižoto in je odlično pasal k mesu in zelenjavi. res super.

Do zdej sem jo vidla samo v kombinaciji s posušeno zelenjavo (kot predpripravljeno rižoto se kupi), me pa zanima, če se kje lahko kupi 'čista' oz. brez zelenjave in tega... pa kakšne so cene?


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kvinoja
22.10.2008 21:58:42   
Ro-La
tukaj jo imaš http://www.zdravahrana-biotop.si/si/productdetail.php?prd=105



_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kvinoja
23.10.2008 16:10:07   
zvesta
V DM-u tudi prodajajo.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kvinoja
23.10.2008 16:18:42   
al1*
Tudi meni je kvinoja zelo dobra. Kupim jo v trgovini z zdravo prehrano, skuham jo pa tako kot rižoto - zdušim zelenjavo, dodam kvinojo in kuham kakšnih 20 minut. Je pa potrebno kvinojo pred kuho dobro sprati z vodo, sicer je menda grenka.

_____________________________

lp


(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kvinoja
23.10.2008 16:20:01   
blaža
to moram tudi jaz probat. Kakšen je pa okus? Kaj kot riž? Verjetno bom naredila kar kot zelenjavno rižoto, na isti način delam tudi kus kus in verjetno bo dobro, ko bom šla v Interšpar bom pogledala, če jo imajo mogoče tudi tam.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kvinoja
23.10.2008 16:27:02   
Felicita
po strukturi spominja na kašo, mogoče na malo manj 'grob' kuskus, po okusu pa na riž, mogoče je malenkost bolj sladka.
kot rižota je super, ja, samo kot pravim, bi jo sprobala še v mleku (kot proseno kašo al pa riž), pa kakšnega od receptov iz njene domovine - J. amerike (quinoa con queso mi zveni odlično, glede na sestavine)...
grenka je pa zarad saponinov - istih sestavin, ki pralne oreščke naredijo pralne user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kvinoja
23.10.2008 16:41:46   
al1*
A mi zaupaš recept za kvinojo kon queso?

_____________________________

lp


(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kvinoja
23.10.2008 17:29:29   
Felicita
Seveda... ni še sprobano, zveni pa dobro user posted image

potrebuješ:
1 skodelico (cca 100 g) kvinoje
1 lonček smetane (lahko tudi mleka)
400 g krompirja
maščobo (maslo, olje)
srednje veliko čebulo
3 stroke česna
250 g paradižnikove omake (iz pločevinke)
1-2 čilija, brez semen, blago pekoča
koriander
250 g sira

skuhaš kvinojo po navodilih, dodaš smetano in postaviš na stran. skuhaš krompir v kosih, pa ne do konca (tolko, da se zmehča). v večji ponvi na maščobi popražiš čebulo, česen, dodaš paradižnikovo omako, čili in koriander, sol in poper. potem dodaš kvinojo in krompir in vse skupaj na rahlo premešaš. za zaključek sta pa 2 možnosti: a) vmešaš ves sir in postrežeš; b) vmešaš po sira, reč pretreseš v pekač, preostanek sira potreseš po vrhu in vtakneš v pečico za 20 min na 160 stopinj.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.10.2008 21:05:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kvinoja
27.10.2008 23:02:39   
barika
jaz jo dodam zelenjavnim juham za zgostitev jedi, namesto riža, sinu sem kupila poopsije (kao pokovka) za v jogurt. Meni je dobra, moj pa nos viha ...itaquser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kvinoja
28.10.2008 19:12:26   
zvesta
Evo, kupila in skuhala. pa bom naredila jutri v solati. Zgleda mi lepo...

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kvinoja
27.2.2011 9:23:44   
niwaj
Pa še en link sem najdla! So tud recepti zraven.  http://www.jesendoma.si/clanek/31/kvinoja

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kvinoja
27.2.2011 12:35:46   
ZARA
Jo imam doma. Jst jo dam v kruh. Moram enkrat probat "rižoto" narest.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?