Felicita -> RE: Kvinoja (23.10.2008 17:29:29)
|
Seveda... ni še sprobano, zveni pa dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] potrebuješ: 1 skodelico (cca 100 g) kvinoje 1 lonček smetane (lahko tudi mleka) 400 g krompirja maščobo (maslo, olje) srednje veliko čebulo 3 stroke česna 250 g paradižnikove omake (iz pločevinke) 1-2 čilija, brez semen, blago pekoča koriander 250 g sira skuhaš kvinojo po navodilih, dodaš smetano in postaviš na stran. skuhaš krompir v kosih, pa ne do konca (tolko, da se zmehča). v večji ponvi na maščobi popražiš čebulo, česen, dodaš paradižnikovo omako, čili in koriander, sol in poper. potem dodaš kvinojo in krompir in vse skupaj na rahlo premešaš. za zaključek sta pa 2 možnosti: a) vmešaš ves sir in postrežeš; b) vmešaš po sira, reč pretreseš v pekač, preostanek sira potreseš po vrhu in vtakneš v pečico za 20 min na 160 stopinj.
|
|
|
|