|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhanje z oreščki
12.2.2008 8:36:12   
Clody
Ali pri kuhi uporabljate arašide in druge oreščke.? Ima katera dober recept?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhanje z oreščki
12.2.2008 9:16:31   
mojsoncek
Jaz sem dosedaj uporabila samo pistacijo iz katere sem naredila hladno polivko za peceno meso.

Recept: v gladko (vendar ne prevec tekoco) zmes zmiksas pistacije, sveze nariban parmezan, sol poper, petersilj, cesen in olivno olje. Prelijes cez peceno meso, ko je ze na krozniku. Meni osebno najbolj pase na kotlete ali svinjsko ribico.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kuhanje z oreščki
12.2.2008 9:31:32   
Hope2
Zdaj si me spomnila na študenstka leta ko smo vsak drug dan jedli ali riž s tuno in arašidi ali pa pašto s tuno in arašidiuser posted image . vmes pa je bila še pašta s tuno in pelati ali pa pečena jajcauser posted image

Še zdaj občasno naredim, predvsem ko nimam časa in volje kuhat. Saj samo skuhaš riž  (ali riž od prejšnjega dneva) ali testenine. V ponvi pogreješ tuno iz konzerve (včasih smo dodali še koruzo iz konzerve), dodaš česen in čist na koncu še velik arašidov in kuhan riž oz testenine (riža ne sme biti velik). Okrasiš s čilijem in svežo baziliko. Posuješ z naribanim sirom.

pa še en recept za svinjske zrezke z arašidi ali pinjolami. Ga še nisem preizkusila.
-500g svinjske ribice      
-2 žlici olivnega olja
-25g arašidov ali pinjol
-nastrgana lupina limone
-iztisnjen sok 1 limone
-žlička medu
-pest svežega nasekljanega petršilja

Meso narežemo na dober cm debele medaljone, jih pomokamo in jih popečemo v ponvi. Odstavimo iz ognja in jih damo na toplo. V isti ponvi nato prepražimo arašide, da rahlo porjavijo, nato primešamo nastrgano lupino, limonin sok, med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s petršiljem in kuhamo še 3 minute, medtem medaljone 1x obrnemo. Zraven postrežemo testenine in zeleno solato.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.2.2008 9:40:29 >

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kuhanje z oreščki
13.2.2008 22:11:29   
saving
Meni je zakon kombinacija motovilca in pinjolic! V skledo motovilca vržeš pest pinjolic in zabeliš z olivnim oljem in balzamičnim kisom (fino je, če je kis malo sladkast, ker so tudi pinjolice in motovilec malo na sladko). In je to fertik in je super večerja.
Klasična kombinacija so tudi na lističe narezani mandeljni (jih že kupiš take) kot ovitek za meso ali ribo, ki jo potem ocvreš - velikokrat tako delajo postrv ali svinjsko ribico. Sam nisem ravno fen tega načina priprave, je pa lahko čisto ok za spremembo.
Pinjolice so tudi super dodatek jetrnemu nadevu pri polnjenih pečenkah. So malo sladke in prav pašejo k jetrcem.
Verjetno nisi mislila na sladice - tam se (vsaj mandlje) veliko uporablja, baje... user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kuhanje z oreščki
14.2.2008 22:04:34   
saraja
Mi smo ljubitelji kitajske hrane in naredim takole: v Hoferju kupim tisto zelenjavo za praženje, kitajsko zelenjavo, jo malo prepražim, dodam arašide, ki jih prej malo poplaknem z vodo, da niso tako slano, potem dam malo sojine omake in to je to. Zraven pa rižeka. UFFF njami!!

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)


Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!