Kuhanje z oreščki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Clody -> Kuhanje z oreščki (12.2.2008 8:36:12)

Ali pri kuhi uporabljate arašide in druge oreščke.? Ima katera dober recept?




mojsoncek -> RE: Kuhanje z oreščki (12.2.2008 9:16:31)

Jaz sem dosedaj uporabila samo pistacijo iz katere sem naredila hladno polivko za peceno meso.

Recept: v gladko (vendar ne prevec tekoco) zmes zmiksas pistacije, sveze nariban parmezan, sol poper, petersilj, cesen in olivno olje. Prelijes cez peceno meso, ko je ze na krozniku. Meni osebno najbolj pase na kotlete ali svinjsko ribico.




Hope2 -> RE: Kuhanje z oreščki (12.2.2008 9:31:32)

Zdaj si me spomnila na študenstka leta ko smo vsak drug dan jedli ali riž s tuno in arašidi ali pa pašto s tuno in arašidi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . vmes pa je bila še pašta s tuno in pelati ali pa pečena jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Še zdaj občasno naredim, predvsem ko nimam časa in volje kuhat. Saj samo skuhaš riž  (ali riž od prejšnjega dneva) ali testenine. V ponvi pogreješ tuno iz konzerve (včasih smo dodali še koruzo iz konzerve), dodaš česen in čist na koncu še velik arašidov in kuhan riž oz testenine (riža ne sme biti velik). Okrasiš s čilijem in svežo baziliko. Posuješ z naribanim sirom.

pa še en recept za svinjske zrezke z arašidi ali pinjolami. Ga še nisem preizkusila.
-500g svinjske ribice      
-2 žlici olivnega olja
-25g arašidov ali pinjol
-nastrgana lupina limone
-iztisnjen sok 1 limone
-žlička medu
-pest svežega nasekljanega petršilja

Meso narežemo na dober cm debele medaljone, jih pomokamo in jih popečemo v ponvi. Odstavimo iz ognja in jih damo na toplo. V isti ponvi nato prepražimo arašide, da rahlo porjavijo, nato primešamo nastrgano lupino, limonin sok, med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s petršiljem in kuhamo še 3 minute, medtem medaljone 1x obrnemo. Zraven postrežemo testenine in zeleno solato.




saving -> RE: Kuhanje z oreščki (13.2.2008 22:11:29)

Meni je zakon kombinacija motovilca in pinjolic! V skledo motovilca vržeš pest pinjolic in zabeliš z olivnim oljem in balzamičnim kisom (fino je, če je kis malo sladkast, ker so tudi pinjolice in motovilec malo na sladko). In je to fertik in je super večerja.
Klasična kombinacija so tudi na lističe narezani mandeljni (jih že kupiš take) kot ovitek za meso ali ribo, ki jo potem ocvreš - velikokrat tako delajo postrv ali svinjsko ribico. Sam nisem ravno fen tega načina priprave, je pa lahko čisto ok za spremembo.
Pinjolice so tudi super dodatek jetrnemu nadevu pri polnjenih pečenkah. So malo sladke in prav pašejo k jetrcem.
Verjetno nisi mislila na sladice - tam se (vsaj mandlje) veliko uporablja, baje... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




saraja -> RE: Kuhanje z oreščki (14.2.2008 22:04:34)

Mi smo ljubitelji kitajske hrane in naredim takole: v Hoferju kupim tisto zelenjavo za praženje, kitajsko zelenjavo, jo malo prepražim, dodam arašide, ki jih prej malo poplaknem z vodo, da niso tako slano, potem dam malo sojine omake in to je to. Zraven pa rižeka. UFFF njami!!




Stran: [1]