Hope2 -> RE: Kuhanje z oreščki (12.2.2008 9:31:32)
|
Zdaj si me spomnila na študenstka leta ko smo vsak drug dan jedli ali riž s tuno in arašidi ali pa pašto s tuno in arašidi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . vmes pa je bila še pašta s tuno in pelati ali pa pečena jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Še zdaj občasno naredim, predvsem ko nimam časa in volje kuhat. Saj samo skuhaš riž (ali riž od prejšnjega dneva) ali testenine. V ponvi pogreješ tuno iz konzerve (včasih smo dodali še koruzo iz konzerve), dodaš česen in čist na koncu še velik arašidov in kuhan riž oz testenine (riža ne sme biti velik). Okrasiš s čilijem in svežo baziliko. Posuješ z naribanim sirom. pa še en recept za svinjske zrezke z arašidi ali pinjolami. Ga še nisem preizkusila. -500g svinjske ribice -2 žlici olivnega olja -25g arašidov ali pinjol -nastrgana lupina limone -iztisnjen sok 1 limone -žlička medu -pest svežega nasekljanega petršilja Meso narežemo na dober cm debele medaljone, jih pomokamo in jih popečemo v ponvi. Odstavimo iz ognja in jih damo na toplo. V isti ponvi nato prepražimo arašide, da rahlo porjavijo, nato primešamo nastrgano lupino, limonin sok, med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s petršiljem in kuhamo še 3 minute, medtem medaljone 1x obrnemo. Zraven postrežemo testenine in zeleno solato.
|
|
|
|