|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kruh
23.1.2006 10:42:35   
Aleksandrin
Tiste, ki imate kruhomat:
Kaj je potrebno dodati, da je polnozrnat kruh bolj sočen?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kruh
23.1.2006 15:19:04   
klavdijas
Jaz dam 10 dag polnozrnate in 40 dag bele moke, 3,3 dcl vode 1 ž soli in 1 ž sladkorja. Lahko daš še maslo ali margarino 1 žlico. Namesto vode mleko ...

Lp, 

               Klavdija

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kruh
23.1.2006 16:23:31   
Anka
Jaz dam in vodo in mleko, pa še malo masla, dam pa samo belo moko in semena samo dodam (ne dam polnozrnate moke), mislim, da maslo recej pripomore, pa mleko tudi.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kruh
25.1.2006 17:56:52   
nejča
Dodaj petlačen, ohlajen krompir - mehkoba in svežina ! Lahko pa tudi popariš polnozrnato moko in jo ohlajeno dodaš k ostalim sestavinam. Pazi le to, da dodaš semena in maščobo na koncu, saj tako omogočiš kvasu, da dobro sodeluje z moko.
Pozdrav od resnične pekice

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kruh
25.1.2006 21:02:55   
Aleksandrin
Nejča, kako pa popariš moko user posted image

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kruh
26.1.2006 8:36:17   
kalbo
Poliješ jo z vrelo vodo:)

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kruh
26.1.2006 11:36:49   
nejča
A kdaj kuhaš žgance? V skledo daš moko in poliješ z nekoliko slano vrelo vodo ali pa vodo zmešano z mlekom. Pol je pa treba fino mešat, da nastanejo drobne grudice. Na 0,5 kg moke rabiš približno 1 dl tekočine.
Lahko pa skuhaš krompir (cca. 15 dag) v 2 dl vode in vse to vrelo zliješ na moko (cca. 0,5 kg), pretlačiš, dobro zmešaš in počasi dodaš še belo pšenično (tip 500) ali rženo moko (tip 750). Ko je vse hladno, dodaj kvas (cca. 5 dag), sladkor, sol, maščobo, semena.
Pri izdelavi kruha, ki ni iz pšenične ali ržene moke (koruzni, ajdov, ječmenov, prosen, ovsen), je treba vedeti, da brez teh dveh mok ne bo vzhajal, saj nima glutena. Podoben problem je kruh iz polnozrnate moke ali z veliko semeni. Zato je  treba tem mokam dodati vsaj 30 % pšenične ali  ržene moke pa tudi več kvasa.
Tudi v trgovini imajo vsi posebni kruhi (ajdov, koruzni) samo 30 % posebne moke, ostalo je ponavadi pšenična - tako dovoljuje pravilnik - zato so tako rahli in visoki.
Če se ti ljubi, preberi knjigo Andreja Goljata, Kruh.
Čao


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj alergije na prehrano pri dojenčkih?
Pri dojenčkih se najpogosteje pojavljata alergiji na kravje mleko in jajca, na srečo pa pri več kot treh četrtinah otrok...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Katerega ginekologa priporocas
someon

Ima kdo kakšne izkušnje z naslednjimi ginekologi/injami? BRUS NATAŠA KOBAL BORUT BARBIČ MATIJA KOROŠEC SARA KENDA ŠUSTER NATAŠA LUČOVNIK MIHA SKUK EVA