|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krompirjev golaž
13.11.2007 14:51:33   
Anonimen
Kako ga kuhate?

Jaz sem zdajle v ekonomu najprej malo prepražila na grobo zrezane 4 čebule, dodala par na kose zrezanih krompirjev, začinila s soljo, brinovimi jagodami, lovorom, muškatnim oreškom, majaronom, česnim in sladko mleto rdečo papriko, zalila z vodo in dala kuhat.

Zdaj bom to v ekonomu kar dolgo kuhala, kaj pa vem, kakšne 3/4 ure, nato pa bom, če ne bo še čisto vse razpadlo, kar vse skupaj pretlačila s tistim za pire krompir tlačit.

Nekaj krompirja v kosih kuham pa še posebej, te bom potem notri zamešala. Aja, pa za moške seveda še hrenovko zraven.

A je to O.K.? Kako ga pa ve kuhate?

Aja, pa mimogrede, kako se znebite vonja po čebuli? Me je ful sram, ko potem kam pridem, pa smrdim kot po postanem švicu (čebula). Pa se preoblečem, samo mi prav lasje smrdijo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krompirjev golaž
13.11.2007 14:59:34   
Anonimen
Jaz pa bolj mesno krompirjev golaž a'la osnovna šola... Na olivnem, ali pač katerem koli olju, prepražim na tanko seskljano čebulo da porjavi, dodam malo mlete govedine, podenstam vržem gor na kocke narezan krompir, dodam vse ali pa vsaj večino začimb iz kuhinje "splišni" , zalijem z vodo in kuham toliko časa, da je pač krompir kuhan... Včasih malce zgostim z pretlačenim krompirjem... Je nam zelo njami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2007 15:00:56   
Anonimen
U Miša, to je pa tudi dobro, vidiš, da bi z mletim mesom to naredila, se pa še nisem spomnila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2007 17:06:44   
srki
Čebulo in meso pražim skupaj. Kar ene 3-4 ure. Ne v ekonom loncu. Sproti zalivam, dodam lovor, poper, česen, mleto papriko. Zalijem, zmešam moko, da se zgosti ali pa naribam krompir, ki tudi zgosti vse skupaj. Krompir za v golaž pa kar posebej skuham in ga potem odcedim in not fliknem. Pa seveda še solim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2007 17:15:35   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Čebulo in meso pražim skupaj. Kar ene 3-4 ure.

user posted image A se hecaš user posted image Ampak zdaj pa moram napisat prispodobo, ki sem jo dobila ob tem.
Moja tašča vedno govori, da kuha zjutraj od šestih (v soboto ali nedeljo, ko nas povabi na kosilo) user posted image user posted image user posted image pa ne krompirjevega golaža. Tega bi očitno že ob štirih začela tenstat... user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2007 17:49:05   
Balonchy
Vse naredim isto, kot bi kuhala goveji golaž. Polovična količina čebule, (mesa lahko da dam tut mal več user posted image ), pred koncem ta "golaž" zalijem z vodo in stresem not krompir + malo dosolim (po okusu). Kuham še cca. slabe pol ure in to je to.
Če je pa slučajno mal preredko, pol pa ena dva krompirčka zmečkam kar z vilico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
13.11.2007 18:33:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2007 10:30:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka

jaz pa včasih dodam še stročji zmrznjen stročji fižol (široki). imamo vsi zelo radi

U, saj res, dobra ideja. Ampak potem ga bo še več, tega golaža. Že itak se mi ga je skuhalo za 1 teden.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?