Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 11:23:26
|
|
|
|
Joe
|
Pusti jih živeti, no! :zajcek::pujs::racka::kuza::miska:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 11:41:00
|
|
|
|
polona2
|
:grrr::grrr::grrr:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 11:58:49
|
|
|
|
smrka
|
Spela mogoce imajo na ljubljanski trznici tam spodaj pod mostom..
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 12:17:55
|
|
|
|
Seven*
|
:((
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 12:19:49
|
|
|
|
Carovnica Mica
|
:kuza::kuza::kuza letite:kuza::kuza::kuza::kuza:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 12:26:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Konjsko meso:( majo men se zdi na tržnici tam pod arkadami. Kokr se spomnim:zmeden:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 12:53:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Konjska mesnica je v LJ v Zeleni jami, Krušič. Za ostalo nimam pojma.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 15:14:14
|
|
|
|
malecka
|
ja mi imamo zajce :zajcek: ampak jaz sem iz Bele krajine :sloncek:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 15:29:08
|
|
|
|
Primoza
|
Konjsko meso dobiš ugodno v Tušu (stegno 1600 sit za kg). Drugje je konjsko meso precenjeno. Mi si delamo dobre zrezke, Žan jih ima rad.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 17:59:36
|
|
|
|
dory
|
O joj...sej sicer jem meso po malem...sam tole je pa :((:((:((
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 18:21:29
|
|
|
|
smrka
|
kva je tole Teja? Ce jes meso zakaj se ti zdi zdaj nekaj cudno, ce nekdo sprasuje po tem mesu?
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 18:27:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi ne vem, kaj je tle čudnega. Mi pa govedino prodajamo, pa se nihče ne usaja.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 18:28:16
|
|
|
|
ZARA
|
Meta,a se lahko usadim ??
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 18:35:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Kam, med govedo? Izvoli.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 18:40:08
|
|
|
|
ZARA
|
:)-:)-:)- MUUUUUUUUUUUUUU
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 19:45:26
|
|
|
|
Primoza
|
No, če je debata že zašla v take vode, pa poskrbim še za eno zgodbico. Prvi dan nstopa službe sem ankaa-i pripravil dva centimetra, debel ogromen telečji zrezek "po angleško", se pravi s skromnim dve minutnim pečenjem na vsaki strani. Odlično se je odrezala prvi dan službe, še zdaj ne vem ali zaradi zrezka ali pa je bilo to naključje.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 20:05:47
|
|
|
|
Joe
|
Upam, Primoza, da bom lahko kmalu osebno ovrgel tvoje ponujeno razmišljanje s protiprimerom - začenjam z iskanjem službe. Če pa je skrivnost zares v mesu, potem sta dve možnosti: 1. deluje, le če ga ješ -> večina ljudi bi morala po telečjem zrezku blesteti, 2. deluje, če je že zgolj v tebi -> teleta bi se že davno uprla, osamosvojila in v tem trenutku uspešno branila svojo suverenost. Hm, hm...
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 20:18:27
|
|
|
|
Špela
|
Bilo je preprosto samo vprašanje, naj bi jedla konjsko meso zaradi železa, pa se mi zdi da ga lahko drugje dobim, železo namreč. Raco imam pa ful rada v kitajski, pa bi jo rada doma naredila. Zdaj pa sramota - zajčjega mesa pa sploh še jedla nisem.:ups:
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 20:25:05
|
|
|
|
Seven*
|
Spela, ves kaksna sramota je to, ko nobenega od tega mesa ne jem.. V bistvu jem predvsem ribe, piscanca pa zelo redko.. Glede zeleza pa. Veliko zeleza vsebuje temnolistnata zelenjava. Kljuc do uspeha pa je, da vedno popijes zraven nekaj kislega (limonada, pomarancni sok). Tako se namrec zelezo bolje absorbira..
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 20:42:02
|
|
|
|
Primoza
|
Deluje več stvari - eno izmed njih je tudi malo pečeno meso, to pa zaradi obilice nekoaguliranih beljakovin in nerazpadlih aminokislin. Seveda pa vsakemu po svojem okusu in potrebah. Kemijsko je pa zakon podobno se topi v podobnem kar resničen - tako so tudi beljakovine s podobno sestavo so najsprejemljivejše za prehrano. Seveda pa se da s treningom marsikaj spremeniti.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 20:44:23
|
|
|
|
Joe
|
Zdi se mi lepo, da Špela poskuša v prvi vrsti najti kakšnega kmeta, od katerega bi kupila meso. Mene kot vegiča najbolj moti industrijska reja v hlevih in ekonomsko najcenejši zakol v odročnih klavnicah brez vsakega ozira na občutke živali. Vem, da večina kmetov ne pase svojih živali zunaj vse poletne dni dolgo, a je njeno vprašanje vsaj poskus koraka stran od kupovanja najcenejšega mesa iz ihanske farmarije in Jatinih obratov. V tej meri ga cenim. Če bi jaz npr. do smrti povozil srno ali podobno divjad, bi jo rajši pojedel kot ukompostil. Ne nasprotujem razumni reji in zmernemu uživanju tako dobljenega mesa. Kaj je zame razumna reja? Če ovčka skače vse nemrzle dni po hribčku gori-doli, pozimi pa ima dobre razmere v hlevu. V praksi to pomeni, da podpiram predvsem male eko-bio-uh-oh živinorejce v neravnih področjih. Njihov delež bi bil zadosten, če bi se meso jedlo zmerno, recimo dvakrat tedensko, kar bi takoalitako odlično za merila zdrave prehrane.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 19.6.2005 22:27:12
|
|
|
|
kalimero
|
Železo res lahko dobiš z zelenolistno zelenjavo, suhim sadjem, rdečo peso in kakšnim kozarčkom terana. V kombinaciji s C vitaminom, kot je že Seven napisala. Sama nisem mesojedec, je v glavnem ribe, se pa strinjam z Joevo teorijo.
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 20.6.2005 6:58:40
|
|
|
|
dory
|
daj smrka spotakni se se ob koga ja8)
|
|
|
|
Konjsko meso, raca,zajček 20.6.2005 13:22:14
|
|
|
|
Primoza
|
Spodobna alterantiva napol krvavemu zrezku: chili con carne brez mesa. Teleta žal nimajo "volilne pravice", preden jo bodo dobila, jo bo moralo dobiti vsaj še 99,9% ljudi.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?