Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:06:02
|
|
|
|
Luni
|
Čisto odvisno. Ni obveza. Bosta pa letos dobila trampolin (katerega bi itak, pa bo razlog spričevalo).... Ko je rabil kolo, ga je pač dobil, pa smo spet zdužili s spričevalom: v glavnem skoraj vedno, vendar združeno s potrebnim. Ja, prispevajo tudi babici in dedek
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:10:45
|
|
|
|
higuys
|
Torto z napisom : vesele počitnice sinko.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:13:30
|
|
|
|
Nalina
|
Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:15:00
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalina Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv. Oh, mi tega kar veliko doživljamo, tako da res to ni nič več kaj posebnega pri nas.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:15:33
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: higuys Torto z napisom : vesele počitnice sinko. To bi potem morala celo jaz pojesti, ker je noben drug ne je, tako da odpade.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:21:21
|
|
|
|
CUKRČEK
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: higuys Torto z napisom : vesele počitnice sinko. To bi potem morala celo jaz pojesti, ker je noben drug ne je, tako da odpade. Predvidevam, da se ne bi preveč branila, a ne Vsaj jaz se nebi. Drugače pa bi se jaz tudi držala tega, da se daje čimmanjša darilca. Kako malo pozornost. Saj veš, česa si želi, kaj ima rad. Nekaj malega.
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:25:43
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: higuys Torto z napisom : vesele počitnice sinko. To bi potem morala celo jaz pojesti, ker je noben drug ne je, tako da odpade. Predvidevam, da se ne bi preveč branila, a ne Vsaj jaz se nebi. Drugače pa bi se jaz tudi držala tega, da se daje čimmanjša darilca. Kako malo pozornost. Saj veš, česa si želi, kaj ima rad. Nekaj malega. Ma pa bi se, ker spet kar narazen lezem in (spet) še cele torte požret mi pa res ni treba. Sem jo ravno pred kratkim, ko je imel moj RD. No, malo preden sem v parih dneh skoraj celo zmogla, jo je mož potem v smeti zabrisal. Ja, saj jaz sem otroku že dala darilca. In sicer sva včeraj na ta račun kupila lončnico - muholovko, pa eno boksarsko vrečo na stojalu sme mu kupila, to bo presenečenje, pa 10 evrov sem mu dala.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:29:28
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalina Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv. Se popolnoma strinjam!!!
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:32:59
|
|
|
|
bskrle
|
POHVALO od staršev. Pri nas nismo od staršev dobili nič, smo pa kaj dobili od botrov. Enkrat nas je mami peljala v picerijo. Ponavadi je bil za poobedek kak sladoled.
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:34:01
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: Nalina Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv. Se popolnoma strinjam!!! Samo nekaj vprašam: a vedve imata svoje otroke? Ker tole se zelo lepo sliši, ampak večina družin, vsaj kar jih jaz poznam, take izlete prakticira že itak kadar je le možno. In tudi časa mi zelo veliko preživimo skupaj.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:34:27
|
|
|
|
higuys
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: Nalina Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv. Se popolnoma strinjam!!! če napišem tisto kar mislim, me boste obtožile, da je luna..tako da se vzdržim
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:34:32
|
|
|
|
Katy78
|
Meni se zdi prav, da dobi kakšno malenkost. Npr. jaz se spomnim, da smo šli oče, mama in jaz vsako leto po podelitvi spričeval v osnovni šoli na pico. To je bilo takrat oh in sploh, ker so bile picerije le v večjih mestih, pri nas pa je bila to ena in edina picerija in se mi je ful fajn zdelo. Vedno smo hodili tudi skupaj na počitnice, imela sem kolo, kotalke itd., ampak prav za spričevalo mi niso nikoli posebej kaj kupovali in delali iz mojega uspeha, ki je bil ves čas odličen, nobenega pompa. In prav se mi zdi tako. So me pa vedno pohvalili, to pa. Npr. moj starejši brat, ki ima fanta starega že 20 let, pa je fantu vsako leto je za spričevalo kupoval orenk darila, od mobitela, rolerjev, kolo, ipd. To se mi ne zdi v redu, ker otrok naj se zaveda, da se uči zase in ne zato, da bo dobil na koncu za spričevalo oh in sploh darila. Če rabi kolo ali rolerje, mu jih lahko kupiš tudi med letom ali pa za rojstni dan. Moje mnenje pač.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:34:48
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle POHVALO od staršev. Pri nas nismo od staršev dobili nič, smo pa kaj dobili od botrov. Enkrat nas je mami peljala v picerijo. Ponavadi je bil za poobedek kak sladoled. Ja, ko sme jaz bila majhna, sva tudi s sestro samo od stranih mam dobili denar.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:36:56
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Meni se zdi prav, da dobi kakšno malenkost. Npr. jaz se spomnim, da smo šli oče, mama in jaz vsako leto po podelitvi spričeval v osnovni šoli na pico. To je bilo takrat oh in sploh, ker so bile picerije le v večjih mestih, pri nas pa je bila to ena in edina picerija in se mi je ful fajn zdelo. Vedno smo hodili tudi skupaj na počitnice, imela sem kolo, kotalke itd., ampak prav za spričevalo mi niso nikoli posebej kaj kupovali in delali iz mojega uspeha, ki je bil ves čas odličen, nobenega pompa. In prav se mi zdi tako. So me pa vedno pohvalili, to pa. Npr. moj starejši brat, ki ima fanta starega že 20 let, pa je fantu vsako leto je za spričevalo kupoval orenk darila, od mobitela, rolerjev, kolo, ipd. To se mi ne zdi v redu, ker otrok naj se zaveda, da se uči zase in ne zato, da bo dobil na koncu za spričevalo oh in sploh darila. Če rabi kolo ali rolerje, mu jih lahko kupiš tudi med letom ali pa za rojstni dan. Moje mnenje pač. Tole je pa pametno razmišljanje. No, zame seveda.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:47:05
|
|
|
|
rija
|
meni se pa zdi, da se v ueber pretirava z vsemi darili in sploh številom vseh priložnosti, za katera se "mora" obdarovati. ne vem no....meni je to res mimo....za vsak klinčev državni, cerkveni in kaj vem kaj še kakšni praznik si "moramo" nekaj podariti čeprav smo tudi mi dosti skupaj, je meni prvo na misel padel nek poseben izlet, na katerem se nekaj dogaja, kar si sicer med letom nimamo časa privoščiti. torej nobeno darilo, ki konča potem po kakšnem tednu v kotu katere od sob ali na kupu nemu podobnih v kleti.
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 10:58:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Men se to pretiravanje z darili tut ne dopade preveč ... vedno sem bolj za drobne pozornosti. Drugače so pa starši brata, sestro in mene za spričevalo vedno peljali na pico in sok s smetano, pa kaka banjica sladoleda se je extra doma v skrinji znašla ... dedi in babi sta nas pa za spričevalo ponavadi peljala na kak enodneven izlet ala Postonjska jama, Škocjanske jame, Predjamski grad, itd. ... no in meni je bilo to najlepše darilo! Res pa je, da smo bili vsi trije odlični učenci oz. kvečjemu pravdobri ... no pa saj to ne igra take vloge ... večjo vlogo igra trud, ki smo ga vložili v tako spričevalo.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:04:12
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija meni se pa zdi, da se v ueber pretirava z vsemi darili in sploh številom vseh priložnosti, za katera se "mora" obdarovati. Pri nas jih je ful malo. RD in novo leto.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:13:42
|
|
|
|
Katy78
|
Zdi se mi, da je bila naša generacija zadovoljna z malim, npr. pica, kakšen posladek ali izlet, danes pa je družba tako naravnana, da materialne dobrine prevladujejo. Starši imajo nore delovnike in potem čas, ki ga ne morejo preživeti z otroci, nadomeščajo z materialnimi dobrinami. Govorim za nekatere starše, da me ne bo katera napadla. V takih razmerah je otroku, ki dobi "samo" pico za spričevalo in podobne priložnosti, hudo, se počuti manjvrednega, pa čeprav zagotovo dobi od staršev več tistega, kar res šteje - ljubezni, predvsem pa pozornosti. Zato se mi zdi pomembno, otroku že od malega privzgajati kako je to pomembno in da materialne dobrine niso vse. No, bom spet mojega nečaka, ki ga imam sicer zelo rada, omenila. Spomnim se, da je bil v 7. ali 8. razredu in sva se nekaj pogovarjala. Takrat so se ravno začeli množično kupovati mobiteli tudi šolarčkom. Rekel je, da je en njegov sošolec "čeh", ker nima mobitela. Halooo?!?!? Jaz sem mislila, da me bo na rit vrglo. Razložila sem mu, da verjetno mu starši pač mobitela ne morejo kupiti, sicer pa ga tako ali tako taki mali otroci nujno ne potrebujejo. Sicer pa, za tako razmišljanje otrok so krivi starši in ne otroci sami.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:20:17
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Pri nas jih je ful malo. RD in novo leto. Pri nas še za RD ni darila, ups, ja, za darilo dobijo zabavo. Tako da jih z igračami obdarujemo samo za Miklavža. Ste zdaj tako debato užgale, da sem se počutila res kot tisti starš, kateri svoje otroke kupuje z materialnimi dobrinami. Pa jih ne. In se mi zdi prav, da celoletni trud združen s potrebo otroka po kolesu, rolerjih, skatu, združim s spričevalom. Iiiiiiii, kaj ne, ko sta pa tako pridna
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:25:28
|
|
|
|
Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Luni Pri nas še za RD ni darila, ups, ja, za darilo dobijo zabavo. Tako da jih z igračami obdarujemo samo za Miklavža. Ste zdaj tako debato užgale, da sem se počutila res kot tisti starš, kateri svoje otroke kupuje z materialnimi dobrinami. Pa jih ne. In se mi zdi prav, da celoletni trud združen s potrebo otroka po kolesu, rolerjih, skatu, združim s spričevalom. Iiiiiiii, kaj ne, ko sta pa tako pridna Po moje ni nič narobe, če se celoleten trud in potreba po novem kolesu združita v nakup kolesa za spričevalo, ampak da se pa starši čutijo dolžne, da mu vsako leto kupijo nekaj za spričevalo, pa ne glede na to, ali to otrok rabi ali ne (želijo si pa itak nonstop nekaj), je pa po moje večja škoda kot pa korist za otroka.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:36:57
|
|
|
|
gita10
|
Itak vse kar potrebuje sproto dobi, vendar smo se vseeno dgovorili, da gremo danes na sadno kupo skupaj, ker je uspešno zaključil prvi razred .
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:41:27
|
|
|
|
ksenija12
|
ko sva bile s sestro majhni, smo šli na kremšnito za konec šolskega leta, skupaj še z babico in dedijem..lahko sva si izbrali toliko slaščič kot sva hoteli..jaz bi predlagala slaščičarno, pa kos sladice po izbiri:)
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 11:41:37
|
|
|
|
Nalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: Nalina Jaz sem za "nič". Osebno bi otroke peljala na kakšen izlet v naravo. Tudi čas je danes zelo veliko vreden in čas, ki ga preživimo kot družina nekje v naravi, na izletu, je neprecenljiv. Se popolnoma strinjam!!! Samo nekaj vprašam: a vedve imata svoje otroke? Ker tole se zelo lepo sliši, ampak večina družin, vsaj kar jih jaz poznam, take izlete prakticira že itak kadar je le možno. In tudi časa mi zelo veliko preživimo skupaj. Jaz jih še nimam, šmrk :). Na žalost pa videvam veliko družin, ki tega sploh ne prakticira :( in se mi zdi super, ko slišim, da dejansko so še družine, ki jim to veliko pomeni.
|
|
|
|
RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? 24.6.2009 12:17:06
|
|
|
|
ajataja
|
Mi bomo naši kupili svoj računalnik,ampak samo zato ker ima čez 14 dni rojstni dan in bomo združili.Ker je zaključila 4.r ima prvič letos ocene in smo se pred pol leta zmenili,da ga bo dobila za roj.dan če bodo v spričevalu same 5 in 4 in ji je uspelo tako da že komaj čaka na roj.dan
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?