Katy78 -> RE: Koliko oz. kaj za spričevalo? (24.6.2009 11:13:42)
|
Zdi se mi, da je bila naša generacija zadovoljna z malim, npr. pica, kakšen posladek ali izlet, danes pa je družba tako naravnana, da materialne dobrine prevladujejo. Starši imajo nore delovnike in potem čas, ki ga ne morejo preživeti z otroci, nadomeščajo z materialnimi dobrinami. Govorim za nekatere starše, da me ne bo katera napadla. V takih razmerah je otroku, ki dobi "samo" pico za spričevalo in podobne priložnosti, hudo, se počuti manjvrednega, pa čeprav zagotovo dobi od staršev več tistega, kar res šteje - ljubezni, predvsem pa pozornosti. Zato se mi zdi pomembno, otroku že od malega privzgajati kako je to pomembno in da materialne dobrine niso vse. No, bom spet mojega nečaka, ki ga imam sicer zelo rada, omenila. Spomnim se, da je bil v 7. ali 8. razredu in sva se nekaj pogovarjala. Takrat so se ravno začeli množično kupovati mobiteli tudi šolarčkom. Rekel je, da je en njegov sošolec "čeh", ker nima mobitela. Halooo?!?!? Jaz sem mislila, da me bo na rit vrglo. Razložila sem mu, da verjetno mu starši pač mobitela ne morejo kupiti, sicer pa ga tako ali tako taki mali otroci nujno ne potrebujejo. Sicer pa, za tako razmišljanje otrok so krivi starši in ne otroci sami.
|
|
|
|