|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Količine živil
30.8.2009 11:46:12   
Felicita
Glede na to da kuham že več kot 10 let bi človek mislil, da take zadeve obvladam, pa jih ne. vedno mam namreč težave, kakšno količino živil pripravit/skuhat za 1/2/3... osebe oz. pač koliko g živila pride na osebo. makarone mam edino poštimane (100-125g/osebo), medtem ko mi vedno delajo probleme riž, krompir, kuskus, kvinoja (in podobne zadeve), tudi meso konc koncev (kadar gre npr za faširano al pa čevape,... - ko pač ne morš rečt 2 kosa/zrezka na osebo).
ok, sej na netu so razne cifre, sam je skor tok nasvetov kot je spletnih strani.
Halp? user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Količine živil
30.8.2009 11:53:38   
Kerensa*
Mi smo štirje (2 odrasla, 2 otroka), pa gre za eno rundo (npr. kosilo) škatla makaronov ali špagetov (po 500g), za riž pa nikoli nisem imela mere. Vzela sem še recept od moje tašče, ki pravi, da je treba dat eno kavno skodelico riža na osebo, ampak pri nas se tega potem vedno toliko nakuha, da še pes je zraven user posted image . Krompirja gre kakšen kg (pečenje), pire pa itak delam iz vrečke user posted image in porabim dve vrečki za eno spodobno kosilo.
Meso? Odvisno. Dva zrezka po odrasli osebi in enega po otroku (isto velja za kremenatlce), klobase tudi po dve na osebo (če so konkretno velike), hrenovke raje po tri, filane paprike tudi po dve, tisto panirano zmrznjeno pečenje (za 2 minuti v olje user posted image ) pa spet odvisno, kaj je - kroketov gresta dve škatli, ribjih palčk raje tri, ker je manj pakiranih in so manjše. Polpeta vsaj po 2 na osebo, ragu za makaronflajš pa je dovolj 200gramski.
Solato kupujem očiščeno, narezano in pakirano in ker nismo ravno neki solati-žderi, je 100gramsko pakiranje dovolj (edino rukole ali motovilca požremo več). Kumare? Ene 3-4 naribane, pa so OK (itak skup zlezejo).
Juha? Ena vrečka je dovolj, ker je juha bolj aperitiv pri nas user posted image , ko pa moj mož kuha domačo čorbo, jo pa itak naredi ta velik, vojaški pisker in jo žremo dva dneva skupaj user posted image .

Ampak jaz nisem kuharica. user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2009 12:06:46   
Nea_teja_
No pri nas imam ponavadi ta problem bolj poleti ko kupujem stvari za žar.Vsega se mi zdi tako malo pol pa vedno ostane ogromno.No upam da mi bo kdaj to uspelo poštimati.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2009 12:14:51   
Kerensa*
Stvari za žar, ja - mi imamo to vedno problem z nabodalci. Kupujemo pakirane (ponavadi so 3-4 v pakungi) in moramo kupiti 4 pakunge, ker to kar gre. user posted image Za čevape je pa odvisno, kako veliki so - tisti, ki jih naročimo pri Halo Katri, so majhni in jih jaz sama mimogrede požrem 10. Doma narejenih pa niti 5 ne spravim vase.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2009 19:50:31   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

za riž pa nikoli nisem imela mere. Vzela sem še recept od moje tašče, ki pravi, da je treba dat eno kavno skodelico riža na osebo, ampak pri nas se tega potem vedno toliko nakuha, da še pes je zraven user posted image .

Meni je kavna skodelica riža (mimgrede, obstaja jih čist preveč dimenzij, lol) za npr rižoto premal, za prilogo pa odločno preveč.

Krompirja gre kakšen kg (pečenje), pire pa itak delam iz vrečke user posted image in porabim dve vrečki za eno spodobno kosilo.

Pečenje za prilogo? Za pire jest vzamem mero kr posodo (doma je ena stalna), samo se razlikuje teža za par 100g, pojemo pa vedno vse.

kroketov gresta dve škatli

250g njokov na osebo za glavno jed, za prilogo spet ponavadi pretiravam.

Solato kupujem očiščeno, narezano in pakirano in ker nismo ravno neki solati-žderi, je 100gramsko pakiranje dovolj (edino rukole ali motovilca požremo več).

Solato jest spet na skledo merim, se mi sanja ne kok jo je, samo po izkušnjah (doma in pri fantu) je ni nikoli preveč user posted image

Kumare? Ene 3-4 naribane, pa so OK (itak skup zlezejo).

Une hoferjeve, k so vse iste ni problema, z domačimi pa je, sploh če so bolj stare in majo velik semena, se je spet težko odločit kok da bo dost.

Juha? Ena vrečka je dovolj, ker je juha bolj aperitiv pri nas user posted image , ko pa moj mož kuha domačo čorbo, jo pa itak naredi ta velik, vojaški pisker in jo žremo dva dneva skupaj user posted image .

evo, z juho mam tut problem, kok govedine na kok vode user posted image mami pravi sam 'po občutku'... vrečka je pri nas za 2-3 lačne, enolončnice pa za 2 dni v največjem piskru.

Ampak jaz nisem kuharica. user posted image

poslušam nasvete naprej user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2009 22:49:23   
Gina
Ma jaz se tudi s tem vprašanjem ukvarjam. Pri enih rečeh mi je kristalno jasno, koliko jih gre, pa še kar kaj zraven not vržem, za vsak slučaj, čist brez veze, ker je ravno tisto potem preveč. Še dobro da sosedovi otroci radi pridejo k nam na kosilo,s em ful vesela, da potem vsega zmanjka.

Špagetov ali makaronov naredim cel paket (pol kile najbrž) za 5 ljudi, to je glih prav, ali pa celo preveč.
Riža za prilogo je ena skodelica - 2,5 dcl čist zadosti za 5 ljudi,  za mlečni riž pa ta ista količina zadošča za 3 slabe porcije.
Ene piščančje prsi so dovolj za 4 ljudi, za 5 pa ne, razen če narediš zelo majcene šniceljčičke.  Sicer meso kupujem kar po zrezkih, enega na osebo.
Krompirja je navadno dovolj 3 srednje velike, ne prevelike krompirje po osebi, tudi 2 sta včasih čisto dovolj.
Kuskusa je ena ta mala vrečka za nas 5 preveč.
Zelenjavo vedno delam malo na zalogo, ker jo obožujem in vedno jem še za večerjo.
Zelenjavne juhe naredim vedno preveč. Danes recimo iz treh krompirjev - pa niso bili veliki, ene čebule, enega večjega korenčka, čisto malo brokolija, pa nekaj fižola in ene male kolerabice, ter zelo malo zelja - preveč za 5 ljudi.

Ne vem kaj te zanima sploh?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2009 8:49:12   
muška
jaz delam vse od oka, očitno imam te stvari že v glavi naštimane, tak da nikoli nič ne tehtam. makaronov recimo vsujem 1/2 pakla za nas 4, riža eno skodelico(2 dcl), pri žar mesu je tako, da nikoli nimamo samo ene vrste, če pa že, pa računaš 8 čevapov na osebo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?