Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* za riž pa nikoli nisem imela mere. Vzela sem še recept od moje tašče, ki pravi, da je treba dat eno kavno skodelico riža na osebo, ampak pri nas se tega potem vedno toliko nakuha, da še pes je zraven . Meni je kavna skodelica riža (mimgrede, obstaja jih čist preveč dimenzij, lol) za npr rižoto premal, za prilogo pa odločno preveč. Krompirja gre kakšen kg (pečenje), pire pa itak delam iz vrečke in porabim dve vrečki za eno spodobno kosilo. Pečenje za prilogo? Za pire jest vzamem mero kr posodo (doma je ena stalna), samo se razlikuje teža za par 100g, pojemo pa vedno vse. kroketov gresta dve škatli 250g njokov na osebo za glavno jed, za prilogo spet ponavadi pretiravam. Solato kupujem očiščeno, narezano in pakirano in ker nismo ravno neki solati-žderi, je 100gramsko pakiranje dovolj (edino rukole ali motovilca požremo več). Solato jest spet na skledo merim, se mi sanja ne kok jo je, samo po izkušnjah (doma in pri fantu) je ni nikoli preveč Kumare? Ene 3-4 naribane, pa so OK (itak skup zlezejo). Une hoferjeve, k so vse iste ni problema, z domačimi pa je, sploh če so bolj stare in majo velik semena, se je spet težko odločit kok da bo dost. Juha? Ena vrečka je dovolj, ker je juha bolj aperitiv pri nas , ko pa moj mož kuha domačo čorbo, jo pa itak naredi ta velik, vojaški pisker in jo žremo dva dneva skupaj . evo, z juho mam tut problem, kok govedine na kok vode mami pravi sam 'po občutku'... vrečka je pri nas za 2-3 lačne, enolončnice pa za 2 dni v največjem piskru. Ampak jaz nisem kuharica. poslušam nasvete naprej
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|