|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koleraba
9.6.2011 12:36:32   
sonček33
podzemna in nadzemna - recepti?

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
9.6.2011 12:47:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koleraba
10.6.2011 11:58:50   
Anonimen
Kremna kolerabna juha: ena majhna podzemna (rumena) koleraba, en večji krompir, 1 strok česna, sol, poper. Kolerabo in krompir zrežem na kocke in dam kuhat v vodo, toliko, da prekrije. Solim, popram, dam notri še sesekljan česen. Ko je kuhano, zmiksam s paličnim in dodam eno konkretno žlico kisle smetane ter sesekljan peteršilj. Če je pregosto, zalijem še z malo vode. Lahko daš zraven še zlate kroglice ali pa na olju prepražiš na majhne koščke narezan kruh in vsuješ v juho. Varianta je tudi, da kolerabo namesto v vodi kuhaš v mleku in dodaš sladko smetano. Kar ti po okusu bolj paše.

Koleraba kot priloga: Kolerabo zrežem na majhne koščke in jo kuham v malo mleka do mehkega. Mleka mora biti malo, toliko da je bolj gosto. Solim, popram. Lahko pustiš v koščkih ali pa zmiksaš. miksano dam zraven pire krompirja.

Sicer pa gre pri nas koleraba tudi v govejo in zelenjavno juho.

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koleraba
11.6.2011 9:50:20   
Felicita
pri nas gre koleraba v vse zelenjavne juhe, pa tudi v govejo.

v omaki nadzemno pripravimo podobno kot ankica, le da jo podušimo v mešanici mleka in vode, potem pa zalijemo s sladko smetano in pokuhamo da se zgosti -je ne miksamo.

men je nadzemna sicer odlična tut sama, surova, samo narezana al v solati (npr s paradižnikom).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koleraba
16.6.2011 12:15:37   
nananaja
Pri nas jemo nadzemno kolerabo na podoben način kot sladko zelje.
Krompir in kolerabo z listi vred narečem in dam kuhat v govejo juho (malo bolj zalito), dodam malo začimb po okusu. Ko je kuhano, spasiram s paličnim mešalnikom. Na koncu prilijem čisto malo stopljene masti (starši so zabelili z ocvirki, ki pa jih mi ne maramo).
Hčerki obožujeta to enolončnico. Včasih skuhamo zraven kako klobaso, največkrat jemo kot samostojno jed, za sladico pa si spečemo še palačinke.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?