Anonimen -> RE: Koleraba (10.6.2011 11:58:50)
|
Kremna kolerabna juha: ena majhna podzemna (rumena) koleraba, en večji krompir, 1 strok česna, sol, poper. Kolerabo in krompir zrežem na kocke in dam kuhat v vodo, toliko, da prekrije. Solim, popram, dam notri še sesekljan česen. Ko je kuhano, zmiksam s paličnim in dodam eno konkretno žlico kisle smetane ter sesekljan peteršilj. Če je pregosto, zalijem še z malo vode. Lahko daš zraven še zlate kroglice ali pa na olju prepražiš na majhne koščke narezan kruh in vsuješ v juho. Varianta je tudi, da kolerabo namesto v vodi kuhaš v mleku in dodaš sladko smetano. Kar ti po okusu bolj paše. Koleraba kot priloga: Kolerabo zrežem na majhne koščke in jo kuham v malo mleka do mehkega. Mleka mora biti malo, toliko da je bolj gosto. Solim, popram. Lahko pustiš v koščkih ali pa zmiksaš. miksano dam zraven pire krompirja. Sicer pa gre pri nas koleraba tudi v govejo in zelenjavno juho.
|
|
|
|