Koleraba (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> Koleraba (9.6.2011 12:36:32)

podzemna in nadzemna - recepti?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.6.2011 12:47:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Koleraba (10.6.2011 11:58:50)

Kremna kolerabna juha: ena majhna podzemna (rumena) koleraba, en večji krompir, 1 strok česna, sol, poper. Kolerabo in krompir zrežem na kocke in dam kuhat v vodo, toliko, da prekrije. Solim, popram, dam notri še sesekljan česen. Ko je kuhano, zmiksam s paličnim in dodam eno konkretno žlico kisle smetane ter sesekljan peteršilj. Če je pregosto, zalijem še z malo vode. Lahko daš zraven še zlate kroglice ali pa na olju prepražiš na majhne koščke narezan kruh in vsuješ v juho. Varianta je tudi, da kolerabo namesto v vodi kuhaš v mleku in dodaš sladko smetano. Kar ti po okusu bolj paše.

Koleraba kot priloga: Kolerabo zrežem na majhne koščke in jo kuham v malo mleka do mehkega. Mleka mora biti malo, toliko da je bolj gosto. Solim, popram. Lahko pustiš v koščkih ali pa zmiksaš. miksano dam zraven pire krompirja.

Sicer pa gre pri nas koleraba tudi v govejo in zelenjavno juho.




Felicita -> RE: Koleraba (11.6.2011 9:50:20)

pri nas gre koleraba v vse zelenjavne juhe, pa tudi v govejo.

v omaki nadzemno pripravimo podobno kot ankica, le da jo podušimo v mešanici mleka in vode, potem pa zalijemo s sladko smetano in pokuhamo da se zgosti -je ne miksamo.

men je nadzemna sicer odlična tut sama, surova, samo narezana al v solati (npr s paradižnikom).




nananaja -> RE: Koleraba (16.6.2011 12:15:37)

Pri nas jemo nadzemno kolerabo na podoben način kot sladko zelje.
Krompir in kolerabo z listi vred narečem in dam kuhat v govejo juho (malo bolj zalito), dodam malo začimb po okusu. Ko je kuhano, spasiram s paličnim mešalnikom. Na koncu prilijem čisto malo stopljene masti (starši so zabelili z ocvirki, ki pa jih mi ne maramo).
Hčerki obožujeta to enolončnico. Včasih skuhamo zraven kako klobaso, največkrat jemo kot samostojno jed, za sladico pa si spečemo še palačinke.




Stran: [1]