ronja
|
Hm, vzrokov je lahko sicer več, od fizičnih do psihičnih, vendar mi tole vse skup diši bolj na psihične vzoke, da se je ohladil do tebe. Všeč mu je imet družino, ni mu pa všeč imet tebe za ženo v intimnem smislu. Zakaj, nimam pojma, lahko samo ugibam, zato se ne jezi, če bom čisto mimo brcnila. Vsekakor pa si ne meči peska v oči, "da je sicer pa vse v redu". Ni v redu, če njega malo briga za tvoje želje in potrebe in ni v redu, če ti misliš, da je s tabo zaradi denarja in si ti z njim zato, ker imata otroka skup, nočeš, da je ta edinec in se bojiš, da ti bo delal štalo, če gresta narazen. Ok funkcionirata kot brat in sestra, to ej pa res. Ampak to ni isto kot partnerstvo, ne samo v seksualnem, ampak tudi čustvenem smislu, pa tudi zanosiš težko na ta način, kar si že sama ugotovila. Torej: najlažje bo, če si priznata, da imata problem - ne samo s seksom, ampak se je ta problem samo najprej odrazil na seksu. POtem se iskreno pogovorita. Kadar mu zdaj groziš, da boš šla, veš, da tega ne misliš resno in to ve tudi on, zato te ne jemlje resno in zato ti nazaj navrže "pa pojdi", čeprav tega tudi on ne misli resno. Zato moraš pretrgat ta krog neresnosti in se zelo resno pogovorit z njim - navadno vejo/začutijo, kdaj mislimo resno . Te popolnoma razumem, da nočeš bit v zakonu brez seksa, jaz tudi ne bi bila, nekaterim je pa to čisto ok - različni smo. Ampak zaenkrat ti nejmu nisi dala resno vedet, da je to nesprejemljivo, saj si vztrajala kljub 1,5 letnim prekinitvam (tu ti rečem samo svaka čast, ker meni bi se odpeljalo, jaz bi definitivno bila tečna - midva pol leta nisva smela, pa je bilo peklensko!) Vsake toliko malo peniš, probavaš, ampak z ničemer mu ne daš vedet, da je DOVOLJ. In on podcenjuje ta problem v smislu, saj odšla itak ne bo. Sama sicer mislim, da ima tvoj mož nima druge, ker se mi zdi, da bi se potem rihtal vsaj zanjo, če že ne zate, on se je pa zanemaril. To, da se ne stušira in da se je zredil, je vsekakor lahko njegov podzavestni poizkus, da bi se ti zagravžal in bi ga pustila pri miru. Njemu je namreč čisto všeč, če živita skup, ni mu pa fajn, kadar ga prosiš za seks, ker te mora zavrnit in se potem skregata. Zato bi se takim situacijam rad izognil, to je logično. Če ti postaja neprivlačen, je konflikotv manj... Ok, zdaj pa k hipotetičnim razlogom (sem se ti že zgoraj opravičila, če falim, lahko sklepam samo iz tega, kar si napisala, ne me linčat ). Torej: najprej so tu lahko razlogi, kjer vajin odnos ne igra velike vloge: recimo, da mu peša spolna moč in se zato boji sploh poizkusit, da ne bi doživel neuspeha - to je zelo pogosto in ti najbolj veš, ali se vama je že kdaj zgodilo, da ga zadeve niso ubogale ali pa da je kaj narobe čisto tako (fizično, tu pomagajo tablete - lahko bi bilo posledica stresa,praviš, da gradita, sta bolj na nuli z denarjem... - lahko pa iz tega preide v psihično, ker se boji, da ne bo ratalo (mislim na seks, ne na gradnjo). Ampak v tem primeru se on po moje ne bi zanemaril, bolj verjetno bi se še bolj trudil za svoj videz, da bi ti bil všeč, saj bi na ta način kompenziral ta primankljaj. Razen če bi ga strah spravil tako daleč, to ga pa ne poznam, da bi vedela, kako bi reagiral. Torej: premisli, ali je imel kdaj probleme v spolnosti in če ja, se pogovori z njim. To ni tak bavbav. Potem so po moje še bolj verjetni razlogi, da se je enostavno ohladil. To sklepam zato, ker se je tudi zanemaril in ker tudi nežnosti ni več. Če bi ga bilo samo strah seksa, bi se čez dan verjetno normalno dotikal in ti dal vedet, da si mu všeč, samo zvečer bi se izogibal seksu... Zakaj mu nisi več všeč, če si tako postavna in si všeč veliko drugim krasnim moškim? Jah, to ni tako enostavno, tudi moški ipak niso samo roboti, da bi jim bila važna samo fasada. On te pozna - ne samo tisto fizično krasno bitje z lepo postavo in obrazom, ampak tudi vse tiste pikre pripombe ali živčnost ali karkoli pač mu gre na jetra pri tebi. Dokler on to sprejema kot del tebe in te ima še vedno kot celoto rad, je vse ok. Če pa ga začnejo te stvari tako motit, da te ne more več imet enako rad, se pa to nekje odraža... Moja mami ful dobro izgleda za svoja leta in je tudi prej zelo dobro izgledala, pa vendar, predno sta se ločila tudi očetu ni bilo za bit z njo, ker je bila res precej nemogoča v tistem času. Bila je groba, ne fizično, ampak tako, v besedah ali pa tistih malenkostih. Zdaj mu je pa spet všeč, ko sta počistila med sabo - mislim, ne mislita bit skup, ampak mu je privlačna. Psiha naredi veliko: lahko zelo neproporcionalnega človeka naredi lepotca ali pa obratno: krasno lepotico spremeni v pravo grdobo. Ene stvari enostavno niso seksi: podcenjevanje, tudi moledovanje, kreganje (ok, enim je, samo večini ipak ni),ignoranca... Mislim pa, da se moraš tudi ti vprašat, ali ga še imaš rada - kajti iz tvojega pisanja je razvidno par precej velikih zamer: praviš, da se ti včasih kar gnusi, da ga začenjaš sovražit, misliš, da je s tabo zaradi denarja, da se bojiš, da bi ti delal štalo ob ločitvi in da se trudiš, da bi obdržala družino skupaj zaradi otroka. Daj enkrat otroka v mislih na stran in se čisto resno vprašaj, koliko ti je do tega tvojega moža - brez prtljage - koliko ti je še on všeč, koliko ga imaš še rada! Ker če se trudiš okoli njega samo zaradi otroka, to tudi on čuti in se seveda ne odzove na to - saj hoče, da bi imela rada njega, ne pa njega zato, ker je pač oče tvojega otroka... To je razlika. Če še nekaj čutiš do njega (ne samo mržnje) in verjamem, da, potem se splača reševat. Ampak potem mu to tako povej in pokaži, da imaš rada njega!!! Ne da bi rada obdržala družino skup! Da ceniš njega! ne njega kot očeta. Da si želiš dotik od njega, ne zato, da bo pač zakon funkcioniral...
|