|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kmečko zelje
10.2.2007 23:19:16   
Anonimen
Če katera ve kako se ga pripravi naj prosim napiše!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kmečko zelje
11.2.2007 0:31:04   
Jessy
Kakšno pa je to zelje?

Jaz poznam kislo zelje kot jota, ali pa sveže belo zelje....ali pa kislo tenstano zelje.... A je kaj od tega?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kmečko zelje
11.2.2007 0:31:54   
Marogica
Jaz za to zelje še tudi nisem nikoli slišala, pa že kar dolgo zemljo tlačimuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kmečko zelje
11.2.2007 16:59:04   
Anonimen
Pri nas v službi pa vedno piše kmečko zelje. Gre za kislo zelje kot jota.
Prosim prosim za recept.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kmečko zelje
11.2.2007 20:44:57   
eya
Jaz joto naredim tako, da posebej skuham zelje (ali še raje repo) in posebej krompir, olupljen in narezan na kocke, na koncu zmešam in dodam še pločevinko fižola, malo pokuham, naredim prežganje iz čebule in na koščke narezane slanine in ga vlijem k joti.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kmečko zelje
12.2.2007 7:50:09   
CUKRČEK
Jaz tudi nisem prepričana, kakšno anj bi bilo kmečko zelje....mogoče zelje s krompirjem? Tega jaz naredim tako, da posebej skuham zelje in posebej krompir (olupljen in narezan na koščke). Potem krompir zmečkam z vodo v kaeri se je kuhal vred. Zelje odlijem in ga primešam krompirju. Posebej še pogrejem ocvirke in jih primešam zelju. njamiiiiii


drugače pa jemo še tenstano zelje.....to pa naredim tako,d a zelje skuham. Posebej dam v posodo ocvirke, dodam malo "kečapa", česna in na to stresem odcejeno zelje in poetenstam. njamiiii na kubikuser posted image

Al pa jota....zelje, krompir, fižol...vse posebej skuhano in potem skupaj vmešamo. PA lahko še meso zraven ali pa brez. 

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kmečko zelje
12.2.2007 19:23:54   
Jessy
Jaz naredim joto malce drugače, kot eya.
Zelje ali repo dam v vodo in kuham cca 40 min. V drugem loncu skuham olupljen krompir (krompirja dam več kot zelja). Ko je kuhano, odcedim krompirjevo vodo v drugo posodo, ker jo pozneje porabim, krompir pa dobro pretlačim. Pretlačenemu krompirju dodam krompirjevo vodo in je dolijem le toliko, da dosežem primerno gostoto oz. redkost. Nato zmiksam 1 pločevinko rjavega fižola in ga precedim v to "krompirjevo juho", dodam ocejeno zelje ter začinim. Jaz dam 1 lovorjev list, 1 govejo kocko, malo popra in sol po potrebi. To potem še malo prevrem.
Svoje čase sem na koncu še zabelila z nekaj ocvirki ter prepraženo slanino, ker pa se zdaj trudimo malce shujšati, tega ne dodajam in je prav tako dobro.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kmečko zelje
17.2.2007 13:29:29   
MALINČICA
Jaz pa joto kuham takole, da najprej dam kuhat kislo zelje,prilijem vodo, posolim, dodam malo vegete, lovorjev lisr, strok česna, potem vmešam še namočeno lečo in bloško klobaso. To pač vse skupaj kuham kar nekaj časa, dokler ni leča kuhana. Pa nama je fuuuul dobro.

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kmečko zelje
17.2.2007 13:52:01   
bamby








Jaz pa delam joto podobno kot Jessy, le da zelje ali repo pustim vreti le kakih 5 minut. Pa pločevinko fižola le slabo polovico zmiksam, ostalo dam pa kar v celem zrnju.
Začinim jo pa le z malo vegete in soljo.  Med fižol, ko ga miksam, pa dodam strok česna. Na koncu pa le še zabelim z ocvirki ali pa z na olju prepraženo čebulo.




(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
RECEPT: Veganska salama iz čokolade in rožiča
Sladka, zdrava, veganska in pripravljena v 15 minutah, pa še z okusom po božiču. Vsekakor zmagovalna praznična kombinaci...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?