Jessy -> RE: Kmečko zelje (12.2.2007 19:23:54)
|
Jaz naredim joto malce drugače, kot eya. Zelje ali repo dam v vodo in kuham cca 40 min. V drugem loncu skuham olupljen krompir (krompirja dam več kot zelja). Ko je kuhano, odcedim krompirjevo vodo v drugo posodo, ker jo pozneje porabim, krompir pa dobro pretlačim. Pretlačenemu krompirju dodam krompirjevo vodo in je dolijem le toliko, da dosežem primerno gostoto oz. redkost. Nato zmiksam 1 pločevinko rjavega fižola in ga precedim v to "krompirjevo juho", dodam ocejeno zelje ter začinim. Jaz dam 1 lovorjev list, 1 govejo kocko, malo popra in sol po potrebi. To potem še malo prevrem. Svoje čase sem na koncu še zabelila z nekaj ocvirki ter prepraženo slanino, ker pa se zdaj trudimo malce shujšati, tega ne dodajam in je prav tako dobro.
|
|
|
|