Kmečko zelje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kmečko zelje (10.2.2007 23:19:16)

Če katera ve kako se ga pripravi naj prosim napiše!




Jessy -> RE: Kmečko zelje (11.2.2007 0:31:04)

Kakšno pa je to zelje?

Jaz poznam kislo zelje kot jota, ali pa sveže belo zelje....ali pa kislo tenstano zelje.... A je kaj od tega?




Marogica -> RE: Kmečko zelje (11.2.2007 0:31:54)

Jaz za to zelje še tudi nisem nikoli slišala, pa že kar dolgo zemljo tlačim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kmečko zelje (11.2.2007 16:59:04)

Pri nas v službi pa vedno piše kmečko zelje. Gre za kislo zelje kot jota.
Prosim prosim za recept.




eya -> RE: Kmečko zelje (11.2.2007 20:44:57)

Jaz joto naredim tako, da posebej skuham zelje (ali še raje repo) in posebej krompir, olupljen in narezan na kocke, na koncu zmešam in dodam še pločevinko fižola, malo pokuham, naredim prežganje iz čebule in na koščke narezane slanine in ga vlijem k joti.




CUKRČEK -> RE: Kmečko zelje (12.2.2007 7:50:09)

Jaz tudi nisem prepričana, kakšno anj bi bilo kmečko zelje....mogoče zelje s krompirjem? Tega jaz naredim tako, da posebej skuham zelje in posebej krompir (olupljen in narezan na koščke). Potem krompir zmečkam z vodo v kaeri se je kuhal vred. Zelje odlijem in ga primešam krompirju. Posebej še pogrejem ocvirke in jih primešam zelju. njamiiiiii


drugače pa jemo še tenstano zelje.....to pa naredim tako,d a zelje skuham. Posebej dam v posodo ocvirke, dodam malo "kečapa", česna in na to stresem odcejeno zelje in poetenstam. njamiiii na kubik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Al pa jota....zelje, krompir, fižol...vse posebej skuhano in potem skupaj vmešamo. PA lahko še meso zraven ali pa brez. 




Jessy -> RE: Kmečko zelje (12.2.2007 19:23:54)

Jaz naredim joto malce drugače, kot eya.
Zelje ali repo dam v vodo in kuham cca 40 min. V drugem loncu skuham olupljen krompir (krompirja dam več kot zelja). Ko je kuhano, odcedim krompirjevo vodo v drugo posodo, ker jo pozneje porabim, krompir pa dobro pretlačim. Pretlačenemu krompirju dodam krompirjevo vodo in je dolijem le toliko, da dosežem primerno gostoto oz. redkost. Nato zmiksam 1 pločevinko rjavega fižola in ga precedim v to "krompirjevo juho", dodam ocejeno zelje ter začinim. Jaz dam 1 lovorjev list, 1 govejo kocko, malo popra in sol po potrebi. To potem še malo prevrem.
Svoje čase sem na koncu še zabelila z nekaj ocvirki ter prepraženo slanino, ker pa se zdaj trudimo malce shujšati, tega ne dodajam in je prav tako dobro.




MALINČICA -> RE: Kmečko zelje (17.2.2007 13:29:29)

Jaz pa joto kuham takole, da najprej dam kuhat kislo zelje,prilijem vodo, posolim, dodam malo vegete, lovorjev lisr, strok česna, potem vmešam še namočeno lečo in bloško klobaso. To pač vse skupaj kuham kar nekaj časa, dokler ni leča kuhana. Pa nama je fuuuul dobro.




bamby -> RE: Kmečko zelje (17.2.2007 13:52:01)









Jaz pa delam joto podobno kot Jessy, le da zelje ali repo pustim vreti le kakih 5 minut. Pa pločevinko fižola le slabo polovico zmiksam, ostalo dam pa kar v celem zrnju.
Začinim jo pa le z malo vegete in soljo.  Med fižol, ko ga miksam, pa dodam strok česna. Na koncu pa le še zabelim z ocvirki ali pa z na olju prepraženo čebulo.







Stran: [1]