|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kmečki kruh
23.11.2007 9:38:43   
Anonimen
Izvolite recept za nekaj dobrega.Ampak naj se spravio kruh pečt vaši možjeuser posted image

Kdor zna speči dober domači kruh, ima veliko prednost. Še poklic lahko zamenja in postane pek, če vse drugo propade. Ta recept naj spodbudi moške v kuhinji, da se odločijo za peko kruha in mu dodajo nekaj temperamenta v obliki kmečke klobase.
MOŠKI V KUHINJI
Speči dober kruh je preprosto, vendar je treba upoštevati nekaj zakonitosti.
V skodelico z decilitrom mlačnega mleka nadrobimo kocko svežega kvasa. Teža kocke kvasa je običajno 420 gramov, kar natanko ustreza kilogramu moke. Skodelico postavimo na toplo, a ne vročo površino, in jo pustimo približno 15 minut, da se kvas raztopi in razvije v značilno penasto kašo ali kvasec.

V skledo presejemo kilogram moke in vanjo naredimo vdolbinico. Vanjo prilijemo pol decilitra mlačne vode, v kateri smo raztopili žličko soli. Dodamo lahko še dve žlici olivnega olja, da bo kruh okusnejši, in kvasec. Sestavine zmešamo v gladko testo. Po potrebi dodamo še nekaj mlačne vode. Testo mora postati ravno prav vlažno in mehko, da se ne lepi na stene posode. Gnetemo ga, dokler ne porabimo vse moke. Testo postavimo na toplo mesto za približno 30 do 40 minut, da vzhaja. Skledo prekrijemo s kuhinjskim prtičkom.

Medtem pripravimo dodatek. Suho kmečko klobaso narežemo na manjše koščke. Ko je testo vzhajano, ga še enkrat pregnetemo in položimo na pomokano delovno površino. Razvaljamo ga na približno pol centimetra debeline in premažemo z nekaj žlicami maščobe. Uporabimo lahko maslo, olje ali mast. Seveda z maščobo ne smemo pretiravati. Dodamo lahko nekaj mletega popra. Nato po vsej površini potresemo koščke klobase in testo zavijemo od enega do drugega roba, da dobimo obliko podolgovate štruce.
Testo postavimo v model in še enkrat na toplem vzhajamo približno pol ure. Ko se lepo dvigne, ga postavimo v pečico in pečemo na temperaturi okoli 200 stopinj približno pol ure.

Različice: namesto klobase lahko uporabimo ocvirke ali kar popraženo čebulo. Koščki oliv in olivno olje dajejo kruhu sredozemski pridih, posebno aromatičen pa je kruh z lističi rožmarina, nasekljanimi na drobno.
Kruh je z dodatkom klobase izdatnejši, zato ga ponudimo k zelenjavni juhi.
Besedilo in foto: MARKO MARGONI
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 9:57:13   
kalbo
Kvasa je v tem receptu pol preveč. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 10:00:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kvasa je v tem receptu pol preveč. user posted image  


Najbrž,ker je moški recept napisal?user posted image
Jaz ga dam vedno na oko,ne upoštevam točnih količin,z leti sem se tako zverzirala,da težko falim.user posted image Edino negativno je,da moramsedaj še za sosede in moževe prijatelje kruh pečt.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 12:07:28   
bamby
Jaz skoraj enako delam ocvirkavco, pa tudi dam celo kocko kvasa na 1 kg moke.
Kalbo, to ni navaden kruh, to je v bistvu slana potica ali potica z nadevom user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 12:24:16   
kalbo
Nima veze kaj je. Manj kvasa, daljše hajanje boljši okus.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 12:43:25   
Anonimen
Tudi jaz dam kocko kvasa na kilo moke in tudi dvakrat po eno uro in več vshajanja.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kmečki kruh
23.11.2007 19:33:35   
bamby
Ko delam navaden kruh tudi dam kocko kvasa na 1.5 ali še malo več moke, ampak ko delam ocvirkavco pa kocko kvasa na kilo moke user posted image .
Kalbo sploh pa ne dvomim, da tvoj kruh ni dober user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kmečki kruh
25.11.2007 13:47:22   
_andreja_
no jz dam na 5 kg moke 3 kocke kvasa...pa je prou super fantastičen kruh

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?