MARTINŠČICA
|
Kar sem že poslala Sonček33, prilepim še sem: Jaz z namazi malo eksperimentiram. Uporabim, kar imam v hladilniku oz, kar ostane od kosila. Ko je le mogoče, uporabim sveža zelišča. Tile so najbolj pogosti: Mesni namaz: kos mesa, ki ostane od kosila (puran, konj, jetrca ...), strok česna, šalotka, kisla smetana, maslo, kumina, ingver, poper, sol, muškatni orešček, senf, rdeča paprika, koriander - zrna, drobnjak, peteršilj, majaron, (timijan pri divjačini) Ribji namaz: (riba, ki ostane od kosila (orada, brancin, skuša ...) ali ribe iz pločevinke (skuše), česen, peteršilj, sol, oljčno olje, poper, kapre, inčun (po želji), koper Avokadov namaz: avokado, sok limone, sol, kisla smetana, šalotka ali mlada čebulica, poper, senf, mleti orehi/mandeljni Pikanten namaz: pekoči ali polpekoči feferoni, sol, paradižnik, poper, čili Namaz iz stročnic (fižola, čičerike, leče ...): kuhane stročnice (katerekoli ali vse skupaj), oljčno olje, sok limone, sol, poper, kumina, muškatni orešček, ingver, sladka paprika, mleti orehi/mandeljni Namaz iz pečene ali kuhane zelenjave (jajčevci, gobice, čemaž, zeleni špargelnji, paprika ...): karkoli pač imam, dodam oljčno olje, sol, poper, skuto, (timijan pri gobicah), česen, peteršilj. Sicer jih je pa nekaj na: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Folder=137 in kulinarična slovenija. Lep pozdrav in dober tek! M
_____________________________
200% MAMI
|