|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se peče riba?
5.6.2011 11:21:05   
Colt
Živjo, torej zanima me če je kje kakšen poseben keč, glede pečenja morskih rib (navadne, iz Tuša, zmrznjene). Sicer sem jih že pripravljal, bi pa probal kaj ''drugačnega'' in me zanima katere sestavine poleg olivnega olja, limone, peteršilja, česna, ribjih začimb, belo vino in seveda ribic...bi še uporabil in na kakšen način.

Hvala lepa.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 11:28:55   
hektorina
Odpri si vino...spij kozarec (ali dva) pa ti bo vse kristalno jasno.
Če spiješ še enega ti mogoče rata, da pripraviš ribico do tega, da sama skoči (seveda predhodno mariniranauser posted image ) v pečico!user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 11:33:33   
hektorina
Izvoli...ta je bolj tak "einfoh"...samo del, kjer piše, da moraš ribo pustiti stati...mi ni jasen! Mogoče boš ti znal ribico pripraviti, da bo stala...user posted image
 
 
Še zamrznjeno ribo solimo, popramo, posujemo s česnom in premažemo z limoninim sokom. Pustimo stati.
Omako pripravimo tako, da svetlo prežganje prelijemo z mlekom in belim vinom ter pustimo, da zavre. Nato posujemo z veliko kopra in/ali drugimi zelišči, dodamo česen ter solimo in popramo.
Ribo na vsaki strani pečemo približno 5 minut. Na koncu jo prelijemo z omako.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 11:42:09   
Felicita
men se je sicer izkazalo kot najboljše - limonin sok, sol, poper in mal olivnega olja, v folijo in v pečico...

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 11:47:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).



Česen je namenjen izključno temu, da prikrije slabo ribo.

Na svežo ribo gre samo olivno olje.

Take iz Tuša pa ne bi jedla.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 12:50:52   
K_a_t_i
Miljonarka, boljše ne bi mogla napisat user posted image

Za sveže fileje je meni dobra varianta (samo starejši mulc ne mara pa ostajamo samo na olivnem olju z limonco) tudi, da jih spečeš v pečici polite s sladko smetano in posute s koprom.
Če pečeš sveže pa zlato pravilo - da jih spereš in pred peko osušiš.

Dober tek!


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 14:44:17   
josephine27
če pečem ribe pazim predvsem da kupim res sveže ( mam srečo da ima žlahta ribarnicouser posted image )potem pa kot so že druge napisale. ne dajem kakšnih posebnih začimb. zamrznjenih rib pa še nisem pekla tako da ne vem če moraš pri zamrznjenih pazit na še kaj.


_____________________________



(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 15:24:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 15:26:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 15:35:46   
Katy78
File (svež) osušim, premažem z olivnim oljem, posolim in dam v pečico ali pa v ponovi na hitro popečem. Če ni sveže ribe, potem je raje ne jem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 16:21:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

File (svež) osušim, premažem z olivnim oljem, posolim in dam v pečico ali pa v ponovi na hitro popečem. Če ni sveže ribe, potem je raje ne jem.


Enako, vsaj pečene ne.
Včasih zmrznjeno škarpino skuham v ribji juhi, to mi je edino dobro. Da bi jo pekla - no way.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako se peče riba?
5.6.2011 17:18:52   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).



Česen je namenjen izključno temu, da prikrije slabo ribo.

Na svežo ribo gre samo olivno olje.

Take iz Tuša pa ne bi jedla.


Podpis!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako se peče riba?
6.6.2011 0:18:55   
hrchy
Se strinjam glede cesna s predhodnicami...
Odvisno od vrste ribe, pa lahko poskusis naslednje:
- premazes s sojino omako, ingverjem, medom (to je fajn za kaksne filete, potem samo pod grill v pecico in je...)
- premazez z dijonsko gorcico in peces skupaj s krompirjem
- potreses s cilijem in kumino
- ingver + kurkuma + koriander (za bolj eksoticne okuse + riz)...
- lahko jo peces na olivnem olju skupaj s spinaco in pinjolami
- lahko naredis ceviche
- lahko jih gratiniras
- naredis zanje omako iz kokosovega mleka, limete, koriandra
- lahko jih kombiniras s sadjem (mango, pistacije, limona...)
- lahko jih speces v soli

...

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako se peče riba?
16.6.2011 11:24:40   
ThinkPink
Jaz naredim tako:

- svežo ribo (nazadnje orado) očistim, umijem, nasolim, prerežem na pol, malo naoljim z olivnim, dodam ene začimbe za ribo (kupila v Tušu), dam v pečico zraven mladega krompirčka in pečem cca 30 minut, nato dodam še ostalo zelenjavo - bučke, paradižnike, korenček, ... in pečem še 15 minut. Za pripravo umažeš samo en protfan, dobiš pa super lahko in okusno kosilo.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako se peče riba?
17.6.2011 8:31:38   
sončnica24
Moja mama naredi najboljše ribe (orade, škarpine) in sicer jih peče v ponvi v olju (ne špara z oljem - pa pravijo da pri ribi ne smeš), popeče na obeh straneh prelije s česnom in peteršiljem po vrhu še malo limone in ni boljše ribe kot je ta.

Jaz sama vsaj teh ne pečem ker mi ne ratajo. Kake fileje pa samo malo popečemo ali pa paniramo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako se peče riba?
17.6.2011 8:44:02   
Andromeda
Jaz tudi pripravljam samo sveže ribe, ki jih kupujem v "moji" ribarnici. Pečem jih pa po izročilu moje mame user posted image : osolim, pomokam v koruzni moki, na hitro popečem v ponvi (na repičnem olju), nato jih preložim na pekač in jim v trebuh vdenem vejice rožmarina in strok česna - zgolj za aromo. Tako pripravljene ribice podvržem še 10-minutnemu tretmaju pečice. Zraven rib jemo izključno kruh, pa kako slastno solatko. Ker mora riba plavati tudi v vinu, ne sme manjkati tudi ta- priporočam pa zelen. user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?