Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Kako narediti omako z lisičkami? 28.9.2008 15:01:52
Anonimen
Hej!
V eni gostilni sem jedla enkrat tako ful dobre testenine s smetanovo omako, z lisičkami in mladim sirom. Zdaj pa pojma nimam sploh kateri mladi sir naj uporabim? In kako naj to omako pripravim? Tudi kak drug recept z lisičkami bo dobrodošel.
RE: Kako narediti omako z lisičkami? 28.9.2008 21:39:36
ribica.
Zelo preprosto. Prepražiš čebulo, potem dodaš lisičke, malo vegete, timijan, peteršilj, česen, in pražiš cca 10 min, potem doliješ vodo, naj na malem ognju vre še kakih 15 min. Potem malo pred koncem zgostiš z moko, ki jo prej zmešaš z vodo, potem pa še smetana po okusu. Sladka ali kisla, kakor želiš.
Cela stvar sploh ni zahtevna. Improviziraj. Po enakem postopku se nardijo tud prepražene lisičke, samo da moke in smetane ne dodaš, ampak tik pred koncem ubiješ not kakšno jajce.
Lahko pa skupaj z lisičkami vržeš not tud na koščke narezano rdečo papriko.
Lahko popečeš svinjske zrezke, jih daš ven iz ponve, kjer na isti maščobi postekleniš čebulo, daš nazaj zrezke, zaliješ z vodo, dodaš lisičke, in ponoviš prvi postopek. Jaz sem jih nardila s sladko smetano in je blo ful dobro.
Enako tudi za juho, kjer lahko po želji dodaš še na kocke narezan krompir. Odvisno kak okus želiš, če želiš res gobovo juho, potem daj samo gobice.
Lahko pa lisičke tud samo dodaš k rižu , skupaj s čebulo in začimbami, pa je to to. Nič lažjega
RE: Kako narediti omako z lisičkami? 29.9.2008 11:38:17
wing
Enako kot ribica,btw-si brskala po mojih receptih?
No, jaz pa bi morda namesto tiste vode, ko zaliješ, prilila deci belega vina, pustiš, da povre in potem doliješ malo vode itd..Malo boljši okus da, no seveda, če pri mizi ni otrok. Meni je taka gobova-lisičkina omakica tudi boljša, če se zabeli s sladko smetano(tisto za kuhanje seveda, da je ja ne zamenjate za kakšno Hulala ), pa na koncu še en špric limoninega soka, pa veliko nasekljanega petršilja. Mmmmmm.
Glede mladega sira pa ne vem čisto točno. Če že, potem bi čez testenine s tole fino omakico posula kak parmezan, morda malo mocarele, če že...ampak pravijo, da s takimi postopki potem izboljšuješ jed, ki ni ravno uspela, tako,da...lisičke nikar pofušat
RE: Kako narediti omako z lisičkami? 29.9.2008 21:02:12
saving
wing, z lahkoto lahko kuhaš z vinom tudi, če so otroci pri mizi, samo prevreti ga moraš. Etanol zelo zelo hitro izpari in ostanejo samo arome. Jaz za otroke včasih naredim flambirane palačinke (recimo z 45% rumom), pa ni bil še noben pijan - so pa otroci nad šovom nadvse navdušeni (če probate, ne pozabite ugasnit luči in pogret alkohola, da se lažje vžge).