ribica. -> RE: Kako narediti omako z lisičkami? (28.9.2008 21:39:36)
|
Zelo preprosto. Prepražiš čebulo, potem dodaš lisičke, malo vegete, timijan, peteršilj, česen, in pražiš cca 10 min, potem doliješ vodo, naj na malem ognju vre še kakih 15 min. Potem malo pred koncem zgostiš z moko, ki jo prej zmešaš z vodo, potem pa še smetana po okusu. Sladka ali kisla, kakor želiš. Cela stvar sploh ni zahtevna. Improviziraj. Po enakem postopku se nardijo tud prepražene lisičke, samo da moke in smetane ne dodaš, ampak tik pred koncem ubiješ not kakšno jajce. Lahko pa skupaj z lisičkami vržeš not tud na koščke narezano rdečo papriko. Lahko popečeš svinjske zrezke, jih daš ven iz ponve, kjer na isti maščobi postekleniš čebulo, daš nazaj zrezke, zaliješ z vodo, dodaš lisičke, in ponoviš prvi postopek. Jaz sem jih nardila s sladko smetano in je blo ful dobro. Enako tudi za juho, kjer lahko po želji dodaš še na kocke narezan krompir. Odvisno kak okus želiš, če želiš res gobovo juho, potem daj samo gobice. Lahko pa lisičke tud samo dodaš k rižu , skupaj s čebulo in začimbami, pa je to to. Nič lažjega Pa dober tek!
|
|
|
|