Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 13:02:17
|
|
|
|
saraja
|
''Sem hotela dati gor foto pa je ta ki dela pri nas na dopustu. '' Ne vem pa kako je prišel ta stavek sem???? PAPA
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 13:21:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Najenostavneje in najbolj fletno je, če kupiš razne marcipanove okraske, jih imajo res veliko in fletne. Pa tube z barvami prav za na torte lahko kupiš. Pa smetano, to najraje rastlinsko, ker dlje drži. Pa potem skombiniraš kaj kičastega. Se da fletno naredit.
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 14:21:39
|
|
|
|
iva01
|
z žele bomboni, marcipanovimi figuricami, al pa z smartis bomboni, al kaj takega kakšna pa jew ta torta, kje lahk najdem recept
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 14:26:08
|
|
|
|
nuala
|
Jaz sem zadnjo torto ( od moža ) okrasila s čokoladno glazuro, potem pa sem dala gor: - modrime Smarties bonbone - školjke in polžke ( nabrani na plaži, prekuhano, posušeno ) - sladkornimi biserčki - plastičnimi ladjicami - igračkami Pri rezanju torte je vsak otrok dobil eno ladjico, potem so se šli pa v kad v kopalnico igrat in so vozili ladje sem in ke, mi smo pa v miru jedli torto. Sem pa že tudi naredila torto z avtocesto in pravimi avtki gor, pa z znaki. Mislim, da bo zdaj na vrsti kakšen vlakec.
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 21:07:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobika Tudi jaz sem naredila nekaj enostavnih tortic: medvedek smeško sonček dojenček metuljček Hmmm, enostavnih? A maš ti slučajno slaščičarno? Ker lahko rečem samo kapo dol. A maš modelčke za torto al kako obliko dobiš?
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 21:10:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem za okrasje bolj leva...oz. se mi ne da....zato sem kupila kar narejene male srčke, bele in rjave. Iz njih sem naredila krog okoli torte, nekaj jih je bilo po njej. Na sliki so izgledali fenomalno . Če bi jo znala, bi jo prilepila.....
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 21:18:20
|
|
|
|
saraja
|
Babike hvala, ma ful so lepe, povejte ko ste prave slaščičarke kak material pa morm met za vse to? Bom kar eno navadno okroglo, pa kako barvo gor pa še kake bombončke, ker vem da bom s časom bolj na tesno. A se dobi kaka glazura da se to tok sveti al kaj? Čim več idej tem boljš! PAPA
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 22:06:04
|
|
|
|
Jessy
|
Saraja, če okroglo torto prerežeš na pol in polovički obrneš za 180 stopinj, dobiš metuljčka.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 6.8.2007 22:08:18 >
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 6.8.2007 22:13:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Tale je sicer res narejena v kakšnih 20 sekundah, ampak na tak način se da fletno naresti:
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 14:12:52
|
|
|
|
saraja
|
Zlate ste!!! Thx Zdaj mi pa še pomagajte s kakšnim receptom za sadno torto, ki je dobra in simpl! Eno bom pa nardila nutelino, tak da pr tisti ni panike! Thx
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 14:34:17
|
|
|
|
Jessy
|
biskvit: 10 jajc 10 žlic sladkorja 10 žlic moke Ločiš beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodaš 5 žlic sladkorja in stepaš toliko časa, da med prsti ne čutiš več sladkorja (to je približno okrog 15 min stepanja). Nato stepaš beljake. Ko se beljaki strdijo v sneg, po žlicah dodaš preostali sladkor, se pravi ostalih 5 žlic in stepaš približno 10 min. Beljakov sneg in rumenjakovo zmes s kuhalnico zemšaš skupaj. To delaš na rahlo, nato dodaš še 10 žlic presejane moke, zmešaš in vliješ v pomaščen pekač (to se meša na roko). Jaz ga namažem z margarino in posujem s krušnimi drobtinami. Pečeš na 180 st. C približno 35 min. Probaš z noževo konico. Hladnega 2x prerežeš. Krema: Stepeš rastlinsko smetano Hullala do trdega, nato na roko s kuhalnico vmešaš še toliko hladnega mleka, da postane smetana lepo gladka in sočna. Na namočen biskvit nadevaš smetano, nanjo pa posuješ poljubne koščke sadja. Krema: biskvit namažeš s poljubno marmelado bolj na debelo in povrhu nadevaš še stepeno smetano. Krema: Zmiksaš ananas v konzervi. Na namočen biskvit namažeš zmiksan ananas, povrhu pa namažeš s kislo smetano. Kreme se lahko sama zmišljuješ. Najbolj enostavna je ta prva, ko lahko daš poljubno sadje, vendar z njim ne šparaj. Naj bodo koščki eden zraven drugega, pa najbolje je sadje iz kompota. Priporočam, da ga daš prej za nekaj minut na cedilo, da odteče sok, drgač pa biskvit malo manj namoči, ker bo posrkalo tekočino od sadja.
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 14:41:46
|
|
|
|
saraja
|
Jessy - kako velik model pa imaš?
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 14:46:00
|
|
|
|
Jessy
|
Čak, grem pogledat.
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 14:47:17
|
|
|
|
Jessy
|
Premer je 27 cm.
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 16:19:26
|
|
|
|
sayuri
|
MAdonca, same mojstrice slaščičarke tlele. Kapo dol.
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 16:22:17
|
|
|
|
sayuri
|
pety78, tebe moram vprašat, kakšna je to "tičino masa" A to sam narediš? In kako zavraga tako dobro narišeš na torto Spidermana? S čopičem al kako?
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 16:24:24
|
|
|
|
pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri pety78, tebe moram vprašat, kakšna je to "tičino masa" A to sam narediš? In kako zavraga tako dobro narišeš na torto Spidermana? S čopičem al kako? Tičino masa je masa iz sladkorja in beljakov, kupila sem jo pa pri Goljatu v Škofji loki. Je kot plastelin, pa lahko z njo oblikuješ kar ti srce poželi, saj se kasneje strdi. Lahko jo pa tudi obarvaš. Spidermana sem pa narisala s čopičem. Sem ga pa kopirala.
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 16:33:43
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Tičino masa je masa iz sladkorja in beljakov, kupila sem jo pa pri Goljatu v Škofji loki. Je kot plastelin, pa lahko z njo oblikuješ kar ti srce poželi, saj se kasneje strdi. Prvič slišim za to maso, mi je pa ful všeč na torti. A to se da dobit tu v kakih običnih trgovinah?
|
|
|
|
RE: Kako naj okrasim torto? 7.8.2007 16:34:28
|
|
|
|
pety78
|
Mislim da ne, edino v Pekarni Vrhnika v Črnučah. Za drugje pa ne vem.
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?