Jessy -> RE: Kako naj okrasim torto? (7.8.2007 14:34:17)
|
biskvit: 10 jajc 10 žlic sladkorja 10 žlic moke Ločiš beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodaš 5 žlic sladkorja in stepaš toliko časa, da med prsti ne čutiš več sladkorja (to je približno okrog 15 min stepanja). Nato stepaš beljake. Ko se beljaki strdijo v sneg, po žlicah dodaš preostali sladkor, se pravi ostalih 5 žlic in stepaš približno 10 min. Beljakov sneg in rumenjakovo zmes s kuhalnico zemšaš skupaj. To delaš na rahlo, nato dodaš še 10 žlic presejane moke, zmešaš in vliješ v pomaščen pekač (to se meša na roko). Jaz ga namažem z margarino in posujem s krušnimi drobtinami. Pečeš na 180 st. C približno 35 min. Probaš z noževo konico. Hladnega 2x prerežeš. Krema: Stepeš rastlinsko smetano Hullala do trdega, nato na roko s kuhalnico vmešaš še toliko hladnega mleka, da postane smetana lepo gladka in sočna. Na namočen biskvit nadevaš smetano, nanjo pa posuješ poljubne koščke sadja. Krema: biskvit namažeš s poljubno marmelado bolj na debelo in povrhu nadevaš še stepeno smetano. Krema: Zmiksaš ananas v konzervi. Na namočen biskvit namažeš zmiksan ananas, povrhu pa namažeš s kislo smetano. Kreme se lahko sama zmišljuješ. Najbolj enostavna je ta prva, ko lahko daš poljubno sadje, vendar z njim ne šparaj. Naj bodo koščki eden zraven drugega, pa najbolje je sadje iz kompota. Priporočam, da ga daš prej za nekaj minut na cedilo, da odteče sok, drgač pa biskvit malo manj namoči, ker bo posrkalo tekočino od sadja.
|
|
|
|