|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 9:47:01   
Paštetka
Saj ne vem kako naj vprašam user posted image

Torta bo nogometno igrišče, torej pravokotna.
Zdaj sem si računala, da bi v standard pekaču (tistem nizkem, ki je v pečici) spekla dva biskvita in ju prerezala na polovico. Torej ne po debelini, ampak po širini.
Tako bi dobila 4 biskvite, da bi bila torta dovolj visoka.
Torej višina 1 biskvita bi morala biti max. 1,5 cm. Zamislila sem si, da bi naredila biskvit za rulado.

Problem imam, ker nimam velikega pekača pravokotnega, kjer bi se dale odstraniti stranice, in da bi potem lahko biskvit prerezala po debelini in širini.Imam manjšega pravokotnega, ampak tam bi potem sestavila torto s kremo.

Problem so tudi količine, ker ne poznam recepta za ta velik pekač. Kako gre že tista formula na 100g moke 1 jajce ali kako? količinsko sem čisto zmedena. HELP!

A je katera že delala torto z biskvitom za rulado?user posted image
Jao....kompliciram.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.10.2012 9:48:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 9:53:48   
razglednica
jooj kako si zakompliciralauser posted image

evo moj recept za biskvituser posted image

-3 jajca
-9 žlic sladkorja
-9 žlic moke
-9 žlic mleka
1 pecilni
1 vanilij
4 žlice zmletih orehov ali kakav ali kokosa po željiuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 10:03:38   
Paštetka
ej tega biskvita ziher ne bo dovoj. samo 3 jajca?



(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 10:08:01   
Paštetka
Jaz bi torej želela, da pride biskvita dovolj za velik pravokoten pekač, da ga prerešem po širini in višini, da ne rabim več pečt in dobim 4 biskvite.

Zato prosim napišite zraven, za kako velik plej, pekač je vaš recept. ker recepte jaz lahko tudi po spletu poiščem, vendar ne vem količinkso koli to pride. user posted image

ker vem, da sem nerodna pri rezanju in ker imam čudovit recept za roladu, sprašujem, če bo to testo Ok za torto. PA potem magari spečem 2 ta biskvita.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 10:15:10   
ronja
Za navaden biskvit vzamem jaz 200 g moke in 4 do 5 jajc, večinoma so tudi biskviti nekak tako sestavljeni, včasih je jajc še več, da je biskvit bolj bogat. Torej (vsaj) 2x več jajc kot tvoje 1 na 100.

Ta 1 jajce na 100 g moke velja za testo za testenine, pride seveda trdo;).

Za janeževe upognjence vzameš pa recimo sladkor in moko v teži jajc, ki jih daš. Stehtaš jajca in daš toliko cukra in toliko moke.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 10:17:34   
sazi
Jaz ponavadi naredim torto po enem receptu (testo), ki ga včasih uporabim tudi za rolado - isti recept.
Če naredim iz njega rolado, jo ravno tako spečem v velikem pekaču, ampak je tanjše od 1 cm in precej temno rjavo - kakavovo.
Količine so pa take:
6 celih jajc
3 žlice sladkorja
3 žlice kakava
3 žlice moke
Najprej rumenajki + sladkor + kakav + moka + stepeni beljaki.

Za zadostno količino bi jaz v tvojem primeru povečala vse za 17#:
Torej 8 + 4+4+4


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 10:31:48   
pomlad08
Moj recept za biskvit, ki pokrije cel pekač v višini cca. 1.5-2cm je:

zmiksaš 4 beljake v sneg
jim dodaš 120g cukra in rumenjake in miksaš naprej
na koncu narahlo vmešaš 120g moke

na 1 jajce torej 30g cukra in 30g moke.

najlažja stvar na svetu, resno! pa sestavine so zmeri doma, tako da pri nas so take rulade tedensko na sporedu.

ja, bo pa ok biskvit za torto, smo tudi že probali večkrat s tem istim receptom.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
23.10.2012 12:45:48   
AKP
Poišči si na kulinariki recept za Lanino torto. Tam je bisvit za ta velik pekač. Biskvit je preverjeno dober.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
24.10.2012 13:21:59   
marjetacveta
Sicer sm najbrž že prepozna in je torta že narjena, ampka vseeno, mogoče za naprej :)
Osnovni recept za biskvitno testo:
1 jajce
20 g sladkorja
20 g moke
olje, maslo ali margarina
mleti orehi, mandlji, lešniki, kakav,...ki pa za svojo težo zmanjšajo količino moke

za tortni model premera 26 cm....testo iz 7 jajc
za tortni model premera 28 cm....testo iz 8 jajc
za tortni model premera 30 cm....testo iz 9 jajc
za tortni model premera 32 cm....testo iz 10 jajc


(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
24.10.2012 14:01:00   
Tutan
Jaz dam nekje na 150g moke (ja, jaz sem tista, ki ne tehta - na uč user posted image ) 5 jajc. Kakšno torto boš pa delala? Čokoladno? Sadno?

A ti misliš tiste pekače, ko jih dobiš zraven pečice? user posted image Tam bi jaz delala biskvit iz 200 ali 250g moke. + najmanj 6 ali 7 jajc, da bo fino rahlo.

< Sporočilo je popravil Tutan -- 24.10.2012 14:06:11 >

(odgovor članu marjetacveta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce?
5.11.2012 10:12:32   
razglednica
jaz osebno ko vidim biskvitno maso, na oko dam v pleh (večji ali manjši)user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?