|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 11:36:24   
nina166
Radi imamo govejo juho, vendar pa smo se že preobjedli govedine. Ali ima mogoče katera kak fajn recept, da bi jo lahko porabla.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 11:42:28   
Urša08
Isti problem kot pri nas user posted image . Jaz precedim juho, govedino vzamem vn, že ko dam kuhat juhico dam notri namenoma več zelenjave (korenje, cvetača, koleraba,...). Potem pa govedino narežem na majhne zrezke (pri mesarju vedno vzamem lep konec od stegna) in te popečem na maslu ali oljčku. Potem jih vn vzamem in odam žličko moke, zalijev z vodo, dodam kocko ter spasirano zelenjavo iz juhe (vso jušno zelenjavo zmiksam) ter na koncu še navadni tamar, dam nazaj zrezke in je super kosilo. Zraven pašejo tako rezanci kot krompir. 

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 11:46:02   
benika
Popečena govedina, kuhana govedina s hrenom, govedina v solati, ...

Pri nas jo poje pes.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 11:47:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: nina166
Radi imamo govejo juho, vendar pa smo se že preobjedli govedine. Ali ima mogoče katera kak fajn recept, da bi jo lahko porabla.

Če ste se je prenajedli, je čisto vseeno, kaj narediš z njo ali iz nje - še vedno bo to govedina. user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 11:48:23   
Anonimen
Goveji polpeti.

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 12:08:30   
donat
mi to sproti pojemo, ali pa če ostane naredimo solato ali pa zrežem v kislo zeljo, kot segedin jo pojemouser posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 12:08:42   
Felicita
polpeti, jesigflajš (govedina na koščke, trdo kuhan jajček, čebula, kis, olje (bučno) in to je to), al pa kej takega: http://www.kulinarika.net/recepti/14143/enoloncnice/sguaseto/

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 12:28:03   
mateyka
http://www.kulinarika.net/recepti/12053/mesne-jedi/mesni-kroketi/
http://www.kulinarika.net/recepti/2401/mesne-jedi/goveji-polpetki/

ali pa porov burek. v glavnem, narediš burek s porom in govedino iz juhe, narezano na 2cm velike trakce (lahko dodaš malo kisle smetane ali feta sira). Namesto pora lahko daš tudi čebulo, več je bo, bolj bo burek sočen. Posoliš, začiniš in spečeš kot navaden burek.
vem, da je nekaj podobnega tudi ena grška zadeva, ki ima malce drugačno testo kot burek, je pa tud ful dobro in s tem kuhanim mesom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 12:29:19   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

Isti problem kot pri nas user posted image . Jaz precedim juho, govedino vzamem vn, že ko dam kuhat juhico dam notri namenoma več zelenjave (korenje, cvetača, koleraba,...). Potem pa govedino narežem na majhne zrezke (pri mesarju vedno vzamem lep konec od stegna) in te popečem na maslu ali oljčku. Potem jih vn vzamem in odam žličko moke, zalijev z vodo, dodam kocko ter spasirano zelenjavo iz juhe (vso jušno zelenjavo zmiksam) ter na koncu še navadni tamar, dam nazaj zrezke in je super kosilo. Zraven pašejo tako rezanci kot krompir. 
 

bere se njamish! bom naredla naslednjo nedeljo.
tnx!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 12:35:06   
mini86
to sm js nedolgo nazaj spraševala..

no prepražim zelenjavo v voku in dodam govedino..zravn pa riž

in to je men noro dobr in spet komi čakam gdaj bom kuhala gov.juho da loh to naredim..sojina omaka da pa tud svoj okus


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 14:05:39   
bomboncek1
Mi naredimo Prazolio. To je nekaj podobnega, kot je gor opisala mislim da Mateyka - ene sorte "burek" oz pita z govedino in porom.

Osnovni recept bom kopirala spodaj pod besedilo, mi pa ta recept včasih še dopolnimo: zadnjič smo naprimer v nadev iz kuhane govedine in pora za prazolio dodali še nariban in popečen krompir, včasih damo ricotto in govedino, včasih zelenjavo in govedino in kak fin sir, to navadno spečemo proti poznemu popoldnevu in jemo za večerjo s kozarcem piva (ali vina, odvisno od nadeva bureka), postrežemo tudi gostom, ki so nad temi prigrizki navdušeni.

to je pa recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 19:18:31   
čmrgelj
Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj z govedino iz juhe
7.11.2010 19:27:35   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 



o super se sliši..sm si že izpisala recept..kaj pa ponavadi ponudiš zraven


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj z govedino iz juhe
8.11.2010 6:48:21   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Mi naredimo Prazolio. To je nekaj podobnega, kot je gor opisala mislim da Mateyka - ene sorte "burek" oz pita z govedino in porom.

Osnovni recept bom kopirala spodaj pod besedilo, mi pa ta recept včasih še dopolnimo: zadnjič smo naprimer v nadev iz kuhane govedine in pora za prazolio dodali še nariban in popečen krompir, včasih damo ricotto in govedino, včasih zelenjavo in govedino in kak fin sir, to navadno spečemo proti poznemu popoldnevu in jemo za večerjo s kozarcem piva (ali vina, odvisno od nadeva bureka), postrežemo tudi gostom, ki so nad temi prigrizki navdušeni.

to je pa recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/


Tole smo tudi mi sprobali in je res fajnuser posted image

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj z govedino iz juhe
8.11.2010 7:18:40   
mateyka
hej, sej ta link sem iskala in ga nisem našla (da mi ne bi blo treba pisat user posted image ) ja, to sem mela v mislih. meni se to zdi fantastična zadeva user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj z govedino iz juhe
8.11.2010 8:56:49   
ribica.
Če imate radi samo juho, govedine pa ne, potem je ena alternativa, da namesto govedine uporabiš sojo. Zvečer namočiš sojo, daš pest soje na osebo, naslednji dan skuhaš kot govejo jugo. Dodaš iste začimbe in zelenjavo. Skratka, vse delaš enako, potem poljubno zakuhaš. Boste videle, okus je enak. Dokler nisem poskusila, nisem verjela. Soja, ki ostane, pa se lahko uporabi zraven solat, ali pa najdete kak drug recept, naredite namaz itd.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj z govedino iz juhe
9.11.2010 11:21:41   
gigi1
Odkar sem odkrila Vitello tonnato pogosto govedino iz juhe naredim s tunino omako. Drugače in dobro user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj z govedino iz juhe
9.11.2010 12:33:21   
Hope2
Ravno danes sem porabil agovedino za "kvrgušo" (zelo prirejenouser posted image )

Naredila slano testo, kot za palčinke, le da je bolj gosta masa (polnozrnata pirinina in navadna moka). Vlila v namaščen pekač (1cm debelo testo), not našpikala koščke govedine, na pol kuhane kocke korenčka, grah, na pol popečene kocke bučk s česnom (mal sem čistila hladilnik) in dala pečt. Na koncu sem še čez naribala trdi kozji sir. Testo in sir sta fajn hrustljava in zgleda kot mal debelejša pizzauser posted image , me pa prav zanima, če bo naš mulček padel na to pizzouser posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj z govedino iz juhe
10.11.2010 14:14:17   
čmrgelj



IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 

 

o super se sliši..sm si že izpisala recept..kaj pa ponavadi ponudiš zraven



mini 
- juho, pire krompir, solato
ali namesto pireja naredim praženega odvisno kaj nam paše tisti dan


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj z govedino iz juhe
13.11.2010 18:47:11   
malania
Moja mami to meso da v mikser + kruhove drobtine + peteršilj... + ne vem kaj še. user posted image
Iz te mase naredi polpete, jih pomoka in ocvre. Mjami user posted image

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj z govedino iz juhe
15.11.2010 14:02:30   
Metuljček Cekinček
Govedina na olju kot je že Felicita napisala - govedino narežeš na manjše koščke, dodaš narezano čebulo in narezano tdo kuhano jajce, potem pa dodaš še polivko iz bučega ola, kisa, soli in vode. NJAMI

Ruska solata - govedino, poli salamo in kisle kumare narežeš na trakce, dodaš solatno majonezo in zmešaš

Če je v nedeljo goveja juha, potem mi govedino običajno jemo šele v ponedeljek. Pogrejem ga v juhi, zraven pa pripravim še pire krompir in zelenjavno prikuho (špinačo, stročji fižol v omaki).

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?