Kaj z govedino iz juhe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


nina166 -> Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 11:36:24)

Radi imamo govejo juho, vendar pa smo se že preobjedli govedine. Ali ima mogoče katera kak fajn recept, da bi jo lahko porabla.




Urša08 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 11:42:28)

Isti problem kot pri nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz precedim juho, govedino vzamem vn, že ko dam kuhat juhico dam notri namenoma več zelenjave (korenje, cvetača, koleraba,...). Potem pa govedino narežem na majhne zrezke (pri mesarju vedno vzamem lep konec od stegna) in te popečem na maslu ali oljčku. Potem jih vn vzamem in odam žličko moke, zalijev z vodo, dodam kocko ter spasirano zelenjavo iz juhe (vso jušno zelenjavo zmiksam) ter na koncu še navadni tamar, dam nazaj zrezke in je super kosilo. Zraven pašejo tako rezanci kot krompir. 




benika -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 11:46:02)

Popečena govedina, kuhana govedina s hrenom, govedina v solati, ...

Pri nas jo poje pes.




Kerensa* -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 11:47:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nina166
Radi imamo govejo juho, vendar pa smo se že preobjedli govedine. Ali ima mogoče katera kak fajn recept, da bi jo lahko porabla.

Če ste se je prenajedli, je čisto vseeno, kaj narediš z njo ali iz nje - še vedno bo to govedina. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 11:48:23)

Goveji polpeti.




donat -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 12:08:30)

mi to sproti pojemo, ali pa če ostane naredimo solato ali pa zrežem v kislo zeljo, kot segedin jo pojemo[sm=smiley36.gif]




Felicita -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 12:08:42)

polpeti, jesigflajš (govedina na koščke, trdo kuhan jajček, čebula, kis, olje (bučno) in to je to), al pa kej takega: http://www.kulinarika.net/recepti/14143/enoloncnice/sguaseto/




mateyka -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 12:28:03)

http://www.kulinarika.net/recepti/12053/mesne-jedi/mesni-kroketi/
http://www.kulinarika.net/recepti/2401/mesne-jedi/goveji-polpetki/

ali pa porov burek. v glavnem, narediš burek s porom in govedino iz juhe, narezano na 2cm velike trakce (lahko dodaš malo kisle smetane ali feta sira). Namesto pora lahko daš tudi čebulo, več je bo, bolj bo burek sočen. Posoliš, začiniš in spečeš kot navaden burek.
vem, da je nekaj podobnega tudi ena grška zadeva, ki ima malce drugačno testo kot burek, je pa tud ful dobro in s tem kuhanim mesom.




*miska.mcc* -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 12:29:19)




IZVIRNO SPOROČILO: Urša08

Isti problem kot pri nas [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img] . Jaz precedim juho, govedino vzamem vn, že ko dam kuhat juhico dam notri namenoma več zelenjave (korenje, cvetača, koleraba,...). Potem pa govedino narežem na majhne zrezke (pri mesarju vedno vzamem lep konec od stegna) in te popečem na maslu ali oljčku. Potem jih vn vzamem in odam žličko moke, zalijev z vodo, dodam kocko ter spasirano zelenjavo iz juhe (vso jušno zelenjavo zmiksam) ter na koncu še navadni tamar, dam nazaj zrezke in je super kosilo. Zraven pašejo tako rezanci kot krompir. 
 

bere se njamish! bom naredla naslednjo nedeljo.
tnx!




mini86 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 12:35:06)

to sm js nedolgo nazaj spraševala..

no prepražim zelenjavo v voku in dodam govedino..zravn pa riž

in to je men noro dobr in spet komi čakam gdaj bom kuhala gov.juho da loh to naredim..sojina omaka da pa tud svoj okus




bomboncek1 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 14:05:39)

Mi naredimo Prazolio. To je nekaj podobnega, kot je gor opisala mislim da Mateyka - ene sorte "burek" oz pita z govedino in porom.

Osnovni recept bom kopirala spodaj pod besedilo, mi pa ta recept včasih še dopolnimo: zadnjič smo naprimer v nadev iz kuhane govedine in pora za prazolio dodali še nariban in popečen krompir, včasih damo ricotto in govedino, včasih zelenjavo in govedino in kak fin sir, to navadno spečemo proti poznemu popoldnevu in jemo za večerjo s kozarcem piva (ali vina, odvisno od nadeva bureka), postrežemo tudi gostom, ki so nad temi prigrizki navdušeni.

to je pa recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/




čmrgelj -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 19:18:31)

Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 




mini86 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (7.11.2010 19:27:35)

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 



o super se sliši..sm si že izpisala recept..kaj pa ponavadi ponudiš zraven




Hope2 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (8.11.2010 6:48:21)

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Mi naredimo Prazolio. To je nekaj podobnega, kot je gor opisala mislim da Mateyka - ene sorte "burek" oz pita z govedino in porom.

Osnovni recept bom kopirala spodaj pod besedilo, mi pa ta recept včasih še dopolnimo: zadnjič smo naprimer v nadev iz kuhane govedine in pora za prazolio dodali še nariban in popečen krompir, včasih damo ricotto in govedino, včasih zelenjavo in govedino in kak fin sir, to navadno spečemo proti poznemu popoldnevu in jemo za večerjo s kozarcem piva (ali vina, odvisno od nadeva bureka), postrežemo tudi gostom, ki so nad temi prigrizki navdušeni.

to je pa recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/


Tole smo tudi mi sprobali in je res fajn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mateyka -> RE: Kaj z govedino iz juhe (8.11.2010 7:18:40)

hej, sej ta link sem iskala in ga nisem našla (da mi ne bi blo treba pisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]) ja, to sem mela v mislih. meni se to zdi fantastična zadeva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ribica. -> RE: Kaj z govedino iz juhe (8.11.2010 8:56:49)

Če imate radi samo juho, govedine pa ne, potem je ena alternativa, da namesto govedine uporabiš sojo. Zvečer namočiš sojo, daš pest soje na osebo, naslednji dan skuhaš kot govejo jugo. Dodaš iste začimbe in zelenjavo. Skratka, vse delaš enako, potem poljubno zakuhaš. Boste videle, okus je enak. Dokler nisem poskusila, nisem verjela. Soja, ki ostane, pa se lahko uporabi zraven solat, ali pa najdete kak drug recept, naredite namaz itd.




gigi1 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (9.11.2010 11:21:41)

Odkar sem odkrila Vitello tonnato pogosto govedino iz juhe naredim s tunino omako. Drugače in dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hope2 -> RE: Kaj z govedino iz juhe (9.11.2010 12:33:21)

Ravno danes sem porabil agovedino za "kvrgušo" (zelo prirejeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Naredila slano testo, kot za palčinke, le da je bolj gosta masa (polnozrnata pirinina in navadna moka). Vlila v namaščen pekač (1cm debelo testo), not našpikala koščke govedine, na pol kuhane kocke korenčka, grah, na pol popečene kocke bučk s česnom (mal sem čistila hladilnik) in dala pečt. Na koncu sem še čez naribala trdi kozji sir. Testo in sir sta fajn hrustljava in zgleda kot mal debelejša pizza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], me pa prav zanima, če bo naš mulček padel na to pizzo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




čmrgelj -> RE: Kaj z govedino iz juhe (10.11.2010 14:14:17)




IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Polpeti iz govejega mesa iz juhe  
  • goveje meso drobno razrežeš
  • kruh drobno nareži in prelij z 1 jajcem
  • ½ čebule, česen, peteršilj prepraži
  • marjon
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • moka
 
Vse skupaj dobro premešaj in povaljaj po malo drobtin. Nato popeci na olju.
 

 

o super se sliši..sm si že izpisala recept..kaj pa ponavadi ponudiš zraven



mini 
- juho, pire krompir, solato
ali namesto pireja naredim praženega odvisno kaj nam paše tisti dan




malania -> RE: Kaj z govedino iz juhe (13.11.2010 18:47:11)

Moja mami to meso da v mikser + kruhove drobtine + peteršilj... + ne vem kaj še. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Iz te mase naredi polpete, jih pomoka in ocvre. Mjami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Metuljček Cekinček -> RE: Kaj z govedino iz juhe (15.11.2010 14:02:30)

Govedina na olju kot je že Felicita napisala - govedino narežeš na manjše koščke, dodaš narezano čebulo in narezano tdo kuhano jajce, potem pa dodaš še polivko iz bučega ola, kisa, soli in vode. NJAMI

Ruska solata - govedino, poli salamo in kisle kumare narežeš na trakce, dodaš solatno majonezo in zmešaš

Če je v nedeljo goveja juha, potem mi govedino običajno jemo šele v ponedeljek. Pogrejem ga v juhi, zraven pa pripravim še pire krompir in zelenjavno prikuho (špinačo, stročji fižol v omaki).




Stran: [1]