|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vse zmrzujete
24.1.2009 16:09:47   
Anonimen
in po koliko časa imate v zmzovalniku? Mislim na pripravljeno hrano.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vse zmrzujete
24.1.2009 16:17:59   
CUKRČEK
Zmrznem vso zelenjavo in sadje.....sveže. OD pripravljenih stvari pa:golaž, joto, drugače pripravljeno zelje, ričet, enolončnice...imam pa notri tudi mesec, če je treba.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj vse zmrzujete
24.1.2009 16:33:11   
Felicita
filane paprike, pasulj, prebranac, vampe, zelenjavo z vrta poleti (frišno ali blanširano), pripravljene pohančke (ne pečene, samo panirane), govejo juho brez zakuhe, potico, kruh,... pač kar nam pade na pamet. pojemo pa... odvisno. nič ni nikol dalje notr kot eno leto, npr poletno zelenjavo ponucamo ravno do naslednjega leta, pripravljene jedi pa pač nekak sprot oz ko se jih kdo spomne pojest...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj vse zmrzujete
25.1.2009 11:21:47   
mayflower
Sarma, čista goveja juha, filane paprike, marelični cmoki,...
sveža zelenjava in sadje



_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj vse zmrzujete
25.1.2009 11:31:19   
Hope2
Poleg že naštetih stvari zamrznem še testo, ki mi ostane od njokov ali krompirjevih ocvrtkov, pizzo (pečeno ali surovo) in kakšno pecivo

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj vse zmrzujete
25.1.2009 17:20:57   
Gina
Meni niso vse reči dobre za v skrinjo, nekatere mi izgubijo okus. Od že narejenih reči zmrzujem:
- haše omako ( za makaronflajš)
- golaž
- sarme, filane paprike
- pečene paprike
- ričet
- govejo juho
- bučkino omako (bučke s česnom in paradižnikom)
- tenstane paprike
- prevret sok iz paradižnika
- na tričetrt skuhan stročji fižol (ornk skuhan je ko ga iz skrinje vzameš čist spackan)
- tenstan korenček s čebulo ali porom
- koleraba s česnom (tenstana)
- kakšne druge enolončnice
- pesa (ne sme biti premehko kuhana)

Od surovega shranim:

- njoke, svaljke (no ja, krompir je kuhan v tem primeru a ne)
- marelične ali slivove cmoke (enako)
- kolerabo v kosu za juho
- peteršilj
- zeleno - stebla, liste
- meso razen faširanega
- kruh (mora biti popolnoma svež, ko ga daš notri, pa dobro zaprt, če ne rata suh)
- potico
- sadje (slive, ringlo za v cmoke)


Od blanširanega shranim v skrinjo:
- brokoli
- kolerabo včasih, samo je boljša že pretenstana
- cvetačo
- gobe
- zeleno (gomolj)
- brstični ohrovt
- blitvo in špinačo, že zmiksano

< Sporočilo je popravil Gina -- 25.1.2009 17:21:15 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj vse zmrzujete
25.1.2009 19:12:16   
kaya2007
gina, kaj delaš s kolerabo in zeleno (tenstano oz. blanširano)?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj vse zmrzujete
26.1.2009 10:52:11   
crci06
zmrznem skoraj vse jedi na žlico, če ostane in se ne poje.

če mi naslendjič, ko odmrznem, ni všeč, še vedno lahko vržem stran, bolje, kot direkt v smeti.

Sem pa pozorna na to, kako hrano odmrznem . golaž iz mikrovalovke ni pol tolk dober, kot če ga še enkrat prevreš.


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj vse zmrzujete
26.1.2009 19:38:16   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

gina, kaj delaš s kolerabo in zeleno (tenstano oz. blanširano)?


Katero kolerabo, nadzemno ali podzmeno?
Podzemna koleraba je fantastična takole:
olje (jaz dam olivno) in eno malo žličko cukra segreješ in ko se sladkor začne karamelizirat, not streseš blanširano (ali svežo) kolerabo (naribano). To nekaj minut tenstaš, dodaš sol in sladko smetano, dokler ni vse skup dovolj mehko za pojest. Njaaami. Tale recept je tolk simpl, ampak se res splača probat, meni je to najboljša oblika podzemne kolerabe.

Podzemno kolerabo narediš lahko tudi tenstano s čebulo, česnom, korenčkom (lahko dodaš tudi zeleno).
Zelena je fajn s čebulo in korenjem, peteršiljem in sladko smetano.

Nadzemna koleraba je meni super tenstana samo s česnom in zalita s smetano.
Lahko jo daš zraven v katerokoli juho, tudi govejo, ne le zelenjavno.
Kolerabo s čebulo uporabljam kot dodatek katerikoli mesni omaki, pa tudi pri zelenjavnih je odlična. Ma to je ena zelo vsestranska zelenjava, ki paše skoraj povsod.


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?