Gina -> RE: Kaj vse zmrzujete (26.1.2009 19:38:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 gina, kaj delaš s kolerabo in zeleno (tenstano oz. blanširano)? Katero kolerabo, nadzemno ali podzmeno? Podzemna koleraba je fantastična takole: olje (jaz dam olivno) in eno malo žličko cukra segreješ in ko se sladkor začne karamelizirat, not streseš blanširano (ali svežo) kolerabo (naribano). To nekaj minut tenstaš, dodaš sol in sladko smetano, dokler ni vse skup dovolj mehko za pojest. Njaaami. Tale recept je tolk simpl, ampak se res splača probat, meni je to najboljša oblika podzemne kolerabe. Podzemno kolerabo narediš lahko tudi tenstano s čebulo, česnom, korenčkom (lahko dodaš tudi zeleno). Zelena je fajn s čebulo in korenjem, peteršiljem in sladko smetano. Nadzemna koleraba je meni super tenstana samo s česnom in zalita s smetano. Lahko jo daš zraven v katerokoli juho, tudi govejo, ne le zelenjavno. Kolerabo s čebulo uporabljam kot dodatek katerikoli mesni omaki, pa tudi pri zelenjavnih je odlična. Ma to je ena zelo vsestranska zelenjava, ki paše skoraj povsod.
|
|
|
|