Kaj vse zmrzujete (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kaj vse zmrzujete (24.1.2009 16:09:47)

in po koliko časa imate v zmzovalniku? Mislim na pripravljeno hrano.




CUKRČEK -> RE: Kaj vse zmrzujete (24.1.2009 16:17:59)

Zmrznem vso zelenjavo in sadje.....sveže. OD pripravljenih stvari pa:golaž, joto, drugače pripravljeno zelje, ričet, enolončnice...imam pa notri tudi mesec, če je treba.




Felicita -> RE: Kaj vse zmrzujete (24.1.2009 16:33:11)

filane paprike, pasulj, prebranac, vampe, zelenjavo z vrta poleti (frišno ali blanširano), pripravljene pohančke (ne pečene, samo panirane), govejo juho brez zakuhe, potico, kruh,... pač kar nam pade na pamet. pojemo pa... odvisno. nič ni nikol dalje notr kot eno leto, npr poletno zelenjavo ponucamo ravno do naslednjega leta, pripravljene jedi pa pač nekak sprot oz ko se jih kdo spomne pojest...




mayflower -> RE: Kaj vse zmrzujete (25.1.2009 11:21:47)

Sarma, čista goveja juha, filane paprike, marelični cmoki,...
sveža zelenjava in sadje





Hope2 -> RE: Kaj vse zmrzujete (25.1.2009 11:31:19)

Poleg že naštetih stvari zamrznem še testo, ki mi ostane od njokov ali krompirjevih ocvrtkov, pizzo (pečeno ali surovo) in kakšno pecivo




Gina -> RE: Kaj vse zmrzujete (25.1.2009 17:20:57)

Meni niso vse reči dobre za v skrinjo, nekatere mi izgubijo okus. Od že narejenih reči zmrzujem:
- haše omako ( za makaronflajš)
- golaž
- sarme, filane paprike
- pečene paprike
- ričet
- govejo juho
- bučkino omako (bučke s česnom in paradižnikom)
- tenstane paprike
- prevret sok iz paradižnika
- na tričetrt skuhan stročji fižol (ornk skuhan je ko ga iz skrinje vzameš čist spackan)
- tenstan korenček s čebulo ali porom
- koleraba s česnom (tenstana)
- kakšne druge enolončnice
- pesa (ne sme biti premehko kuhana)

Od surovega shranim:

- njoke, svaljke (no ja, krompir je kuhan v tem primeru a ne)
- marelične ali slivove cmoke (enako)
- kolerabo v kosu za juho
- peteršilj
- zeleno - stebla, liste
- meso razen faširanega
- kruh (mora biti popolnoma svež, ko ga daš notri, pa dobro zaprt, če ne rata suh)
- potico
- sadje (slive, ringlo za v cmoke)


Od blanširanega shranim v skrinjo:
- brokoli
- kolerabo včasih, samo je boljša že pretenstana
- cvetačo
- gobe
- zeleno (gomolj)
- brstični ohrovt
- blitvo in špinačo, že zmiksano




kaya2007 -> RE: Kaj vse zmrzujete (25.1.2009 19:12:16)

gina, kaj delaš s kolerabo in zeleno (tenstano oz. blanširano)?




crci06 -> RE: Kaj vse zmrzujete (26.1.2009 10:52:11)

zmrznem skoraj vse jedi na žlico, če ostane in se ne poje.

če mi naslendjič, ko odmrznem, ni všeč, še vedno lahko vržem stran, bolje, kot direkt v smeti.

Sem pa pozorna na to, kako hrano odmrznem . golaž iz mikrovalovke ni pol tolk dober, kot če ga še enkrat prevreš.





Gina -> RE: Kaj vse zmrzujete (26.1.2009 19:38:16)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

gina, kaj delaš s kolerabo in zeleno (tenstano oz. blanširano)?


Katero kolerabo, nadzemno ali podzmeno?
Podzemna koleraba je fantastična takole:
olje (jaz dam olivno) in eno malo žličko cukra segreješ in ko se sladkor začne karamelizirat, not streseš blanširano (ali svežo) kolerabo (naribano). To nekaj minut tenstaš, dodaš sol in sladko smetano, dokler ni vse skup dovolj mehko za pojest. Njaaami. Tale recept je tolk simpl, ampak se res splača probat, meni je to najboljša oblika podzemne kolerabe.

Podzemno kolerabo narediš lahko tudi tenstano s čebulo, česnom, korenčkom (lahko dodaš tudi zeleno).
Zelena je fajn s čebulo in korenjem, peteršiljem in sladko smetano.

Nadzemna koleraba je meni super tenstana samo s česnom in zalita s smetano.
Lahko jo daš zraven v katerokoli juho, tudi govejo, ne le zelenjavno.
Kolerabo s čebulo uporabljam kot dodatek katerikoli mesni omaki, pa tudi pri zelenjavnih je odlična. Ma to je ena zelo vsestranska zelenjava, ki paše skoraj povsod.





Stran: [1]