|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj kuhate čez teden, ko je gužva
2.2.2006 14:20:30   
Bejba
Od kar imamo malega sončka in jaz zopet hodim v službo, pri naši hiši čez teden bore malo kuhamo - priznam. Enostavno se mi zdi "škoda časa", da ga preživim pred štedilnikom, ker ga veliko raje preživim z mojim malim srčkom. Še posebej sedaj, ko sem noseča, pa se mi odkrito povedano tudi ne da, saj pridem iz službe čisto crknjena user posted image .  Jaz ponavadi jem v službi, mož se tudi znajde kaj med službo, mali pa je v vrtcu.
Zato me zanima kako to izgleda pri vas? Kaj kuhate čez teden, če sploh in koliko časa porabite za to?  Ali vsak dan sproti nakupujete za kosilo ali en dan prej že premislite kaj bo za jest in daste ven iz skrinje....?
Jaz imam zlatega moža, ki me razume in mi nikoli ni težil, ker ni bilo skuhanega kosila. Vendar imam kljub temu kdaj pa kdaj malo slabe vesti user posted image .

LP; Bejba user posted image

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj kuhate čez teden, ko je gužva
2.2.2006 14:36:51   
muki1
Jaz imam pa srečo, ker nad nami stanujejo moji starši user posted image . Med tednom se velikokrat najemo tam. Ko pa kuham, gledam, da je kaj hitrega, pa vseeno dobrega.
Kakšne testeninske solatke so dostikrat na sporedu, rižote, testenine z zelenjavnimi omakcami.... mesa še za vikend komaj kdaj kaj pojemo, med tednom sploh ne......
Je pa res, da pridemo domov vsi siti. Jaz in mož se najeva v službi, mala v vrtcu,oziroma zdaj pri babici, tako da je to pozno kosilo hkrati večerja.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2006 14:43:32   
Anka
Jaz med tednom kuham malo ali nič, ker oba z možem jeva v službi, ta mali pa pri tašči ki ga pazi, tako da kaj malega skuham potem proti večeru, ko smo vsi trije doma, na jedilniku pa je največkrat pašta, riž, solata, palačinke...nič posebnega. Če pa sem slučajno doma v času kosila jem pri tašči.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2006 14:44:05   
ma-ja
Redko kaj večjega. Ta mala dva jesta v vrtcu in v šoli, mož se tudi znajde oz. si drugače naredi špagete (ker jih jaz ne znam user posted image ), jaz pa tudi jem v menzi v službi. Sicer se grem neko ločevalno prehrano (ne dieto) in si včasih zvečer naredim tudi kakšen zrezek, drugače pa kar solato. Drugi pa kar si vzamejo.
Kot ti praviš, mi je škoda časa za pred štedilnik. No, včasih pa tudi to paše in si kaj boljšega naredimo (npr. včeraj polpete in špinačo).

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2006 14:54:43   
žmož
Jaz pa moram kr vsak dan sproti kaj pripravit,ni druge. V službi je za malico sendvič, partner pa ima tud tako službo, da kdaj utegne jest, kdaj pa ne-pa še nobenega urnika nima. Ponavadi si pripravim že en večer prej (če ne do konca, pa vsaj delno), ker pridem domov šele ob 17.00 in ponavadi ne utegnem tako hitro pripravit (bolj mi gre za ta malga, ki postane lačen ravno ko se jaz prikažem skozi vrata).

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2006 15:32:41   
lory05
Jaz tudi enako kot žmož, vsak dan kuham. Ne neka zakomplicirana kosila, ker smo vsi hkrati lačni, ampak vsak dan sproti. Večkrat pa si že zvečer pripravim kaj za drugi dan, da je prej narejeno.
Tašča je sicer kar blizu, ampak sem navajena, da sama poskrbim za svojo družino, tako imam bolj mirno vest. Če bi hodili k njej jest (kar bi lahko), bi morala najbrž še kaj poslušat zraven, ker pa sem raje svobodna, raje kuham in imam mir.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2006 15:52:03   
bskrle
TAKOLE SEM SE ZNAŠLA JAZ, za pon. sem pripravila kaj že v ned., v tor. sva jedla v službi (zanič -mastno in v glavnem krompir), v sredo repa in pečenice s kruhom, če je bil o več časa s pirejem, v čet. pica, v petek mlečno (riž ali sok) + palačinke. Že poleti sem si naredila paradižnikovo omako z malancani, ki sem jo na hitro odtajala, notr zmetala še malo tune (ali govedine) in dala na pašto ali pa pašta z gorogonzolo.
Tu je še par hitrih juh:
- prežganka, korenčkova juha z zdrobom.

Občasno sem si pomagala s Pečjakovimi dobrotami (svaljki, burek).
Jaz se kuhi zelo težko odpovem, ker mi druženje ob mizi s kozorcem dobraga vina veliko pomeni tudi med tednom.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2006 17:13:18   
sezam
Jaz tud vsak dan kuham, čeprav tašča živi pod nami in mi čuva user posted image . Raje sama, pa da jem kar mi paše, kot pa da bi bla od nekoga odvisna. Med tednom kuham stvari, ki so hitro kuhane (testenine na različne načine, rižota, svaljke v omaki, štruklje, cmoke, pečene ribe, ... pa kako juho zraven ali pa si pripravim že zvečer.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2006 18:54:18   
pikica123
Zaenkrat,ko sm še na porodniški kuham, mož pav službi je. Kasneje nebom nč čez teden kuhala.

Lp

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2006 19:04:16   
Primoza
Naredim enolončico, ričet ali pa kako drugo jed na žlico in ko pridem iz službe je v bistvu kosilo že pripravljeno. Za večerjo naredim spet sicer nek topel obrok ampak ne ne vem kaj velikega.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2006 19:15:15   
CIPRESA
Pri nas je tako da se med tednom je vedno kak golaž pripravljen prejšnji dan zvečer, pa (ostane tudi za 2 dni) ali pa kaka zelenjavna juhica zdrži tudi za dva dni ali pa segadin...uglavnem kaj na žlico ki počaka. Sedaj ko sem pa doma na porodniški pa vse sorte ker imam tam okrog 10-pol 12h čas da kaj spacam skupi. Poleti se ponavadi ne obremenjujeva ina je velikokrat za kosilo kar pečen krompir in kakršnakoli solata...to imava zeloooooooo rada kar brez mesa mnjammmm.
O tem kdaj mi tašča ali pa mami skuha pa ...ma nebom govorila prej obratnouser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.2.2006 20:16:30   
muki1
čE SE KATERI DA BRSKAT, PAR MESECEV NAZAJ, JE ENA PRIDNA PUNCA DALA GOR SEZNAM HITRIH KOSIL.
Ups, se derem......
Res zelo uporabno, jaz sem si sprintala, samo ne najdem več linka. Se mi zdi, da je enih 100 variant za hitra kosila, zelo pestro..... Bom videla, če se mi bo dalo poiskat, vam pozneje prilepim link.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.2.2006 20:51:50   
lelaval
Zdaj, ko sem na porodniški, sproti vsak dan kuham (ali pa moj user posted image ). Ko pa sem bila v službi, pa sem že prejšnji dan kaj pripravila (npr. meso spanirala,..) ali pa je bilo 2 dni isto kosilo. Če pa je moj delal dopoldan, potem ob 14.00 konča (jaz pa do 16.00) - je v tem času, preden sem prišla domov, kaj skuhal. Sva se že prejšnji dan dogovorila kaj, saj on dela v kuhinji in se tam tudi naje. user posted image  Otroka velikokrat tudi jeta z nama, ne glede, da imata v šoli vse obroke. user posted image

Kar pa se tiče kuhanja tašče - v isti hiši smo živeli, pa mi nikoli ni ponudila kosila (otrokoma včasih - pa itak nista jedla), meni pa potem tudi ni dala. Pa sem prišla iz službe lačna in crknjena, pa še noseča.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.2.2006 21:03:34   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: žmož

Jaz pa moram kr vsak dan sproti kaj pripravit,ni druge. V službi je za malico sendvič, ...

Pri nas kuham skoraj vsak dan oz. večer (za drug dan), predvsem zase. Capinka je v varstvu, fant v službi, največji problem sem jazuser posted image
K sreči mama še vedno kuha za 5 ljudi in mi velikokrat kaj prinese in grem k njej v službo iskatuser posted image

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.2.2006 7:41:35   
muki1
http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=633996&mpage=1

Evo ga, link s kosilci. Odprite si tiste s kulinarike, tam je dosti idej.
Dober tek.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.2.2006 7:57:53   
kalbo
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=777267

Tale se mi zdi boljši! Je blacky napisala kar nekaj odličnih idej.

Pri nas zdaj, ko je na porodniški čez teden skuha žena, kaj na hitro, ampak vedno sveže, za vikend pa kuham sam kaj bolj kompliciranega. Prej, ko sva oba delala sva oba zagrabila in je bilo kosilo na mizi najkasneje v 30- 40 minutah in tako bo tudi po porodniški. Lahko bi jedla spodaj, pa se meni zdi to...nevem no... najbolš je bit neodvisen pa je. Ješ kar ti sede. Pa še slabe vesti nimaš.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.2.2006 10:28:47   
Anonimen
Brokoli na maslu
Za 4 osebe pol kile brokolijev,2 žlice masla,žlico sezamovih semen.
Brokolije prevremo v slanem kropu,pol odcedimo.Na razopljenem maslu
popražimo sezamova semena dodamo brokolije in malo pomešamo in takoj serviramo z kuhano hrenovko,če pa imaš kaj več časa pa še krompir spečeš zraven.Kosilo v nekaj minutah.

Stročji fižol s hrenovko

Pol kile stročjega fižola,čebulo,pradižnik,košček paprike,olje začimbe in par hrenovk.
Čebulo nasekljaš jo popražiš na dveh žlicah olja,dodaš nasekljan paradižnik pražiš še pet minut.Dodaš fižol,na koščke narezano papriko,žličko
gorčice,žličko začimbnega posipa,ščepec majarona,in timijan,žličko sladke paprike v prahu,in pol litra vode.Kuhaš dokler se fižol ne zmehča.
Na koncu zgostiš z podmetom iz pol žlice moke,notri dodaš kuhano
na kolobarje narezano hrenovko,zraven pa pire.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2006 20:12:14   
virea
Pri nas se kuha vsak dan, saj ta večji šolar pride domov hudo lačen, ta manjši pa ima kosilo v šoli, ki ga pa le redko je (je hudo izbirčen dečko), pa ne gre da ne bi kuhala. Si pa pripravim veliko stvari vnaprej: golaži, omake za testenine, segedin, ričet, pasulj, zrezki v omaki, obare, boranja......pa še kaj bi se našlo, pa se zdaj ne spomnim. Včasih pa tudi kaj na hitro, kakšne pečenice, pečene hrenovke in solata, ko se začne sezona mladega krompirja je zelo hitro gotov pečen krompirček in solata... Če pa res ni časa pa smo zadovoljni tudi s pečeno jajčko.

Lp, Virea

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?