Anonimen -> RE: Kaj kuhate čez teden, ko je gužva (3.2.2006 10:28:47)
|
Brokoli na maslu Za 4 osebe pol kile brokolijev,2 žlice masla,žlico sezamovih semen. Brokolije prevremo v slanem kropu,pol odcedimo.Na razopljenem maslu popražimo sezamova semena dodamo brokolije in malo pomešamo in takoj serviramo z kuhano hrenovko,če pa imaš kaj več časa pa še krompir spečeš zraven.Kosilo v nekaj minutah. Stročji fižol s hrenovko Pol kile stročjega fižola,čebulo,pradižnik,košček paprike,olje začimbe in par hrenovk. Čebulo nasekljaš jo popražiš na dveh žlicah olja,dodaš nasekljan paradižnik pražiš še pet minut.Dodaš fižol,na koščke narezano papriko,žličko gorčice,žličko začimbnega posipa,ščepec majarona,in timijan,žličko sladke paprike v prahu,in pol litra vode.Kuhaš dokler se fižol ne zmehča. Na koncu zgostiš z podmetom iz pol žlice moke,notri dodaš kuhano na kolobarje narezano hrenovko,zraven pa pire.
|
|
|
|