Detece
|
IZVIRNO SPOROČILO: urskas mislim, da je delitev na moško in žensko včasih celo dobra. Kaj naj zdej jest šraufam po radiatorjih, popravljam odtoke, štemam in napeljujem kable itd. Rajši kuham, perem, likam ... Drugače pa tudi meni dragi dosti pomaga tudi pri "mojih" delih. No meni je tudi to razumljivo, da kadar on počne zunanja ali tehnična dela, da znotraj hiše v tem času delam sama in ne čakam, da on konča in potem se posesa recimo. To je treba ločit. Govorim o zadevi, kadar recimo on konča zunaj delo in jaz v hiši še vedno delam, ker je dela dosti več, potem meni nisamoumevno, da se on vsede na sedežno in gleda tv (ker on je svoje delo opravil, jaz pa še ne). Menim, da kadar sva oba doma, delava oba, dokler delo ni dokončano in se potem skupaj vsedeva pred tv in pogledava recimo kak film. Tudi meni ni problem zunaj hiše kaj naredit v kolikor je potrebno. če gledamo iz vidika starih prepričanj in recimo razdelamo "žensko" in "moško" delo, potem hitro ugotovimo, da je "ženskega" dela veliko več kot "moškega" (izključimo kmetije, ipd). Ta delitev dela izhaja iz časov, ko je večina imela doma še polja, živino, ko so bile ženske še doma. nekateri pa se še vedno ne zavedajo, da zdaj ženske hodijo v službo in da moški nima več toliko opravil izven hiše kot jih je bilo včasih (nekaj seveda še). Takrat je bilo logično, da bo ženska pospravila, skuhala, zlikala; medtem ko je moški delal na polju s traktorjem...Danes so dela, ki so takrat veljala za moška že zelo zožana in jih ni več v takšnem obsegu...Kuhanje, pospravljanje, pa danes še kljub vsemu mora biti narejeno... uff sem zakomplicirala...
|