|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:15:15   
muška
Imam celo cvetačno glavo. Včeraj sem naredila krem juho, panirala je nebi, ker tega moj mož ne mara, torej kaj še lahko naredim iz nje, razen da jo narežem na kose in zmrznem user posted image  ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:17:15   
Anonimen
Solato,gratinirano,pohano.......

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:26:21   
Marogica
Jaz bi tudi solato naredila. Je zelo njami....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:35:31   
Bubamaraa
Jaz mam najraje gratinirano...Ali pa v solati s korenčkom....user posted image

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:39:31   
muška
Kako pa to naredite? V solati, gratinirano?  Nikoli še nisem delala nič takega user posted image

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 9:57:30   
petja
Jaz ti predlagam 2 možnosti:

1.) Skuhaš cvetačo v slani vodi (ne je prekuhat, da bo ful mehka), ko je kuhana, jo daš v posodo in čez streseš vroče drobtine; men je to ful dobro

2.) Skuhaš cvetačo v slani vodi (ne je prekuhat, da bo ful mehka), daš v pekač, zaliješ s sladko smetano, potreseš z naribanim sirom in pečeš v pečici po lastni presoji; pač mal improviziraj user posted image

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 10:11:08   
Anonimen
Gratinirana cvetača:
Kuhano cvetačo položimo v dobro pomaščeno jensko posodo.Prelijemo z bešamelom,po vrhu pa potresemo nariban parmezan naj pa položimo kosmič masla.V srednje vroči pečici ccvetačo popečemo,tako,da se na vrhu naredi zapečena zlatorjava skorjica.

Solata:
Kuhano cvetačo z vilico na majnše koščke.Posolim,popopram,dodam malo olja in limonin sok,ali pa kis,pa strok česna.

Cvetačna musaka:
Cvetačo razdelimo na srdenje velike cvetke.,ki jih v slanem kropu skuhamo,dobro odcedimo,po pariško paniramo in ocvremo.Posodo za narastek namažemo z maščobo,vanjo damo plast ocvrte cvetače,po njej potresemo plast nadeva,nato preostalo cvetačo,po vrhu vse skupaj prelijemo z nadevom potresemo z naribanim sirom in spet gratiniramo.

Nadev:na maščobi prepražimo sesekljano čebulo,dodamo strt česen,očiščeno grobo sesekljano perutninsko meso.Na hitro prepražimo,solimo in dodamo ostale začimbe(poper,sesekljan petršilj,nariban muškatni orešček)
Preliv:med kislo smetano razmešamo rumenjak ali pa z bešamelom prelijemo po musaki,po vrhu položimo koščke masla.
Ne pozabit na koncu pred gratiniranjem vse skupaj posut z naribanim sirom.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 11:24:05   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Kako pa to naredite? V solati, gratinirano?  Nikoli še nisem delala nič takega user posted image


Cvetača se skuha v slani vodi, (lahko jo že prej narežeš na kose). Ko se ohladi(ni pa nujno), dodaš po potrebi še malo soli, kis, olivno olje(če nimaš pa belo olje) in malo česna. Premešaš-in to je to.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 11:29:25   
petra a
meni je tudi zakon v solati, drugače jo pa lahko uporabiš tudi v kakšni zelenjavni juhi ali pa v ričetu...mljask...se mi zdi da je zadnjič na tv papriki Potrebuješ od Čukov jo dal v zelenjavno omako za čez ta široke rezance

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj iz cvetače?
17.2.2007 11:30:24   
petra a
jaz jo naredim brez česna, dam pa še poper...pa valda olje pa kis in sol

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Kakšen je vaš delovnik
binyy

Kakšen je vaš delovnik?

od 6 do 14 h (18%)

od 7 do 15 h (23%)

od 8 do 16 h (21%)

od 9 do 17 h (3%)

nimam omejenega delovnika (19%)

delam izmensko (16%)


Število vseh glasov: 245

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!