Anonimen -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 10:11:08)
|
Gratinirana cvetača: Kuhano cvetačo položimo v dobro pomaščeno jensko posodo.Prelijemo z bešamelom,po vrhu pa potresemo nariban parmezan naj pa položimo kosmič masla.V srednje vroči pečici ccvetačo popečemo,tako,da se na vrhu naredi zapečena zlatorjava skorjica. Solata: Kuhano cvetačo z vilico na majnše koščke.Posolim,popopram,dodam malo olja in limonin sok,ali pa kis,pa strok česna. Cvetačna musaka: Cvetačo razdelimo na srdenje velike cvetke.,ki jih v slanem kropu skuhamo,dobro odcedimo,po pariško paniramo in ocvremo.Posodo za narastek namažemo z maščobo,vanjo damo plast ocvrte cvetače,po njej potresemo plast nadeva,nato preostalo cvetačo,po vrhu vse skupaj prelijemo z nadevom potresemo z naribanim sirom in spet gratiniramo. Nadev:na maščobi prepražimo sesekljano čebulo,dodamo strt česen,očiščeno grobo sesekljano perutninsko meso.Na hitro prepražimo,solimo in dodamo ostale začimbe(poper,sesekljan petršilj,nariban muškatni orešček) Preliv:med kislo smetano razmešamo rumenjak ali pa z bešamelom prelijemo po musaki,po vrhu položimo koščke masla. Ne pozabit na koncu pred gratiniranjem vse skupaj posut z naribanim sirom.
|
|
|
|