|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj 'ajfah' iz belušev
17.5.2006 22:13:05   
HuAnita
Dobila sem +šopek' belušev od sodelavca. Že ves večer jih gledam in razmišljam, kaj naj z njimi. Nekoč sem na TLP sicer poslušala, kako se kuhajo, ampak sem pozabilauser posted image , na Kulinarični pa tudi nič pametnega, da ne bi bilo vsaj 1 ura pacanja, ne najdem.
kakšna enostavna juha? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
17.5.2006 22:30:53   
Barči78
Jaz sem jo ravno danes skuhala, pa niti ni bila tako slaba

Rabiš
15 - 25 dag belušov
1 dl kisle smetane
velika žlica pšeničnega zdroba ( srednje velika žlica moke )
1 l vode ( ali pol l vode + pol l mleka )
sol sladkor, muškatni orešček - jaz ga nisem imela

Očiščene na koščke narezane beluše kuhamo 10 min v pol l  osoljene in rahlo sladkane ( 1 kavna žlička ) vode. Zmiksamo s paličnim mešalnikom ter zalijemo s preostankom vode, ali z mlekom - po želji. Jaz sem zalila z mlekom.
Ko zavre, zakuhamo pšenični zdrob ter kislo smetano. Začinimo z muškatnim oreščkom.

Če zgostiš z moko, jo zmešaš v smetano in prevreš.
Lahko tudi ne zgostiš z moko ali zdrobom - v tem primeru rabiš več belušov.
Jaz sem dodala zdrob.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 7:52:20   
asso
Jaz špargljev nikoli ne kuham jih vedno samo pocvrem in podušim - vse ostane v posodi, se ne izgubi v vodi. To velja tako za domače kot za divje. Dušiš jih cca. 15-20 minut.
Zelo zelo dobra je beluševa juha. Ko šparglje podušiš (narezane na majhne kolobarčke - dokler se reže na mehko - trde dele zmiksam) na malo olja jih še posoliš, zaliješ z vodo delaš še nekje 20 minut, dodaš malo gresa, sladko smetano (1/2 do 1 dcl), pokuhaš še 5 minut in juha je končana. Pri nas jo obožujemo, še posebno ta mala. Jaz preden dodam gres sicer pol juhe zmiksam s paličnim mešalnikom, da je bolj kremasta juha. Ponavadi jo pripravim v ogromnih količinah in jo zamrznem.
"Olupke" belušev ne vržem stran, ampak jih pokuham v vodi s katero nato zalijem šparglje za juho...
Trde dela špargljev pa zmiksam in jih tudi dodam v juho tako, da ne vržemo stran nič...

Zelo dobri so tudi zrezki s šparglji v omaki, katerim jaz dodam še rezance... njami, njami...

Lp asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 14:40:28   
Anonimen
Včeraj sem v eni samopostrežni restavraciji jedla peresnike oz.svedrčke z belušno omako, pa je bila full dobra.

Kje kak recept? user posted image user posted image

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 15:01:04   
asso
Podobno je kot za juho, samo, da zaliješ z res malo vode in dodaš malo več sladke smetane (lahko tudi malo kisle) in lahko eno sottileto (da se bolj zgosti) pa brez gresa.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 19:24:01   
G in T
Špargljeva juha

1,5 kg zelenih špargljev,
sol,
ščep sladkorja,
noževa konica belega popra,
1 žlica jedilnega škroba, 100 g kisle smetane,
2 žlici drobno narezanega kopra, ¼ l zelenjavne juhe
Približno 5 cm dolge vršičke špargljev odrežemo in spravimo. Preostale šparglje zrežemo na majhne koščke, jih damo s soljo in sladkorjem v lonec, prilijemo vodo, a le toliko, da so šparglji pokriti in jih 15 minut pokrite kuhamo. Zelenjavno juho zavremo, damo vanjo špargljeve vršičke in jih 8 minut pokrite kuhamo. Koščke špargljev z vodo v kateri so se kuhali sesekljamo v mešalniku v kašo. Špargljeve vršičke odcedimo, zelenjavno juho pa prilijemo špargljevi kaši. Juho po potrebi solimo in popramo. Jedilni škrob zmešamo z malo mrzle vode in z njim zgostimo juho ter jo oplemenitimo s kislo smetano. Špargljeve vršičke damo v juho in vse skupaj še enkrat hitro segrejemo. Preden juho ponudimo, jo potresemo z narezanim koprom.

Špargljeva omleta

500 g špargljev,
2 veliki šalotki,
6 jajc,
2 žlici oljčnega olja,
skodelica naribanega parmezana,
sol,
sveže zmlet poper

Šparglje diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi in začinimo s soljo in poprom. Stepemo jajca, jih solimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po 3 minutah, oziroma ko je omleta v sredini še 'mokra', jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico za 2 minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku





(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 19:27:40   
al1*
Kolegica mi je dala recept za pito z beluši, naredila je pa še nisem.

Testo: 100g margarine in 200g moke zgneteš in pustiš nekaj časa v hladilniku.
Beluše skuhaš, dobro odcediš. Na pomaščen pekač daš razvaljano testo, in ga 15 minut pečeš. Na testo daš beluše in na kocke narezano šunko.

Posebej zmešaš tri jajca in nariban sir, poliješ po beluših in spečeš do konca.


_____________________________

lp


(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
18.5.2006 23:07:08   
HuAnita
... naredila juhico a la asso, pa je bila odlična!!!
Jo imam še za en krožnik za jutrišnje kosilo!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj 'ajfah' iz belušev
22.5.2006 11:44:30   
asso
Huanita,

zelo me veseli, da ti je uspelo, in da ti je bila v redu, pa tudi to, da si javla, da je ratalo.

Meni je najenostavnejša najboljša, več dodatkov, ki je noter manj me spominja na beluševo juho...

Če še karkoli potrebuješ okrog belušev se lahko kar oglasiš.

Dobre so še naslednje reči:
- zrezki v omaki z beluši,
- rezanci z beluševo omako,
- paštičo (lazanja) z beluši,
- riž z beluši...

Pa še bi se najdlo.

Pa dober tek

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?