|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jedilna buca
10.7.2007 10:02:01   
Anonimen
Dobila sem eno velikoooo rumeno jedilno buco.....Res velika ene 40cm najmanj ma....

Par predlogov oz receptov bo dobrodoslih.....Glede na kolicino bo tako treba nekaj se v zamrzovalnik dat.....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jedilna buca
10.7.2007 11:21:57   
maca24
BUČE V OMAKI

Sestavine:
1 kg zimskih ali letnih buč, naribanih na rezance
1 srednje velika, drobno narezana čebula
3 žlice masla
1 žlica moke
sol po okusu
1 jušna kocka
1/2 žličke zmlete kumine
2 žlici belega vina
2 žlici kisle smetane
1 žlička narezanega peteršilja

Postopek:
Na maslu opražimo čebulo, dodamo naribane buče, jih potresemo s kumino, dodamo jušno kocko, prilijemo vino in dušimo do mehkega. Moko vmešamo v smetano in dodamo dušenim bučam. Malo pokuhamo, dodamo narezan peteršilj in postrežemo.

Imam še:
Bučna juha s porom in korenjem
Bučni karpačo z ingverjevim prelivom
Tatarski biftek iz buč
Goveji golaž z bučami
Bučna priloga
Bučni pire s krompirjem
Če katero zanima bom napisala recepte.

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jedilna buca
10.7.2007 14:05:58   
Luns
Maca mene pa zanima bučni karpačo, pa tatarski biftek iz buč. Da poskusimo kaj novega user posted image

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jedilna buca
10.7.2007 14:24:27   
maca24
BUČNI KARPAČO Z INGVERJEVIM PRELIVOM

za oreh velik kos svežega ingverja
2 mladi bučki
šopek drobnjaka
5 žlic limoninega soka
sol
črni poper
2 1/2 žlice sezamovega olja
2 1/2 sončničnega olja
250 g bučnega mesa
2 mlada cukina
žlica sezama

Priprava:
Ingver olupimo in grobo sesekljamo ter iztisnemo skozi stiskač za česen. Drobnjak nasekljamo. Limonin sok zmešamo s soljo, poprom in ingverjem. Vmešamo še olje in drobnjak. Bučno meso in mlade buče naribamo na tanke rezine, lahko si pomagamo s strgalom za sire in rezalnim strojčkom. Rezine buč in mladih bučk delno prekrivajoče razporedimo po 4 velikih krožnikih. Pokapamo s prelivom. V ponvi brez maščob med mešanjem opražimo sezam, toliko da zadiši, in ga potresemo po karpaču.
Postrežemo s svežimi štručkami.

TATARSKI BIFTEK IZ BUČ

500 g bučk
125 g sira feta
1 strok česna
sol
mlet bel poper
sok polovice limone

Priprava:
Bučkam odrežemo cvetni nastavek in pecelj. Drobno jih naribamo in pustimo na cedilu, da se odteče ves odvečni sok. Česen olupimo in stisnemo ali zelo drobno nasekljamo. Bučke zmešamo s sirom feta, česnom, soljo, belim poprom in na koncu izboljšamo z limonim sokom.
Biftek postrežemo na majhnih krožničkih ali v skodelicah, potresenega s sekljanimi cvetovi kapucinke, lističi kreše ali mlade rukole.

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jedilna buca
10.7.2007 14:46:01   
Luns
Hvala user posted image

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jedilna buca
11.7.2007 21:28:18   
Anonimen
maca24 najlepsa hvala!!! Ko bos imela cas,jaz bi se imela  Bučna prilogo in
Bučni pire s krompirjem....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jedilna buca
11.7.2007 21:36:59   
maca24
BUČNA PRILOGA

300 g bučnega mesa
1 čebula
2 stroka česna
majaron
kumina
peteršilj
sol
poper
žlica oljčnega olja
3 žlice kisle smetane

Priprava:
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Bučno meso narežemo na kocke.
Čebulo zarumenimo na olju in na koncu dodamo česen. Premešamo bučno meso, kratko opražimo in po potrebi prilijemo malo vode. Kuhamo 10 minut in na koncu začinimo z majaronom, kumino in peteršiljem, soljo in poprom.
Preden postrežemo, primešamo kislo smetano in sesekljan peteršilj.
Odlično se poda h krompirju, rižu in njokom ali testeninam.


BUČNI PIRE S KROMPIRJEM

300 g krompirja
300 g bučnega mesa
1 dcl sladke smetane
50 g masla
sol
muškatni orešek

Priprava:
Olupljen krompir in bučno meso narežemo na kose, solimo in v čim manj vode ali nad soparo skuhamo do mehkega. Vodo odlijemo, dodamo smetano, maslo, nariban muškatni orešek in pretlačimo.

Dober tek

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?