maca24 -> RE: Jedilna buca (10.7.2007 14:24:27)
|
BUČNI KARPAČO Z INGVERJEVIM PRELIVOM za oreh velik kos svežega ingverja 2 mladi bučki šopek drobnjaka 5 žlic limoninega soka sol črni poper 2 1/2 žlice sezamovega olja 2 1/2 sončničnega olja 250 g bučnega mesa 2 mlada cukina žlica sezama Priprava: Ingver olupimo in grobo sesekljamo ter iztisnemo skozi stiskač za česen. Drobnjak nasekljamo. Limonin sok zmešamo s soljo, poprom in ingverjem. Vmešamo še olje in drobnjak. Bučno meso in mlade buče naribamo na tanke rezine, lahko si pomagamo s strgalom za sire in rezalnim strojčkom. Rezine buč in mladih bučk delno prekrivajoče razporedimo po 4 velikih krožnikih. Pokapamo s prelivom. V ponvi brez maščob med mešanjem opražimo sezam, toliko da zadiši, in ga potresemo po karpaču. Postrežemo s svežimi štručkami. TATARSKI BIFTEK IZ BUČ 500 g bučk 125 g sira feta 1 strok česna sol mlet bel poper sok polovice limone Priprava: Bučkam odrežemo cvetni nastavek in pecelj. Drobno jih naribamo in pustimo na cedilu, da se odteče ves odvečni sok. Česen olupimo in stisnemo ali zelo drobno nasekljamo. Bučke zmešamo s sirom feta, česnom, soljo, belim poprom in na koncu izboljšamo z limonim sokom. Biftek postrežemo na majhnih krožničkih ali v skodelicah, potresenega s sekljanimi cvetovi kapucinke, lističi kreše ali mlade rukole.
|
|
|
|