Jedilna buca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Jedilna buca (10.7.2007 10:02:01)

Dobila sem eno velikoooo rumeno jedilno buco.....Res velika ene 40cm najmanj ma....

Par predlogov oz receptov bo dobrodoslih.....Glede na kolicino bo tako treba nekaj se v zamrzovalnik dat.....




maca24 -> RE: Jedilna buca (10.7.2007 11:21:57)

BUČE V OMAKI

Sestavine:
1 kg zimskih ali letnih buč, naribanih na rezance
1 srednje velika, drobno narezana čebula
3 žlice masla
1 žlica moke
sol po okusu
1 jušna kocka
1/2 žličke zmlete kumine
2 žlici belega vina
2 žlici kisle smetane
1 žlička narezanega peteršilja

Postopek:
Na maslu opražimo čebulo, dodamo naribane buče, jih potresemo s kumino, dodamo jušno kocko, prilijemo vino in dušimo do mehkega. Moko vmešamo v smetano in dodamo dušenim bučam. Malo pokuhamo, dodamo narezan peteršilj in postrežemo.

Imam še:
Bučna juha s porom in korenjem
Bučni karpačo z ingverjevim prelivom
Tatarski biftek iz buč
Goveji golaž z bučami
Bučna priloga
Bučni pire s krompirjem
Če katero zanima bom napisala recepte.




Luns -> RE: Jedilna buca (10.7.2007 14:05:58)

Maca mene pa zanima bučni karpačo, pa tatarski biftek iz buč. Da poskusimo kaj novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




maca24 -> RE: Jedilna buca (10.7.2007 14:24:27)

BUČNI KARPAČO Z INGVERJEVIM PRELIVOM

za oreh velik kos svežega ingverja
2 mladi bučki
šopek drobnjaka
5 žlic limoninega soka
sol
črni poper
2 1/2 žlice sezamovega olja
2 1/2 sončničnega olja
250 g bučnega mesa
2 mlada cukina
žlica sezama

Priprava:
Ingver olupimo in grobo sesekljamo ter iztisnemo skozi stiskač za česen. Drobnjak nasekljamo. Limonin sok zmešamo s soljo, poprom in ingverjem. Vmešamo še olje in drobnjak. Bučno meso in mlade buče naribamo na tanke rezine, lahko si pomagamo s strgalom za sire in rezalnim strojčkom. Rezine buč in mladih bučk delno prekrivajoče razporedimo po 4 velikih krožnikih. Pokapamo s prelivom. V ponvi brez maščob med mešanjem opražimo sezam, toliko da zadiši, in ga potresemo po karpaču.
Postrežemo s svežimi štručkami.

TATARSKI BIFTEK IZ BUČ

500 g bučk
125 g sira feta
1 strok česna
sol
mlet bel poper
sok polovice limone

Priprava:
Bučkam odrežemo cvetni nastavek in pecelj. Drobno jih naribamo in pustimo na cedilu, da se odteče ves odvečni sok. Česen olupimo in stisnemo ali zelo drobno nasekljamo. Bučke zmešamo s sirom feta, česnom, soljo, belim poprom in na koncu izboljšamo z limonim sokom.
Biftek postrežemo na majhnih krožničkih ali v skodelicah, potresenega s sekljanimi cvetovi kapucinke, lističi kreše ali mlade rukole.




Luns -> RE: Jedilna buca (10.7.2007 14:46:01)

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Jedilna buca (11.7.2007 21:28:18)

maca24 najlepsa hvala!!! Ko bos imela cas,jaz bi se imela  Bučna prilogo in
Bučni pire s krompirjem....




maca24 -> RE: Jedilna buca (11.7.2007 21:36:59)

BUČNA PRILOGA

300 g bučnega mesa
1 čebula
2 stroka česna
majaron
kumina
peteršilj
sol
poper
žlica oljčnega olja
3 žlice kisle smetane

Priprava:
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Bučno meso narežemo na kocke.
Čebulo zarumenimo na olju in na koncu dodamo česen. Premešamo bučno meso, kratko opražimo in po potrebi prilijemo malo vode. Kuhamo 10 minut in na koncu začinimo z majaronom, kumino in peteršiljem, soljo in poprom.
Preden postrežemo, primešamo kislo smetano in sesekljan peteršilj.
Odlično se poda h krompirju, rižu in njokom ali testeninam.


BUČNI PIRE S KROMPIRJEM

300 g krompirja
300 g bučnega mesa
1 dcl sladke smetane
50 g masla
sol
muškatni orešek

Priprava:
Olupljen krompir in bučno meso narežemo na kose, solimo in v čim manj vode ali nad soparo skuhamo do mehkega. Vodo odlijemo, dodamo smetano, maslo, nariban muškatni orešek in pretlačimo.

Dober tek




Stran: [1]