|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jastog
4.7.2007 15:44:40   
Anonimen
Ga je že kdo pripravljal? Kako? Prosim za kak preizkušen receptuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jastog
5.7.2007 14:12:59   
smigli
Ja pri nas smo pravi ribji sladokusci. Tako da smo tudi jastoge že delali. No bl moj mož kot jaz, jst sm asistirala.
Mi ga prepolovimo po dolžini (sam ne se poškodovat), začimbice po okusu, sam ne preveč, da ne prekrije okusa. V veliki ponvi ga na vročem olivnem olju malo prepražiš, nakoncu zaliješ z dobrim vinom, da dobiš omakco in to je to. Tako pripravljenega lahko ješ kar tako, lahko ga pa uporabiš na kakih testeninah ali čem drugim.
Dober tek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jastog
5.7.2007 15:39:29   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem ga jedla 1x v življenju na žaru in hvala nikoli več, ker potem še 3 dni nisem mogla čisto nič v sebe spraviti. Sem ga pa po sili jedla, ker je bil drag kot žafran in ga nisem upala tja vrečt pred fantom, ki ga je plačal.


Kak je to ogabno

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jastog
6.7.2007 8:38:25   
Anonimen
PRIPRAVA:



user posted image
Jastoga splaknemo v hladni vodi in razpolovimo. Polovici premažemo z oljčnim oljem.

user posted image
Pripravimo žar. Temperatura mora biti tolikšna, da lahko 15 cm nad žarom držimo roko 5 sekund. Na žar položimo mrežico in počakamo, da se segreje.

user posted image
Jastoga položimo na mrežico najprej na oklep in pečemo 5 minut. Rožmarinovo vejico namočimo v oljčno olje in z njo premažemo prerezani del jastoga. Nato ga obrnemo in pečemo 3 minute, tako da meso zakrkne in da ne spušča soka.

user posted image
Potem jastoga spet obrnemo, premažemo z oljčnim oljem in pečemo še približno 5 minut. Čas pečenja je odvisen od velikosti raka. Čim večji je, tem dalj časa ga moramo peči, manjši je hitreje bo gotov.

user posted image
Sesekljamo peteršilj, dodamo oljčno olje in premažemo jastoga.


Jaz sem ga poskusila in mi okus ne odgovarja,preveč sladko meso.

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1116

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?