Anonimen -> RE: Jastog (6.7.2007 8:38:25)
|
PRIPRAVA: [image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image] Jastoga splaknemo v hladni vodi in razpolovimo. Polovici premažemo z oljčnim oljem. [image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image] Pripravimo žar. Temperatura mora biti tolikšna, da lahko 15 cm nad žarom držimo roko 5 sekund. Na žar položimo mrežico in počakamo, da se segreje. [image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image] Jastoga položimo na mrežico najprej na oklep in pečemo 5 minut. Rožmarinovo vejico namočimo v oljčno olje in z njo premažemo prerezani del jastoga. Nato ga obrnemo in pečemo 3 minute, tako da meso zakrkne in da ne spušča soka. [image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image] Potem jastoga spet obrnemo, premažemo z oljčnim oljem in pečemo še približno 5 minut. Čas pečenja je odvisen od velikosti raka. Čim večji je, tem dalj časa ga moramo peči, manjši je hitreje bo gotov. [image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image] Sesekljamo peteršilj, dodamo oljčno olje in premažemo jastoga. Jaz sem ga poskusila in mi okus ne odgovarja,preveč sladko meso. http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1116
|
|
|
|