Jastog (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Jastog (4.7.2007 15:44:40)

Ga je že kdo pripravljal? Kako? Prosim za kak preizkušen recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smigli -> RE: Jastog (5.7.2007 14:12:59)

Ja pri nas smo pravi ribji sladokusci. Tako da smo tudi jastoge že delali. No bl moj mož kot jaz, jst sm asistirala.
Mi ga prepolovimo po dolžini (sam ne se poškodovat), začimbice po okusu, sam ne preveč, da ne prekrije okusa. V veliki ponvi ga na vročem olivnem olju malo prepražiš, nakoncu zaliješ z dobrim vinom, da dobiš omakco in to je to. Tako pripravljenega lahko ješ kar tako, lahko ga pa uporabiš na kakih testeninah ali čem drugim.
Dober tek.




Anonimen -> RE: Jastog (5.7.2007 15:39:29)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Sem ga jedla 1x v življenju na žaru in hvala nikoli več, ker potem še 3 dni nisem mogla čisto nič v sebe spraviti. Sem ga pa po sili jedla, ker je bil drag kot žafran in ga nisem upala tja vrečt pred fantom, ki ga je plačal.


Kak je to ogabno




Anonimen -> RE: Jastog (6.7.2007 8:38:25)

PRIPRAVA:



[image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image]
Jastoga splaknemo v hladni vodi in razpolovimo. Polovici premažemo z oljčnim oljem.

[image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image]
Pripravimo žar. Temperatura mora biti tolikšna, da lahko 15 cm nad žarom držimo roko 5 sekund. Na žar položimo mrežico in počakamo, da se segreje.

[image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image]
Jastoga položimo na mrežico najprej na oklep in pečemo 5 minut. Rožmarinovo vejico namočimo v oljčno olje in z njo premažemo prerezani del jastoga. Nato ga obrnemo in pečemo 3 minute, tako da meso zakrkne in da ne spušča soka.

[image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image]
Potem jastoga spet obrnemo, premažemo z oljčnim oljem in pečemo še približno 5 minut. Čas pečenja je odvisen od velikosti raka. Čim večji je, tem dalj časa ga moramo peči, manjši je hitreje bo gotov.

[image]http://www.enaplus.com/1plus/images/bunkica_crna_bp.gif[/image]
Sesekljamo peteršilj, dodamo oljčno olje in premažemo jastoga.


Jaz sem ga poskusila in mi okus ne odgovarja,preveč sladko meso.

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1116




Stran: [1]