|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 12:07:14   
tajtaja
Včeraj so mi ostali rumenjaki in bi jih rada nekako spravila v promet. Me zanima, če ima kdo recept od kake enostavne jajčne kreme, tako za desert?



_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 12:11:44   
fricka
Lahko porabiš za sladoled. Stepeš 4 rumenjake in tri žlice sladkorja, dodaš žlico gustina ali vanilijevega pudinga. Priliješ 4 dcl skoraj vrelega mleka in stepaš na soparo. Ne sme zavreti. Odstaviš in primešaš kremi 200 g zdrobljene jedilne čokolade. Ko se ohladi dodaj 1 stepeno smetano. Zamrzni. Jaz dodam še cimet. Preverjeno zelo okusno.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 12:13:02   
fricka
Opa, šele zdaj vidim, da si srečna petkrat. Kapo dol. Jaz še z eno komaj shajam.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 12:15:26   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: fricka

Lahko porabiš za sladoled. Stepeš 4 rumenjake in tri žlice sladkorja, dodaš žlico gustina ali vanilijevega pudinga. Priliješ 4 dcl skoraj vrelega mleka in stepaš na soparo. Ne sme zavreti. Odstaviš in primešaš kremi 200 g zdrobljene jedilne čokolade. Ko se ohladi dodaj 1 stepeno smetano. Zamrzni. Jaz dodam še cimet. Preverjeno zelo okusno.


Ali morda pri tem receptu lahko zamenjaš čokolado s kakšnim sadjemuser posted image  Meni tudi velikokrat ostajajo rumenjaki in tako bi jih lahko koristno uporabila.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 12:33:02   
kjava
Kaj pa delate,da vam ostanejo rumenjaki, meni ponavad beljaki.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 14:46:56   
2 Sraki
Šamrole, gosenice, čokoladno torto (v kremo ne dam rumenjakov), penice....

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 15:57:40   
tajtaja
Zvončica in peterpan, kako pa narediš šamrole. So mi dobre in bi rada recept, če gre.user posted image

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 16:17:19   
2 Sraki
Za šamrole kupiš listnato testo v trgovini (jest ga kr od mercatorja je čist o.k). Odtajaš. Zvaljaš velikost cca. 40-45 x 25 cm, razrežeš v 3cm široke trakove (po krajši razdalji), jih oviješ okoli modelov za šamrole od ozkega konca k širšemu in zalepiš zadnjih nekaj cm z vodo. Daš v pekač in pečeš na 200stopinj dokler lepo ne zarumenijo. Odstraniš modelčke in počakaš da se ohladi.

Za nadev pa nad soparo miksaj cca 20 minut (toliko da se začnejo delati med miksanjem res velike luknje) 3-4 beljake in 21-28 dag sladkorja (na en beljak 7 dag sladkorja). Nabrizgaj v spečene šamrole in se posladkajuser posted image .

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jajčna krema-recept prosim
11.7.2007 20:50:36   
maca24
Zvončica in Peterpan ali nam zaupaš še kakšen okusen recept? Za gosenice, penice ali kaj podobnega?

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jajčna krema-recept prosim
12.7.2007 10:13:15   
2 Sraki
Gosenice so ful zakomplicirane, se bom enkrat spravla to poslikat in lepo napisat. Pa še mal na uč delam recept user posted image .

Penice pa narediš isto kot nadev za šamrole, le da jih nabrizgaš na peki papir (ki ga daš na pekač) in jih nekaj ur sušiš v pečici prižgani od 50-70 stopinj. Lahko tudi čez noč.  


http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1671786

Evo pa še za kremšnite, k je glih v izi zadeva.

Zvalaš listnato testo malo večje kot je pekač in ga daš pečt na 180 stopinj 2x.

za kremo potrebuješ:
1 l mleka
4 jajca
10 dag masla
2,5 vanili pudinga (jest dam od dolcele)
25 dag sladkorja
4 žlice moke
4 liste želatine

V polovico mleka vmešaš rumenjake, puding, moko zmiksaš in zakuhaš v zavreto mleko, mešaš na zmanjšanem ognju dokler se zadeva ne zgosti. Nato dodaš maslo in mešaš da se stopi. Na koncu primešaš želatino (ki si jo prej namočil v mrzlo vodo in jo stopil v mikrovalovki). Odstaviš iz ognja in primešaš trdo stepen sneg v katerega si dal vse beljake in ves sladkor. Dobro narahlo vmešaš in poliješ čez eno iz med spečenih testov.

Nasveti:
Naj ne pozabim omeniti da je najbolje da zadevo pustiš v visokem pekaču (da ne steče krema vse naokoli). Ker se rado zgodi, da je spečeno listnato testo nekoliko manjše od pekača, ga malo zagradi z zloženo alu folijo ali uporabi tisti model ki se prilagaja velikosti peciva.

Po želji namaži po ohlajeni masi še stepeno smetano kateri dodaš krem fiks. Če ne daš stepene smetane, še toplo maso obloži z naslednjim spečenim testom.

Počakaj da se zadeva ohladi in  malo omehča (testo), razreži (najbolje z električnim nožem, sicer se zna zgoditi da je malo vse skupaj pomečkano. Posladkaj po vrhu po okusu.


Mah tisto čokoladno torto sem pa že enkrat ful propagirala, ker sem opazila da počasi postajajo vsi nori nanjo.

Evo še enkrat

ČOKOLADNA KOKOSOVA TORTA oz. BANANA NUTELA TORTA
(tortni model od 26 do 28 cm premera)


5 beljakov
15 dag sladkorja
150 g kokosove moke

200 g jedilne čokolade (lahko del tega nutele ali mlečne čokolade)
1 žlica vode
5 rumenjakov
0,25 l sladke smetane
3,5 liste želatine
1 kg banan



Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter spečemo v 20 minutah v naprej na 180 stopinj segreti pečici.


Med tem stopimo nad soparo ali v mikrovalovki čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake ter ohlajeni dodamo še v trdo stepeno smetano. Želatino namočimo v mrzlo vodo da nabrekne, jo za nekaj trenutkov damo v mikrovalovko da se stopi. Vanjo vmešamo žlico kreme in nato vse skupaj primešamo v kremo. Na koncu primešamo še na drobno narezane banane. S tem prelijemo ohlajeno testo ter ga damo s tortnim modelom vred v zamrzovalnik ali za en dan v hladilnik.


Pred serviranjem previdno odstranimo obroč tortnega modela ter odtajamo torto pri sobni temperaturi.

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?