2 Sraki -> RE: Jajčna krema-recept prosim (12.7.2007 10:13:15)
|
Gosenice so ful zakomplicirane, se bom enkrat spravla to poslikat in lepo napisat. Pa še mal na uč delam recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Penice pa narediš isto kot nadev za šamrole, le da jih nabrizgaš na peki papir (ki ga daš na pekač) in jih nekaj ur sušiš v pečici prižgani od 50-70 stopinj. Lahko tudi čez noč. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1671786 Evo pa še za kremšnite, k je glih v izi zadeva. Zvalaš listnato testo malo večje kot je pekač in ga daš pečt na 180 stopinj 2x. za kremo potrebuješ: 1 l mleka 4 jajca 10 dag masla 2,5 vanili pudinga (jest dam od dolcele) 25 dag sladkorja 4 žlice moke 4 liste želatine V polovico mleka vmešaš rumenjake, puding, moko zmiksaš in zakuhaš v zavreto mleko, mešaš na zmanjšanem ognju dokler se zadeva ne zgosti. Nato dodaš maslo in mešaš da se stopi. Na koncu primešaš želatino (ki si jo prej namočil v mrzlo vodo in jo stopil v mikrovalovki). Odstaviš iz ognja in primešaš trdo stepen sneg v katerega si dal vse beljake in ves sladkor. Dobro narahlo vmešaš in poliješ čez eno iz med spečenih testov. Nasveti: Naj ne pozabim omeniti da je najbolje da zadevo pustiš v visokem pekaču (da ne steče krema vse naokoli). Ker se rado zgodi, da je spečeno listnato testo nekoliko manjše od pekača, ga malo zagradi z zloženo alu folijo ali uporabi tisti model ki se prilagaja velikosti peciva. Po želji namaži po ohlajeni masi še stepeno smetano kateri dodaš krem fiks. Če ne daš stepene smetane, še toplo maso obloži z naslednjim spečenim testom. Počakaj da se zadeva ohladi in malo omehča (testo), razreži (najbolje z električnim nožem, sicer se zna zgoditi da je malo vse skupaj pomečkano. Posladkaj po vrhu po okusu. Mah tisto čokoladno torto sem pa že enkrat ful propagirala, ker sem opazila da počasi postajajo vsi nori nanjo. Evo še enkrat ČOKOLADNA KOKOSOVA TORTA oz. BANANA NUTELA TORTA (tortni model od 26 do 28 cm premera) 5 beljakov 15 dag sladkorja 150 g kokosove moke 200 g jedilne čokolade (lahko del tega nutele ali mlečne čokolade) 1 žlica vode 5 rumenjakov 0,25 l sladke smetane 3,5 liste želatine 1 kg banan Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter spečemo v 20 minutah v naprej na 180 stopinj segreti pečici. Med tem stopimo nad soparo ali v mikrovalovki čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake ter ohlajeni dodamo še v trdo stepeno smetano. Želatino namočimo v mrzlo vodo da nabrekne, jo za nekaj trenutkov damo v mikrovalovko da se stopi. Vanjo vmešamo žlico kreme in nato vse skupaj primešamo v kremo. Na koncu primešamo še na drobno narezane banane. S tem prelijemo ohlajeno testo ter ga damo s tortnim modelom vred v zamrzovalnik ali za en dan v hladilnik. Pred serviranjem previdno odstranimo obroč tortnega modela ter odtajamo torto pri sobni temperaturi.
|
|
|
|