|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Imate rade kostanj?
6.10.2006 8:36:56   
Anonimen
Če je odgovor JA,potem si pa oglejte,kaj se lahko še iz kostanja da narediti.
Ne samo pečen,tudi na drugačen način prripravljen je okusen.

http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=445&article_id=155445061004093021111&cid=445
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Imate rade kostanj?
6.10.2006 14:31:19   
srki
Rajši kar pri pečenem ostanem, edino tista kura pa bi mi šla v slast, samo ne vem, če ne bi kostanja spustila, ker je v kuriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2006 13:44:10   
DORI
Pred kakimi 25 leti se je pri nas v trgovini dobil kostanjem pire. Ful je bil dober.

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2006 14:44:26   
Udb
Kostanj obožujem!!

Obstaja ena ful dobra kostanjeva pita, samo meni se ne da kostanja lupit!! user posted image

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2006 22:27:03   
Nasy
jaz sem čist na pamet nardila ta vikend doma rezine, v bistvu biskvit s kostanjevo kremo, je blo ful dobrouser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2006 7:09:18   
CUKRČEK
pri nas vsi obožuejmo kostanj. smo ga pa do sedaj samo pekli in kuhali. Pa bi res rada naredila še kaj iz njega , a se mi ga ne da lupit in ne jesti zravenuser posted image

Baje so fuuul dobre torte iz kostanja. Bo treba probat.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2006 8:22:03   
klepetka
jaz sem pa iz kostanja poskusila samo kostanjev sladoled.Pa mi je bil dober.
lp

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2006 21:49:20   
HuAnita
Nekje sem videla, da se da kostanj skuhati, pa potem pretlačiti in dati v skrinjo. Imam že dva paketka le-tega, medna je ful dobro, če to dodaš omakam, juham... Bom pozimi poročalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.10.2006 22:38:38   
manetka
Ja res je dobro, jaz sem probala kostanj dodat v smetanovo omako k puranovim zrezkom. Sam ni treba velik dat, ker se zgosti kot moka.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2006 8:48:15   
KATI321
Jaz pa pozimi pečem kostanjevo potico. Res pa marsikateri jesenski večer presedim pred skledo kostanja in ga lupim. Potica pa je fantastična.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2006 9:05:00   
Nasy
Mmmm..potičko bi pa jst tud probala user posted image

(odgovor članu KATI321)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2006 9:06:21   
CUKRČEK
jsz tudi, če bi jo znala naredituser posted image  recept, prosimuser posted image user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2006 13:38:06   
Erdbeere
jest bi tud kakšen recept al od torte ali pa od potičke....a pa to najprej kostanj skuhaš, olupiš....kaj pa pol ker verejtno vsega naenkrat ne moreš skuhat a se to kaj zmrzne???? pa potem ko rabiš pač odtajaš in uporabiš...punce prosim poročajte!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kostanj
24.9.2007 14:06:46   
Dayway
Kostanja je ful velik v Podmolniku-Gobarska pot 2kg nabran u pol ure!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2007 14:55:00   
Nasy
Uh, kje ste pa to temo našleuser posted image

(odgovor članu Dayway)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2007 15:56:20   
Anonimen
njami pečen, ostale stvari iz kostanja, mi pa niso ne vem kaj. saj jih pojem, sam pečen kostanj pa sledek vinček čez je najboljšeuser posted image . še malo, ap bo pri nas tudi kostanj in se bomo lahko mastiliuser posted image

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.9.2007 20:54:16   
Anonimen
Mišek, tisti kostanj pri vas je ZAKON user posted image

Če ima katera viška kostanja se priporočam user posted image .

moj  user posted image  ni ravno tip za po šumi letat, jaz pa nimam pojma, kam jih iti brat, pa še z dojenčico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2007 21:46:10   
gumbek
jest  bi se ga tud odpravla it nabirat sam ne vem kam in kje je že.

Firbec sem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.9.2007 9:00:39   
Anonimen
user posted image tale tema je pa iz naftalina potegnjena.No še en recept kaj naresti iz kostanja.

Kostanjev puding

Sestavine:
500 g kuhanega in olupljenega kostanja, 200 g surovega masla, 2 jajci, 150 g sladkorja, zavitek vanilijevega sladkorja, pol zavitka pecilnega praška, 2 žlici ruma, 3 dl sladke smetane, 3 žlice sladkorja v prah, 10 celih kuhanih kostanjev in 50g čokolade za kuhanje.
Priprava: Rumenjake penasto umešamo s surovim maslom in sladkorjem , doddamo vanilijo, pretlačen kuhan kostanj, pecilni prašek in rum. Nato vmešamo še trd sneg in rahlo premešamo. Zmes stresemo v model za narastke in kuhamo v sopari približno 1h. Kuhan puding previdno položimo na plitev krožnik in pustimo, da se dobro ohladi. Jed lahko poljubno okrasimo.

Kostanj v sezoni sicer lahko kupite pri kostanjarjih in tudi vsaki večji samopostrežni trgovini, vendar ima prav nabiranje kostanja v jeseni poseben čar. Zato si le rezervirajte kak sončen vikend za prijeten izlet v gozd, ki ga boste zaključili s kuhanjem ali peko kostanja v krogu družine in prijateljev ter tako izkoristili lepo priložnost za druženje in pogovor.

Pa nekaj podatkov o hrambi kostanja.

Kostanjeve plodove lahko najbolj pogosto uživamo kuhane ali pečene. Kandirani s sladkorjem ali marcipanom, pri nas niso bili v navadi, so pa kulinarična poslastica nekaterih Sredozemskih dežel. S škrobom bogati plodovi so primerljivi z koruzo, v prehrani lahko nadomestijo krompir. Zmlete v moko lahko uporabimo za številne malce drugačne jedi, kot smo jih vajeni med letom. Med priljubljenimi so; kostanjev puding, torta, kostanjevi štruklji in celo kostanjeva marmelada.

Za pripravo najrazličnejših jedi je zelo uporaben kostanjev pire. Kostanj skuhamo, olupimo in pretlačimo, ustrezno količino nato stresemo v PVC vrečko in zmrznemo. Tako pripravljen pire lahko čez vse leto uporabljamo za juhe, enolončnice, nadeve in sladice.
Kostanj lahko hranimo v zabojčkih štiri mesece in več, kjer bodo ostali sveži pri temperaturi do -1°C in relativni zračni vlagi 80%.

Kje raste:

V Sloveniji raste kostanj na toplejših gričevnatih legah; večja rastišča pa so zlasti na Primorskem in v Beli krajini. Na manjših površinah ga najdemo v okolici Ljubljane, v Zasavju, Halozah, na Dolenjskem in Štajerskem, raztreseno pa raste povsod z izjemo Koroške

(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.9.2007 9:03:01   
Anonimen
Erdbeere zate:

kostanjeva potica

Sestavine

Priprava

Za testo:1 kg moke,6 dcl mleka,2dcl olja,4 zlice sladkorja,pol zli
ke soli,6dkg kvasa

kostanjev nadev:500 g kostanjevega pireja,100g rozin,vanilij sladkor,rum,100g sladkorja
Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati.

Kostanjev pire zmesamo z sladkorjem,vanijilem in v rumu namo
enimi rozinami.

Vzhajano testo razvaljamo ,namazemo z pripravljenim nadevom in pe
cemo v pecici na 180 stopinj 50-60 minut.

KOstanjeva potica je manj kaloricna in lazje prebavljiva .

www.kostanj.net
22.12.2004-17:51

rostan.bogdana@siol.net

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?