|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Imate rade kostanj?
6.10.2006 8:36:56   
Anonimen
Če je odgovor JA,potem si pa oglejte,kaj se lahko še iz kostanja da narediti.
Ne samo pečen,tudi na drugačen način prripravljen je okusen.

http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=445&article_id=155445061004093021111&cid=445
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Imate rade kostanj?
6.10.2006 14:31:19   
srki
Rajši kar pri pečenem ostanem, edino tista kura pa bi mi šla v slast, samo ne vem, če ne bi kostanja spustila, ker je v kuriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Imate rade kostanj?
7.10.2006 13:44:10   
DORI
Pred kakimi 25 leti se je pri nas v trgovini dobil kostanjem pire. Ful je bil dober.

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Imate rade kostanj?
7.10.2006 14:44:26   
Udb
Kostanj obožujem!!

Obstaja ena ful dobra kostanjeva pita, samo meni se ne da kostanja lupit!! user posted image

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Imate rade kostanj?
8.10.2006 22:27:03   
Nasy
jaz sem čist na pamet nardila ta vikend doma rezine, v bistvu biskvit s kostanjevo kremo, je blo ful dobrouser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Imate rade kostanj?
9.10.2006 7:09:18   
CUKRČEK
pri nas vsi obožuejmo kostanj. smo ga pa do sedaj samo pekli in kuhali. Pa bi res rada naredila še kaj iz njega , a se mi ga ne da lupit in ne jesti zravenuser posted image

Baje so fuuul dobre torte iz kostanja. Bo treba probat.



_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Imate rade kostanj?
9.10.2006 8:22:03   
klepetka
jaz sem pa iz kostanja poskusila samo kostanjev sladoled.Pa mi je bil dober.
lp


_____________________________



(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Imate rade kostanj?
13.10.2006 21:49:20   
HuAnita
Nekje sem videla, da se da kostanj skuhati, pa potem pretlačiti in dati v skrinjo. Imam že dva paketka le-tega, medna je ful dobro, če to dodaš omakam, juham... Bom pozimi poročalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Imate rade kostanj?
13.10.2006 22:38:38   
manetka
Ja res je dobro, jaz sem probala kostanj dodat v smetanovo omako k puranovim zrezkom. Sam ni treba velik dat, ker se zgosti kot moka.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Imate rade kostanj?
19.10.2006 8:48:15   
KATI321
Jaz pa pozimi pečem kostanjevo potico. Res pa marsikateri jesenski večer presedim pred skledo kostanja in ga lupim. Potica pa je fantastična.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Imate rade kostanj?
19.10.2006 9:05:00   
Nasy
Mmmm..potičko bi pa jst tud probala user posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu KATI321)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Imate rade kostanj?
19.10.2006 9:06:21   
CUKRČEK
jsz tudi, če bi jo znala naredituser posted image  recept, prosimuser posted image user posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Imate rade kostanj?
19.10.2006 13:38:06   
Erdbeere
jest bi tud kakšen recept al od torte ali pa od potičke....a pa to najprej kostanj skuhaš, olupiš....kaj pa pol ker verejtno vsega naenkrat ne moreš skuhat a se to kaj zmrzne???? pa potem ko rabiš pač odtajaš in uporabiš...punce prosim poročajte!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kostanj
24.9.2007 14:06:46   
Dayway
Kostanja je ful velik v Podmolniku-Gobarska pot 2kg nabran u pol ure!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kostanj
24.9.2007 14:55:00   
Nasy
Uh, kje ste pa to temo našleuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Dayway)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kostanj
24.9.2007 15:56:20   
Anonimen
njami pečen, ostale stvari iz kostanja, mi pa niso ne vem kaj. saj jih pojem, sam pečen kostanj pa sledek vinček čez je najboljšeuser posted image . še malo, ap bo pri nas tudi kostanj in se bomo lahko mastiliuser posted image

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kostanj
24.9.2007 20:54:16   
Anonimen
Mišek, tisti kostanj pri vas je ZAKON user posted image

Če ima katera viška kostanja se priporočam user posted image .

moj  user posted image  ni ravno tip za po šumi letat, jaz pa nimam pojma, kam jih iti brat, pa še z dojenčico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kostanj
24.9.2007 21:46:10   
gumbek
jest  bi se ga tud odpravla it nabirat sam ne vem kam in kje je že.

_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kostanj
25.9.2007 9:00:39   
Anonimen
user posted image tale tema je pa iz naftalina potegnjena.No še en recept kaj naresti iz kostanja.


Kostanjev puding

Sestavine:
500 g kuhanega in olupljenega kostanja, 200 g surovega masla, 2 jajci, 150 g sladkorja, zavitek vanilijevega sladkorja, pol zavitka pecilnega praška, 2 žlici ruma, 3 dl sladke smetane, 3 žlice sladkorja v prah, 10 celih kuhanih kostanjev in 50g čokolade za kuhanje.
Priprava: Rumenjake penasto umešamo s surovim maslom in sladkorjem , doddamo vanilijo, pretlačen kuhan kostanj, pecilni prašek in rum. Nato vmešamo še trd sneg in rahlo premešamo. Zmes stresemo v model za narastke in kuhamo v sopari približno 1h. Kuhan puding previdno položimo na plitev krožnik in pustimo, da se dobro ohladi. Jed lahko poljubno okrasimo.

Kostanj v sezoni sicer lahko kupite pri kostanjarjih in tudi vsaki večji samopostrežni trgovini, vendar ima prav nabiranje kostanja v jeseni poseben čar. Zato si le rezervirajte kak sončen vikend za prijeten izlet v gozd, ki ga boste zaključili s kuhanjem ali peko kostanja v krogu družine in prijateljev ter tako izkoristili lepo priložnost za druženje in pogovor.


Pa nekaj podatkov o hrambi kostanja.

Kostanjeve plodove lahko najbolj pogosto uživamo kuhane ali pečene. Kandirani s sladkorjem ali marcipanom, pri nas niso bili v navadi, so pa kulinarična poslastica nekaterih Sredozemskih dežel. S škrobom bogati plodovi so primerljivi z koruzo, v prehrani lahko nadomestijo krompir. Zmlete v moko lahko uporabimo za številne malce drugačne jedi, kot smo jih vajeni med letom. Med priljubljenimi so; kostanjev puding, torta, kostanjevi štruklji in celo kostanjeva marmelada.

Za pripravo najrazličnejših jedi je zelo uporaben kostanjev pire. Kostanj skuhamo, olupimo in pretlačimo, ustrezno količino nato stresemo v PVC vrečko in zmrznemo. Tako pripravljen pire lahko čez vse leto uporabljamo za juhe, enolončnice, nadeve in sladice.
Kostanj lahko hranimo v zabojčkih štiri mesece in več, kjer bodo ostali sveži pri temperaturi do -1°C in relativni zračni vlagi 80%.



Kje raste:

V Sloveniji raste kostanj na toplejših gričevnatih legah; večja rastišča pa so zlasti na Primorskem in v Beli krajini. Na manjših površinah ga najdemo v okolici Ljubljane, v Zasavju, Halozah, na Dolenjskem in Štajerskem, raztreseno pa raste povsod z izjemo Koroške



(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kostanj
25.9.2007 9:03:01   
Anonimen
Erdbeere zate:






kostanjeva potica


Sestavine

Priprava

Za testo:1 kg moke,6 dcl mleka,2dcl olja,4 zlice sladkorja,pol zli
ke soli,6dkg kvasa


kostanjev nadev:500 g kostanjevega pireja,100g rozin,vanilij sladkor,rum,100g sladkorja
Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati.

Kostanjev pire zmesamo z sladkorjem,vanijilem in v rumu namo
enimi rozinami.

Vzhajano testo razvaljamo ,namazemo z pripravljenim nadevom in pe
cemo v pecici na 180 stopinj 50-60 minut.

KOstanjeva potica je manj kaloricna in lazje prebavljiva .

www.kostanj.net
22.12.2004-17:51


rostan.bogdana@siol.net

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?