Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 14:35:45
|
|
|
|
puncica
|
Ker nisem glih nek uau kuhar in ker sem si to leto PRVIČ umislila vrt mi je zdej ful škoda stvari stran metat, imam tu mač bučk, tu mač paradajza, zdej so brokoli navalili, korenja bo pa itak za izvoz, zdej pa mi povejte kaj hudiča naj naredim z vsem tem, kako naj zadevo konzerviram, zamrznem, jih lahko konzerviram, da ji potem lahko celo leto jem, ker mi je škoda stran metat. Zmrzovalnik imam bol mini, bomo sam zarad tega kupil novega, ampak jaz se moram nekaj spomnit kako tole spakirat, ker nočem da mi potem vse zgnije in se pokvari. Naj povem da jem bučke in paradajz sama, ker moj preljubi zbirčn mož tega ne je, otroc so pa tud razred zase, tako jem vsak dan že kake 1 mesca bučke in mi gledajo že pri vseh luknah ven Pa tako sem si želela mal vrtička (res je ful mali), zdej pa ogromno vsega in nimam kam s tem, no sama ne vem kaj naj s tem Potalala sem že vse naokrog, mi je pa škoda talat, ker pol bom pa jamrala kako pa jaz nimam nič domačga. Mah ja sem čudna spet
_____________________________
Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:01:14
|
|
|
|
uršika***
|
Iz teh sestavin lahko narediš kakšen đuveđ, sataraš ali kaj podobnega. Daš v kozarce in pasteriziraš. Za točen recept pa si poišči kje na netu.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:07:34
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršika*** Iz teh sestavin lahko narediš kakšen đuveđ, sataraš ali kaj podobnega. Daš v kozarce in pasteriziraš. Za točen recept pa si poišči kje na netu. Ja ok, recept bi že našla ampak kako pa pasterizirat, to pa res ne znam, nisem še nikol nič vlagala, ja no, če ni druge bom pa tako dolgo po netu brskala da bom kej našla.
_____________________________
Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:12:50
|
|
|
|
sazi
|
Čisto vso našteto zelenjavo lahko očistiš in daš zmrznit. Paradižnike cele, bučke narežeš na tanke palčke, brokolike razdrobiš na manjše cvetke, korenčke pa naribaš na majhne kolutke. Vse zamrznjemno potem lahko uporabljaš enako kot sveže (no, verejtno razen paradižnika, ki pri nas roma v kakšno rižoto ali juho) - za juhe, omake, priloge... Saj v trgovini tudi vse to najdeš zamrznjeno v vrečkah. In je res super, ko pozimi iz zamrzovalnika privlečeš domače bučke.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:15:33
|
|
|
|
malecka
|
Na kulinarični Sloveniji ziher dobiš največ. http://www.kulinarika.net/portal.asp
_____________________________
Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate, ko bodo razmišljali o poštenosti, ljubezni in pokončnosti.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:18:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Iz paradajza nardiš pelate. Ostalo pa očistiš in zamrzneš. Pa bučke lahk men pošlješ
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:19:47
|
|
|
|
Kerensa*
|
A nima noben sosed kakšnega okokučnega povrčeždera?
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 15:42:56
|
|
|
|
kjava
|
Bučke naribaš na listke al pa narežeš na kocke, daš v vrečke in zamrzneš. Lahko jih tud naribaš tko kot repo, spet v vrečko in v skrinjo. To maš za bučkine polpete al pa za njami bučke s sirom: limk Paradajz jest narežem na krhlje in zamrznem na pladnju, pol pa preložim v vrečke. če se ti da, lahko narediš mezgo-kuhaš paradajz tok dolg, da vsa voda povre in ga pretlačiš skoz cedilo. To je treba kar nekaj ur čarat, da gre tok vode ven. Jest dam to mezgo pol kar v jogurtove lončke in v skrinjo, ne zaprem v steklene kozarčke, da se mi ne bi pokvarilo. Pol paradajz pretenstaš na čebuli skup s papriko, spet daš v kake plastične posodice in v skrinjo- maš npr. za sataraš. Brokoli in korenje je po pravilih fajn blanširat pred zamrzovanjem. Moja tašča je enkrat tenstala bučke, paradajz, papriko, naribano korenje, kar pač maš in je vložila. Pa je bla kot priloga k mesu, al pa v ričet je stresla. Bistvo pri vlaganju je, da še vroče zapreš v čiste kozarce, obrneš na glavo in pokrito s kako deko pustiš, da se ohladi. Pa konzervans daš v tem primeru sol.
< Sporočilo je popravil shorty -- 23.8.2008 16:12:53 >
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 16:09:24
|
|
|
|
tinatona
|
Mi to skuhamo... Full čebule prepražimo, pol pa gor vržemo zmlet paradižnik, bučke, korenje, melancane, papriko... (ni da ni). Pol pa to full kuhamo (tolk da voda povre) in damo v kozarce. Pol pa to čez celo leto rabimo za rižote, mesne omake, pizzo... Meni je full dobro, ker gre tako vsa zelenjava v promet (moj brat je tud med bolj zbirčnimi). LP Tina p.s.:Se spomnim še prejšnjega fanta... je bil tud bolj zbirčne sorte. In sem enkrat kuhala rižoto in je on hotu samo z mesom in paradižnikom... Jaz sem pa vso možo zelenjavo zmiksala v multipraktiku in jo vkuhala vmes. Je vprašal kaj je to rdeče, pa sem rekla da samo malo korenja (pol ko je pojedu - in to dva krožnika - sem mu pa pokazala kaj vse je bilo vmes). Od takrat je jedel skoraj vse.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 19:59:34
|
|
|
|
srki
|
Nekaj imamo za sproti,ker pa res več kot jesti vsega ne moremo, ker pol res iz vseh lukenj ven gleda, bučke npr. naribamo in jih damo v vrečke, so dobre za med jabolčni štrudelj, paradajz narežeš in ga enostavno daš na pladnje, da se skupaj ne sprime, ko pa zmrzne, pa ga daš v eno veliko vrečo, pa ga imaš za v kakšne enolončnice, prav tako smo naredili s korenjem, ki ga je še tu mač, očiščenega smo malo prevreli, nato se mora posušit in v skrinjo, kot paradajz. Ravno tako smo naredili s stročjim fižolom. Tega se res ful nabere, misliš, da ne bo nič, na koncu pa je res vsega preveč. Ampak boljše to, kot pa vse v štacuni kupovat.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 20:16:02
|
|
|
|
Eca
|
Večino so ti že vse povedale kako in kaj. Jaz ti bi samo svetovala, da če imaš možnost oz. sušilnik lahko korenček na tanko narežeš na kolute in posušiš. Enako sušenje lahko narediš tudi z paradižnikovimi krhlji. Ko je suho shraniš v steklenih posodah, neprodušno zaprto. Korenček lahko uporabiš za juhe, rižote....lahko ga pred uporabo malo namočiš v vodi. Okus bo imel, kot da je svež iz vrta. Mene namreč moti, da se korenček rad navzame okusa po zamrznjenem, zato korenja več ne zmrzujem, ampak hranim v omari pri sobni temperaturi v steklenih glažih. Pa nobenih konzervansov ne rabiš. Suhi paradižniki.....mnjami. Jaz jih posušim in enako shranim kot korenček. Nato pa po potrebi "vložim" na naslednji način: v manjši stekleni glaž nadevam posušene paradižnike ravno toliko, da prekrije dno. Nato nadevam eno plast sveže olupljenih rezin česna in potresem z svežim rožmarinom (nasekljanim). Potem ponovim plast s paradižniki....in tako do vrha glaža. Na koncu vse skupaj zalijem z olivnim oljem, nobena zadeva ne sme ven gledat iz olja. Malo potlačim z žlico, da spravim vse zračne mehurčke ven. Glaž zaprem in dam v hladilnik za kak teden. V tem času se paradižniki fino prepojijo. Potem pa te paradižnike jemljem ven iz glaža po potrebi - kolikor pač rabim. Tudi česen je uporaben, če delaš kakšne omakice za testenine. Paradižnike lahko daš na pico, v omakice, pečti z pečenko, za bruskete....neomejene možnosti uporabe. Evo, sem se razpisala. Lp, Eca
_____________________________
Mene pa kamin greje...
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 19.8.2008 23:16:59
|
|
|
|
Balonchy
|
karin24 - če rabiš bučke me kotaktiraj! Ti jih po tvojem pošljem! Tudi pri nas jih je na tone in tone! puncica - iz paradajza naredi šalšo (pelate) in daj po kozarcih, vse ostalo lahko zamrzneš. Ni lepšega feelinga kot, da januarja gostiš goveji golaž z domačimi bučkami namesto z moko.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 20.8.2008 16:08:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Vlagaš lahko na različne načine: - kozarce in pokorvčke opereš in jih zložiš v pečico ter kake pol ure greješ na 80-100 stopinjah. Vlagaš še v vroče kozarce, naložiš čim bolj do vrha, paziš na higieno in kozarce zapreš ter pustišđ, da se počasi ohlajajo. Aja, pa fajn je, da imaš kozarce med polnjenem na krpi, ker drugače radi počijo. - lahko kozarce in pokrovčke steriliziraš tudi tako, d ajih za kakih 10 minut prekuhavaš v vreli vodi, samo rabiš zelo velik lonec vode ali malo kozarcev - po mojih izkušnjah se čisto OK obnaša vse skupaj tdui, če daš kozarce prat v pomivalca in potem še v vroče naložiš notri, karkoli že vlagaš. Sicer pa je meni svetovno dobro, če paradižnike narežeš na kolobarje, naložiš na pladenj, nanje posuješ česen in malo bazilike, pokapljaš z olivnim oljem ter sušiš v pečici ali na soncu. Zelo močna aroma, odlično v kakšnih prikuhah ali na pici. Konzerviraš pa tako, da posušene paradižnike čim bolj natlačiš v kozarce, zaliješ z olivnim oljem in potem pasteriziraš v pečici, počasi na 80-100 stopinj (jaz za kake pol urice). Pa pazi, ker je vroče. Večino zelenjave lahko narežeš na kockice in zamrzneš, kakšno blitvo, stročji fižol ipd. na hitro blanširaš v vreli vodi (za kakšno minutko), odcediš in poliješ z mrzlo vodo, zapakiraš in zmrzneš. Blitvo lahko prej še zmiksaš.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 21.8.2008 12:18:27
|
|
|
|
puncica
|
Joj punce kako ste ve prijazne, sigurno bom kaj od tega porabila, kako sem vesela da sem dobila toliko dobrih odgovorov, res vsem HVALA, zlate ste vse po vrsti.
_____________________________
Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
|
|
|
|
RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... 22.8.2008 9:30:14
|
|
|
|
dana
|
No saj so ti večino že napisale, pa še jaz dodam svoj način. Iz paradižnika naredim mezgo. Narežem ga na rezine in potem tenstam toliko časa, da večina vode povre (cca 20 minut). To delam v eni večji ponvi. Potem precedim in dam mezgo kar v une vrečke ki so za ledene kocke in dam v skrinjo. Brokoli pa samo vržem v vrelo vodo, vzamem takoj ven, ohladim, dam v vrečke in zamrznem. Ker je že zblanširan ga tudi potem ni treba prav dolgo kuhat. Bučke smo pa jedli, ko smo jih bili pa siti, sem jih pa kar k našim domov dajala za pujske. Zdaj jih pa itak nimam več.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?