Anonimen -> RE: Imam tu mač bučk, paradajza, brokolija,... (20.8.2008 16:08:06)
|
Vlagaš lahko na različne načine: - kozarce in pokorvčke opereš in jih zložiš v pečico ter kake pol ure greješ na 80-100 stopinjah. Vlagaš še v vroče kozarce, naložiš čim bolj do vrha, paziš na higieno in kozarce zapreš ter pustišđ, da se počasi ohlajajo. Aja, pa fajn je, da imaš kozarce med polnjenem na krpi, ker drugače radi počijo. - lahko kozarce in pokrovčke steriliziraš tudi tako, d ajih za kakih 10 minut prekuhavaš v vreli vodi, samo rabiš zelo velik lonec vode ali malo kozarcev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - po mojih izkušnjah se čisto OK obnaša vse skupaj tdui, če daš kozarce prat v pomivalca in potem še v vroče naložiš notri, karkoli že vlagaš. Sicer pa je meni svetovno dobro, če paradižnike narežeš na kolobarje, naložiš na pladenj, nanje posuješ česen in malo bazilike, pokapljaš z olivnim oljem ter sušiš v pečici ali na soncu. Zelo močna aroma, odlično v kakšnih prikuhah ali na pici. Konzerviraš pa tako, da posušene paradižnike čim bolj natlačiš v kozarce, zaliješ z olivnim oljem in potem pasteriziraš v pečici, počasi na 80-100 stopinj (jaz za kake pol urice). Pa pazi, ker je vroče. Večino zelenjave lahko narežeš na kockice in zamrzneš, kakšno blitvo, stročji fižol ipd. na hitro blanširaš v vreli vodi (za kakšno minutko), odcediš in poliješ z mrzlo vodo, zapakiraš in zmrzneš. Blitvo lahko prej še zmiksaš.
|
|
|
|