marty5
|
Čisto enostavno. Najprej skuhaš testenine v slanem kropu (peresnike, školjkice, svedre - skratka, kratko pašto). Dobro je, če jo pustiš malo al dente. Odcediš, poplakneš z vodo in pustiš, da se malo ohladi. Ko se pašta kuha je priporčljivo, da vliješ v vodo malo olja, da se pašta ne sprime. Ko je ohlajena, streseš v eno večjo sklede in dodaš sestavine po želji - paradižnik narezan na kockice, mocarelo, šunko ali tuno, gobice, papriko, kumarice, razne sire - tem več različnih sestavin, tem boljše. Dodaš malo olivnega olja, po želji tudi kisle smetane, popra in premešaš. Daš v hladilnik in pustiš nekaj ur - lahko narediš tudi dan prej in stoji čez noč v hladilniku. Ponavadi je še boljša. Pri nas to velikokrat prakticiramo, sploh poleti. Solato sestaviš po želji - kar pač radi jeste. Predvidevam, da sestavljaš bife za Tamin rd, ne? No, jaz sem se tudi odločila za varianto bifeja in kavice s tortico . Fajn praznujte!
_____________________________
Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.
|