|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 10:21:06   
Martina27
A katera ve, kako se naredijo??? Lepo prosim za recepte, nasvete itd...rada bi jih danes naredila v juho, ker jih ima moj sinek zelooo rad...

Hvala in lep pozdrav....user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 10:22:22   
Martina27
Al so zdrobovi a ne....mislim da sem narobe napisala... ja zdrobovi so ja.....

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 10:29:19   
Gina
Eno jajce razžvrkljaš (ali pa 2, če hočeš več cmokov), dodaš vegeto (al pa sol, če vegete ne maraš), v to vsuješ zelo na hitro zdrob. Koliko ti ne vem povedat, najbrž za cca 2 jajci en mali instant zdrob, tako približno). Vsekakor mora biti masa precej mehka, mora pa se prijeti žlice, če ne bodo cmoki razpadli. Če jo boš pustila napihnit se, ali če bo preveč gosta, bodo cmoki trdi. Se pravi tako gosta, da gre težko od žlice. Maso moraš narediti tik pred zdajci, ne pripravljaš jo prej, ampak šele takrat, ko ti juha vre. Potem zajameš to maso z malo žličko in jo potunkaš v juho, kjer ti zdrsne iz žlice. Če ti ne zdrsne, si pomagaš z drugo šličko. Sliši se komplicirano, ap ni. Kuhaš toliko časa, da so cmoki mehki (cca20min).

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 10:59:28   
2 Sraki
Pri nas gre malce drugače. Na eno jajce daš cca 4-5 zvrhanih žlic zdroba odvisno od velikosti jajc. Dobro skupaj zmešaš z zdrobom in ščepcem soli in pustiš kakšnih 10 minut da stvar nabrekne. To pa zato, da se ne razkuhajo, ko jih daš kuhati. Oblikuješ jih z dvema malima žličkama in jih daješ v zavreto  vodo kuhat ali pa v juho (ta ne sme preveč vreti, da ti popolnoma ne razpadejo). Če slučajno še vedno razpadajo primešaj zraven še malce gresa. Kuhaš jih od 10-20 minut oz. tako dolgo da postanejo mehki. Nato zraven doliješ še čisto juho. Če jih daješ kuhati v vodo, vodo malce osoli.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 11:08:46   
Jessy
Iz enega jajca se ti nakuha fuuuuuul cmokov. Po moje jih ima 8 ljudi zadosti.

Delam tako kot predhodnici. Razžvrkljaš eno jajce v skodelici, malo posoliš, kaneš kapljico ali dve olja, nato pa vsipaš gris in mešaš. Masa mora biti gosta, a ne preveč, drugače bodo trdi. Jaz najraje vmes enega potunkam v juho in če vidim, da ne bo razpadel, neham dodajati gris. Kuhajo se enih 5 minut, potem pa ugasneš, pokriješ in pustiš tako še cca 10 min. Potem pa enga probaš in če je na sredi kuha, je to to.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 12:31:09   
Martina27
OO punce res vam hvala....jih grem zdaj kuhat....pa vam javim kako so mi ratali...
Upam da bodo no, sta si jih moja dva gospoda danes zaželela, jaz pa tega še res nisem nikoli kuhalauser posted image

Pa pa, in še 1x hvala vsem, zlate steuser posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 22:13:43   
muška
IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki

Pri nas gre malce drugače. Na eno jajce daš cca 4-5 zvrhanih žlic zdroba odvisno od velikosti jajc. Dobro skupaj zmešaš z zdrobom in ščepcem soli in pustiš kakšnih 10 minut da stvar nabrekne. To pa zato, da se ne razkuhajo, ko jih daš kuhati. Oblikuješ jih z dvema malima žličkama in jih daješ v zavreto  vodo kuhat ali pa v juho (ta ne sme preveč vreti, da ti popolnoma ne razpadejo). Če slučajno še vedno razpadajo primešaj zraven še malce gresa. Kuhaš jih od 10-20 minut oz. tako dolgo da postanejo mehki. Nato zraven doliješ še čisto juho. Če jih daješ kuhati v vodo, vodo malce osoli.


tako jih delam jaz, le da dam zraven še čisto malo pecilnega

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Grisovi cmoki za juho???
27.12.2008 22:46:05   
Martina27
Super so mi ratali, vsa zahvala vamuser posted image user posted image user posted image  Vse smo pojedli juhice, je bila prav super dobra, sploh cmoki.....user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Grisovi cmoki za juho???
28.12.2008 11:16:51   
Shorty_
evo danes jih bom pa jz probala narest do sedaj so mi vedno razpadliuser posted image

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?