Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 10:22:22
|
|
|
|
Martina27
|
Al so zdrobovi a ne....mislim da sem narobe napisala... ja zdrobovi so ja.....
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 10:29:19
|
|
|
|
Gina
|
Eno jajce razžvrkljaš (ali pa 2, če hočeš več cmokov), dodaš vegeto (al pa sol, če vegete ne maraš), v to vsuješ zelo na hitro zdrob. Koliko ti ne vem povedat, najbrž za cca 2 jajci en mali instant zdrob, tako približno). Vsekakor mora biti masa precej mehka, mora pa se prijeti žlice, če ne bodo cmoki razpadli. Če jo boš pustila napihnit se, ali če bo preveč gosta, bodo cmoki trdi. Se pravi tako gosta, da gre težko od žlice. Maso moraš narediti tik pred zdajci, ne pripravljaš jo prej, ampak šele takrat, ko ti juha vre. Potem zajameš to maso z malo žličko in jo potunkaš v juho, kjer ti zdrsne iz žlice. Če ti ne zdrsne, si pomagaš z drugo šličko. Sliši se komplicirano, ap ni. Kuhaš toliko časa, da so cmoki mehki (cca20min).
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 10:59:28
|
|
|
|
2 Sraki
|
Pri nas gre malce drugače. Na eno jajce daš cca 4-5 zvrhanih žlic zdroba odvisno od velikosti jajc. Dobro skupaj zmešaš z zdrobom in ščepcem soli in pustiš kakšnih 10 minut da stvar nabrekne. To pa zato, da se ne razkuhajo, ko jih daš kuhati. Oblikuješ jih z dvema malima žličkama in jih daješ v zavreto vodo kuhat ali pa v juho (ta ne sme preveč vreti, da ti popolnoma ne razpadejo). Če slučajno še vedno razpadajo primešaj zraven še malce gresa. Kuhaš jih od 10-20 minut oz. tako dolgo da postanejo mehki. Nato zraven doliješ še čisto juho. Če jih daješ kuhati v vodo, vodo malce osoli.
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 11:08:46
|
|
|
|
Jessy
|
Iz enega jajca se ti nakuha fuuuuuul cmokov. Po moje jih ima 8 ljudi zadosti. Delam tako kot predhodnici. Razžvrkljaš eno jajce v skodelici, malo posoliš, kaneš kapljico ali dve olja, nato pa vsipaš gris in mešaš. Masa mora biti gosta, a ne preveč, drugače bodo trdi. Jaz najraje vmes enega potunkam v juho in če vidim, da ne bo razpadel, neham dodajati gris. Kuhajo se enih 5 minut, potem pa ugasneš, pokriješ in pustiš tako še cca 10 min. Potem pa enga probaš in če je na sredi kuha, je to to.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 12:31:09
|
|
|
|
Martina27
|
OO punce res vam hvala....jih grem zdaj kuhat....pa vam javim kako so mi ratali... Upam da bodo no, sta si jih moja dva gospoda danes zaželela, jaz pa tega še res nisem nikoli kuhala Pa pa, in še 1x hvala vsem, zlate ste
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 22:13:43
|
|
|
|
muška
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki Pri nas gre malce drugače. Na eno jajce daš cca 4-5 zvrhanih žlic zdroba odvisno od velikosti jajc. Dobro skupaj zmešaš z zdrobom in ščepcem soli in pustiš kakšnih 10 minut da stvar nabrekne. To pa zato, da se ne razkuhajo, ko jih daš kuhati. Oblikuješ jih z dvema malima žličkama in jih daješ v zavreto vodo kuhat ali pa v juho (ta ne sme preveč vreti, da ti popolnoma ne razpadejo). Če slučajno še vedno razpadajo primešaj zraven še malce gresa. Kuhaš jih od 10-20 minut oz. tako dolgo da postanejo mehki. Nato zraven doliješ še čisto juho. Če jih daješ kuhati v vodo, vodo malce osoli. tako jih delam jaz, le da dam zraven še čisto malo pecilnega
|
|
|
|
RE: Grisovi cmoki za juho??? 27.12.2008 22:46:05
|
|
|
|
Martina27
|
Super so mi ratali, vsa zahvala vam Vse smo pojedli juhice, je bila prav super dobra, sploh cmoki.....
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?