Gina -> RE: Grisovi cmoki za juho??? (27.12.2008 10:29:19)
|
Eno jajce razžvrkljaš (ali pa 2, če hočeš več cmokov), dodaš vegeto (al pa sol, če vegete ne maraš), v to vsuješ zelo na hitro zdrob. Koliko ti ne vem povedat, najbrž za cca 2 jajci en mali instant zdrob, tako približno). Vsekakor mora biti masa precej mehka, mora pa se prijeti žlice, če ne bodo cmoki razpadli. Če jo boš pustila napihnit se, ali če bo preveč gosta, bodo cmoki trdi. Se pravi tako gosta, da gre težko od žlice. Maso moraš narediti tik pred zdajci, ne pripravljaš jo prej, ampak šele takrat, ko ti juha vre. Potem zajameš to maso z malo žličko in jo potunkaš v juho, kjer ti zdrsne iz žlice. Če ti ne zdrsne, si pomagaš z drugo šličko. Sliši se komplicirano, ap ni. Kuhaš toliko časa, da so cmoki mehki (cca20min).
|
|
|
|