|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Goveji zrezki v omaki
13.10.2007 20:20:32   
pika30
Kako pripravljate goveje zrezke v omaki?
Hvala.

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Goveji zrezki v omaki
13.10.2007 20:24:27   
Anonimen
Zrezke potolčem in začinim ter povaljam v moki. Na olju prepražim čebulo, dodam zrezke in jih nekaj časa dušim. Prilijem vodo, začinim, dam koncentrat paradižnika not in malo moke zmešane z vodo. In pol kuham....kar dolgo. Tolk da so zrezki mehki in omaka zgoščena.

(odgovor članu pika30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Goveji zrezki v omaki
13.10.2007 20:41:39   
rainbow
jaz naredim tak kot moja mama

zrezke posolim (potolče mi jih mesar); na eni strani namažem z gorčico, dam na tisto stran na vroče olje, na zgornjo stran pa malo potresem z moko; nato popečem še na tej strani in zalijem z vodo. Dušijo se pribl. 1 uro.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Goveji zrezki v omaki
13.10.2007 20:57:13   
Erdbeere
podobno kot rainbow

potolče mesar potem pa posolim, eno stran v moko in s tisto stranjo brez moke dam na fajn vroče olje, da se na hitro popeče, poberem ven in namažem z gorčico. Na olju preprazim čebulo in potem ko se čebula preprazi, dodam zrezke zalijem z juho ali dam 1/2 kocke ter malo paradižnika ter vse skupaj dušim cca. 1 uro ali pa 20 min v ekonom loncu. Na koncu dam v omako še kislo smetano (ne vedno, če imam zraven kakšne kruhove cmoke ali pire krompir)

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Goveji zrezki v omaki
14.10.2007 9:36:43   
poliloni
Jaz ji tudi potolčem, namažem z gorčico, popečem na eni in drugi strani, potem popečem čebulo in vse skupaj zalijem z vodo in potem to cmarim, zgostim malo z moko, dodam malo paradižnikovega koncentrata in sladke paprike in dooooolgo kuham (beri: dokler niso mehki). Če dam veliko čebule, omako potem s paličnim zmiksam.

Pa dober tek!


_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Goveji zrezki v omaki
14.10.2007 10:09:48   
fusia
Jaz jih delam na dva načina. Eden je podoben kot zgoraj: namažem z gorčico in z moko, popečem, zalijem z vodo iin dušim.

Drugi način pa je takle: v posodo dam malo olja, na to potresem plast čebule (veliko čebule). Na čebulo položim zrezke, ki sem jih prej na debelo namazala z gorčico in paradižnikovo mezgo. Posoda mora biti ravno prav velika, da se zrezki ne prekrivajo preveč ter da pokrijejo čebulo. Po zrezkih spet potresem plast čebule. Šele nato postavim posodo na štedilnik, pokrijem s pokrovko  in počasi kuham kaki dve uri. Zrezkov ni treba nič obračati, nastane taka fina omakica ki jo lahko na koncu verjetno tudi zmiksaš, jaz je ne, ker nas ne motijo koščki čebule.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Goveji zrezki v omaki
14.10.2007 11:04:30   
Enolla
Običajno takole - zrezke potolčem, solim in popram ter jih na hitro opečem na vročem olju po obeh straneh, ogenj zmanjšam in zrezke dušim do mehkega - po potrebi prilivam juho ali vodo, kar pač imam in tik pred koncem dodam kosem masla, da zgosti omakico (lahko tudi smetano za kuhanje ali kislo) vendar potem moraš ugasniti plin, da se maslo samo razpusti.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Goveji zrezki v omaki
14.10.2007 11:06:36   
Strawberrie Cherrie
Jaz jih naredim takole:
najprej jih posolim potem potolčem - so tako bolj mehki. Dodam poper in malo gorčice. Jih popražim na obeh straneh. Potem dam iz ponve zrezke in dodam na kolobarje narezan por, korenček, bučke, čisto res malenkostno pomokam, dodam zrezke, polijem z vodo in kuham še kakšnih 20minutuser posted image

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?