Goveji zrezki v omaki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pika30 -> Goveji zrezki v omaki (13.10.2007 20:20:32)

Kako pripravljate goveje zrezke v omaki?
Hvala.




Anonimen -> RE: Goveji zrezki v omaki (13.10.2007 20:24:27)

Zrezke potolčem in začinim ter povaljam v moki. Na olju prepražim čebulo, dodam zrezke in jih nekaj časa dušim. Prilijem vodo, začinim, dam koncentrat paradižnika not in malo moke zmešane z vodo. In pol kuham....kar dolgo. Tolk da so zrezki mehki in omaka zgoščena.




rainbow -> RE: Goveji zrezki v omaki (13.10.2007 20:41:39)

jaz naredim tak kot moja mama

zrezke posolim (potolče mi jih mesar); na eni strani namažem z gorčico, dam na tisto stran na vroče olje, na zgornjo stran pa malo potresem z moko; nato popečem še na tej strani in zalijem z vodo. Dušijo se pribl. 1 uro.




Erdbeere -> RE: Goveji zrezki v omaki (13.10.2007 20:57:13)

podobno kot rainbow

potolče mesar potem pa posolim, eno stran v moko in s tisto stranjo brez moke dam na fajn vroče olje, da se na hitro popeče, poberem ven in namažem z gorčico. Na olju preprazim čebulo in potem ko se čebula preprazi, dodam zrezke zalijem z juho ali dam 1/2 kocke ter malo paradižnika ter vse skupaj dušim cca. 1 uro ali pa 20 min v ekonom loncu. Na koncu dam v omako še kislo smetano (ne vedno, če imam zraven kakšne kruhove cmoke ali pire krompir)




poliloni -> RE: Goveji zrezki v omaki (14.10.2007 9:36:43)

Jaz ji tudi potolčem, namažem z gorčico, popečem na eni in drugi strani, potem popečem čebulo in vse skupaj zalijem z vodo in potem to cmarim, zgostim malo z moko, dodam malo paradižnikovega koncentrata in sladke paprike in dooooolgo kuham (beri: dokler niso mehki). Če dam veliko čebule, omako potem s paličnim zmiksam.

Pa dober tek!




fusia -> RE: Goveji zrezki v omaki (14.10.2007 10:09:48)

Jaz jih delam na dva načina. Eden je podoben kot zgoraj: namažem z gorčico in z moko, popečem, zalijem z vodo iin dušim.

Drugi način pa je takle: v posodo dam malo olja, na to potresem plast čebule (veliko čebule). Na čebulo položim zrezke, ki sem jih prej na debelo namazala z gorčico in paradižnikovo mezgo. Posoda mora biti ravno prav velika, da se zrezki ne prekrivajo preveč ter da pokrijejo čebulo. Po zrezkih spet potresem plast čebule. Šele nato postavim posodo na štedilnik, pokrijem s pokrovko  in počasi kuham kaki dve uri. Zrezkov ni treba nič obračati, nastane taka fina omakica ki jo lahko na koncu verjetno tudi zmiksaš, jaz je ne, ker nas ne motijo koščki čebule.




Enolla -> RE: Goveji zrezki v omaki (14.10.2007 11:04:30)

Običajno takole - zrezke potolčem, solim in popram ter jih na hitro opečem na vročem olju po obeh straneh, ogenj zmanjšam in zrezke dušim do mehkega - po potrebi prilivam juho ali vodo, kar pač imam in tik pred koncem dodam kosem masla, da zgosti omakico (lahko tudi smetano za kuhanje ali kislo) vendar potem moraš ugasniti plin, da se maslo samo razpusti.




Strawberrie Cherrie -> RE: Goveji zrezki v omaki (14.10.2007 11:06:36)

Jaz jih naredim takole:
najprej jih posolim potem potolčem - so tako bolj mehki. Dodam poper in malo gorčice. Jih popražim na obeh straneh. Potem dam iz ponve zrezke in dodam na kolobarje narezan por, korenček, bučke, čisto res malenkostno pomokam, dodam zrezke, polijem z vodo in kuham še kakšnih 20minut[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]