Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Kako naj pripravim gobe? Da bi skupaj porabila oboje? drugače imam zelo rada jih z jajčki sm nisem pa ziher če lahko dam prav tako te brezavčke. Vem pa da so užitne!! Hvala!
_____________________________
preden si bil spočet, sem si te želela, še preden si bil rojen, sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla. To je čudež življenja.
Tud brezavčke lahko daš med jajčke, pripraviš jih tko kot jurčke! Lahko narediš gobovo omako ali juho, lahko narediš polnjene krompirje z gobam, karkoli..
Še eno vprašanje; Namrala sem tudi marele in včeraj sva pojedla pohane, sem jih pa nabrala malo več in zdaj ne vem ali se lahko dajo v skrinjo??? Ker so bile bolj zaprte kot odprte sem jih dala v vodo in zdaj so že prav lepo odprte a bodo do jutr zdržale? Kaj ti dones imam gob dovolj.
_____________________________
preden si bil spočet, sem si te želela, še preden si bil rojen, sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla. To je čudež življenja.
Sestavine: 0,5 kg gob (najboljši so jurčki), 3 žlice olja, 1 čebula, 2 paradižnika, peteršilj, česen, poper, sol. Priprava: Očiščene gobe narežemo na lističe in jih skupaj s čebulo dušimo na olju. Dodamo na kose narezan paradižnik (gospodinje so ga včasih dodajale zato, da je bilo več omake) in česen ter dušimo. Malo zalijemo in dodamo začimbe. Sestavine za polento: 50 dag koruznega zdroba, 8 dag masti ali olja, 1l slanega kropa, sol. Priprava: Pristavimo vodo, jo osolimo in dodamo polovico maščobe. V vrelo vodo zakuhamo zdrob in na majhnem ognju neprestano mešamo pol ure. Polento zabelimo s preostalo maščobo. Po tradiciji gospodinj iz okolice Pivke lahko v polento dodate koščke sira in jo zapečete.
Gobe v omaki:
Na olju pražijo česen toliko časa, da zadiši, dodajo narezane jurčke, ki so jih prej pokuhale v kropu, po okusu tudi sesekljano čebulo in pražijo. Na koncu solijo in dodajo malo popra, vse skupaj zalijejo z juho, dodajo še malo kisle smetane, peteršilja in timijan, prelijejo po testeninah in dobro premešajo.