Gobe jurčki in brezavčki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Alisa -> Gobe jurčki in brezavčki (16.9.2007 16:20:48)

Kako naj pripravim gobe? Da bi skupaj porabila oboje? drugače imam zelo rada jih z jajčki sm nisem pa ziher če lahko dam prav tako te brezavčke. Vem pa da so užitne!!
Hvala!




želva -> RE: Gobe jurčki in brezavčki (16.9.2007 17:25:20)

Tud brezavčke lahko daš med jajčke, pripraviš jih tko kot jurčke! Lahko narediš gobovo omako ali juho, lahko narediš polnjene krompirje z gobam, karkoli..




muki1 -> RE: Gobe jurčki in brezavčki (16.9.2007 18:42:42)

Jaz jih pravkar poham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jurčke, pa če bi imela brezavčke bi jih tudi.




Alisa -> RE: Gobe jurčki in brezavčki (16.9.2007 19:05:08)

Še eno vprašanje; Namrala sem tudi marele in včeraj sva pojedla pohane, sem jih pa nabrala malo več in zdaj ne vem ali se lahko dajo v skrinjo???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ker so bile bolj zaprte kot odprte sem jih dala v vodo in zdaj so že prav lepo odprte a bodo do jutr zdržale?
Kaj ti dones imam gob dovolj.




Anonimen -> RE: Gobe jurčki in brezavčki (16.9.2007 19:08:35)

Marele lahko spaniraš in daš v skrinjo. Pa tudi v haldilniku ti bodo zržale dan, dva. Brez problema.




Anonimen -> RE: Gobe jurčki in brezavčki (17.9.2007 8:51:28)

Sestavine: 0,5 kg gob (najboljši so jurčki), 3 žlice olja, 1 čebula, 2 paradižnika, peteršilj, česen, poper, sol.
Priprava: Očiščene gobe narežemo na lističe in jih skupaj s čebulo dušimo na olju. Dodamo na kose narezan paradižnik (gospodinje so ga včasih dodajale zato, da je bilo več omake) in česen ter dušimo. Malo zalijemo in dodamo začimbe.
Sestavine za polento: 50 dag koruznega zdroba, 8 dag masti ali olja, 1l slanega kropa, sol.
Priprava: Pristavimo vodo, jo osolimo in dodamo polovico maščobe. V vrelo vodo zakuhamo zdrob in na majhnem ognju neprestano mešamo pol ure. Polento zabelimo s preostalo maščobo.
Po tradiciji gospodinj iz okolice Pivke lahko v polento dodate koščke sira in jo zapečete.


Gobe v omaki:

Na olju pražijo česen toliko časa, da zadiši, dodajo narezane jurčke, ki so jih prej pokuhale v kropu, po okusu tudi sesekljano čebulo in pražijo. Na koncu solijo in dodajo malo popra, vse skupaj zalijejo z juho, dodajo še malo kisle smetane, peteršilja in timijan, prelijejo po testeninah in dobro premešajo.




Stran: [1]